Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Bezienswaardigheden Fiji

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 1 september, 2023

Wil je naar een tropisch eiland? Wil je lekker relaxen op oogverblindend mooie stranden? Wil je snorkelen in kristal helder water? Wil je hiken door dicht begroeide bossen op vulkanen? Dan is Fiji the place to be! De Fiji eilanden zijn hét voorbeeld van hoe jet leven in een tropisch paradijs zou moeten zijn!

Bezienswaardigheden van Fiji

Er is veel meer te doen in Fiji dan alleen de hagelwitte stranden bezoeken, hoewel die wel echt ongekend mooi zijn. Het mooie van Fiji is dat het juist zo’n divers land is. Waar je bij andere strandbestemmingen zoals de Malediven echt aan het strand gebonden bent is dat in Fiji niet het geval.

De bezienswaardigheden van Fiji zorgen ervoor dat elke reiziger zich vermaakt.

Elk aspect van het leven op Fiji is een klein hoogtepuntje. Of dat nu gaat om de indrukwekkende stranden, de perfecte golven of het prachtige binnenland. Er zijn weinig landen die reizigers zo weten te boeien als Fiji.

TIP ♥ – hieronder vind je het overzicht van alle bezienswaardigheden van Fiji

Wat is er te zien?

Je zou denken dat de bezienswaardigheden van Fiji voornamelijk bestaan uit stranden en tropische eilanden, maar niets is minder waar. Fiji biedt namelijk veel meer dan alleen (hele mooie) stranden!

Zo kun je in het binnenland van verschillende eilanden kleine dorpjes bezoeken waar ze rituelen in stand houden, cultuur snuiven in Nadi, parels zoeken in Savusavu, de watervallen van Taveuni bezichtigen, Robinson Crusoe naspelen op een van de vele onbewoonde eilandjes, de wondere wereld onderwater bekijken met een duikbril of de golven van wereldklasse bedwingen met je surfboard.

En dt is nog maar een kleine greep uit de bezienswaardigheden van Fiji! Er is dus genoeg te doen. Het is geen bestemming waar je ‘even’ heen vliegt. De hele reis duurt makkelijk 30 uur en een ticket kost je al snel €1.200.

Maar geloof ons; zodra je boven de schitterende eilanden van Fiji vliegt ben je die reis en het ticket zo vergeten.

Mamanuca eilanden

Wij weten het zeker; het woord ‘tropisch paradijs’ is hier uitgevonden. Het is een cliché, maar wel de waarheid. Alles wat je van een tropisch eiland verwacht vind je hier. Met ongekend blauw zeewater en hagelwitte zandstranden met wuivende palmbomen is het alsof je zo in een reisbrochure stapt.

Yasawa eilanden

De Yasawa-eilanden bevinden zich in het noordwesten van Fiji en zijn een van de meest populaire eilandengroep van het land, met name bij budget reizigers. De eilanden zijn robuust, afgelegen en gezegend met prachtige zandstranden. Lang waren de Yasawa eilanden niet bereikbaar voor toeristen, maar die tijd is geweest.

Taveuni

Tegenover Vanua Levu, aan de andere kant van de Somosomo Strait ligt het kleinere eiland Taveuni. Een prachtige combinatie van bossen, valleien, bergen en kleurrijke koraalriffen. Veel van het ongerepte regenwoud van het eiland wordt beschermd door het Bouma National Park. Met de jungles, bergen en prachtige kustlijn vergelijken veel reizigers Taveuni met Hawaii.

Vanua Levu

Vanua Levu is het op twee na grootste eiland van Fiji. Het betekent dan ook Big Island. Toch is dit eiland nog een van de best bewaarde geheimen van Fiji. Vergeleken met Viti Levu, het hoofdeiland, is dit een compleet andere wereld, weg van de drukte.

Monuriki Island

‘Wilsoooooooon!’… We kennen allemaal de scene uit Castaway waar Tom Hanks zijn bevriende beach volleybal, Wilson, kwijt raakt. En ik denk dat we allemaal wel eens gedacht hebben; ‘op zo’n eiland zou ik ook wel eens een jaartje willen zitten’. Goed nieuws! Want je kan er heen. De film Castaway is namelijk gefilmd op Monuriki.

Navala Village

Fiji staat bekend om de schitterende stranden en picture perfect eilandjes. En hoewel die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken heeft Fiji ook een indrukwekkend binnenland. In het binnenland van Fiji, het hoofdeiland, ligt het dorpje Navala; het meest pittoreske dorpje van Fiji.

Kadavu

Kadavu is het vierde grootste eiland van Fiji met een ruige kustlijn en mooie baaien. Het eiland is een stuk rustiger dan Mamanuca en de Yasawa’s. Er wonen hier iets meer dan 10.000 mensen en het toerisme speelt bijna geen rol. Als je het échte Fiji wil leren kennen is Kadavu een van de betere plekken.

Cloudbreak

Cloudbreak is de bekendste surfspot in Fiji en alleen geschikt voor ervaren surfers. De golven hier zijn gigantisch en voor beginnend surfers is dit zeker niet de plek om je skills te leren. De golf rolt binnen ligt tussen Tavarua Island en Namotu Island ten westen van Nadi. Het is een van de meest uitdagende golfspots ter wereld

Meer lezen over Fiji?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU