Reisinformatie Fiji

Fiji is niet meteen het eerste land waar je aan denkt als je op vakantie/reis wil. Toch is het een bestemming die zeker te doen is, ook met een iets kleiner budget. De Fiji eilanden zijn hét voorbeeld van prachtige tropische stranden en witte zandstranden met wuivende palmbomen. Toch is er meer te zien. De grotere eilanden hebben bijvoorbeeld een schitterend binnenland. En je kunt hier natuurlijk perfect duiken, snorkelen en surfen. Op deze pagina geven we je alle benodigde reisinformatie Fiji.

TIP ♥ – boek hier de goedkoopste vliegtickets naar de Fiji eilanden!

Er gaan steeds meer mensen naar Fiji. En dat is begrijpelijk. Waar het ‘vroeger’ nog bekend stond als bestemming voor de Rich & Famous is dat vandaag de dag zeker niet meer het geval. Vluchten zijn nog vrij prijzig, maar de rest is prima te doen. Op deze pagina vertellen we je het volgende over Fiji;

Beste reistijd Fiji

De beste en meest comfortabele tijd om Fiji te bezoeken is tijdens het droge seizoen tussen mei en oktober. Je hebt dan aangename temperaturen van rond de 25°C. Daarnaast zij dit de wintermaanden in Fiji wat betekent dat je veel heldere dagen zonder wolken hebt.

De beste reistijd Fiji is tijdens het droge seizoen in de maanden mei tot en met oktober.

De maanden juni tot en met september vormen het hoogseizoen. In tegenstelling tot bij ons zijn dit de wintermaanden in Fiji. Gek genoeg regent het dan het minst in Fiji. Het hoogseizoenen valt samen met de schoolvakanties in Australië en Nieuw-Zeeland. De prijzen stijgen met 10% tot 20%. De piekmaanden zijn juni en juli.

TIP ♥ – meer info lees je op de pagina beste reistijd Fiji

Beste reistijd Fiji
Reisinformatie Fiji

De stranden van Fiji

Bezienswaardigheden

Fiji is al lang niet meer dat tropische paradijs dat voor ‘normale’ mensen niet te betalen is. Het is nog steeds een tropisch paradijs, maar ook betaalbaar voor iedereen. Er is veel meer te doen dan mensen vaak denken. Natuurlijk zijn het de hagelwitte stranden, kristal heldere water en de heerlijke temperaturen dat reizigers trekt, maar er is veel meer.

Het mooie van Fiji is dat het juist zo’n divers land is. Waar je bij andere strandbestemmingen zoals de Malediven echt aan het strand gebonden bent is dat in Fiji niet het geval.

TIP ♥ – wil je ze allemaal bekijken? Check dan onze pagina bezienswaardigheden Fiji.

Mamanuca
Backpacken Fiji
Monuriki
Navala village

Budget Fiji

Bij reisinformatie Fiji hoort natuurlijk ook het budget. Fijn dat je dit leest. Dan heb je, net als wij, waarschijnlijk altijd gedroomd om naar een tropisch paradijs te reizen? Dan zit je op Fiji prima! Zie je jezelf al hangen in een hangmat met een drankje in je hand op een wit zandstrand met het kristal heldere zeewater en exotische vissen om je heen? Wij wel 🙂 Maar is dat wel betaalbaar zo’n tropisch paradijs, letterlijk aan de andere kant van de wereld.

Ook wij dachten dat je budget Fiji gigantisch moest zijn. Gelukkig zaten wij er naast! Hoewel een budget Fiji voor iedereen anders is, is het wel degelijk betaalbaar.

Reken voor je budget Fiji op minimaal €60-€70 per dag

De low-budget reizigers kunnen in Fiji rondkomen van zo’n €50 per dag per persoon. Nu is natuurlijk niet iedereen een low-budget reiziger. Als je iets luxer wilt reizen en overnacht in privekamers in hostels ben je rond de €70 kwijt

TIP ♥ – meer weten over het budhet? Check dan de pagina budget Fiji

Visum Fiji

Voor het regelen van je visum voor Fiji ben je snel klaar. Tenzij je langer dan 4 maanden in Fiji wil blijven, maar die kans is vrij klein. Alle Nederlanders en Belgen krijgen een gratis visum zodra ze in Fiji landen. Hiermee mag je 4 maanden in het land blijven.
TIP ♥ – meer info over het visum vind je op de pagina Visum Fiji.

Zonsondergang op Mana Island.

Inentingen Fiji

Bij reisinformatie Fiji horen ook de inentingen. Op dit moment zijn er geen inentingen die verplicht zijn voor een reis naar Fiji behalve als je een week daarvoor nog in een gele-koorts land bent geweest. Dat is vooral actief in Zuid-Amerika en Afrika.

Er komt geen Malaria voor in Fiji

Het advies kan in de toekomst wel veranderen. Het is daarom aan te raden om onze site in de gaten te houden.

TIP ♥ – meer informatie over inentingen vind je op de pagina Inentingen Fiji.

Budget voor Fiji

Reisinformatie Fiji

Vervoer Fiji

Fiji ligt in een gebied dat ongeveer 1,3 miljoen vierkante kilometer(!) beslaat! Je reist dus niet zomaar even van A naar B. Op de kaart kunnen de eilanden dichtbij lijken, maar met de beperkte infrastructuur kan dit een tijdrovend proces zijn. De populaire eilanden zoals Mamanuca en Yasawa eilanden zijn prime te bereiken. Ga je echter wat verder weg zoals Vanua Levu of Taveuni dan ben je al snel een aantal uur onderweg.

Met ruim 300 eilanden die je kunt bezoeken zal het niemand verbazen dat de boot het meest gebruikte vervoersmiddel is. Tussen de populaire eilanden kun je kiezen voor een snelle catamaran. De verder weg geleden eilanden kun je bezoeken met ferries of vrachtschepen.

TIP ♥ – meer over het vervoer lees je op de pagina vervoer Fiji

1 gedachte over “Reisinformatie Fiji”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven