Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Cloudbreak

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 11 december, 2019

Cloudbreak is de bekendste surfspot in Fiji en alleen geschikt voor ervaren surfers. De golven hier zijn gigantisch en voor beginnend surfers is dit zeker niet de plek om je skills te leren. De golf rolt binnen ligt tussen Tavarua Island en Namotu Island ten westen van Nadi. Het is een ‘left-hander’ zoals ze dat noemen en wordt regelmatig genoemd als een van de 10 beste / meest uitdagende golfspots ter wereld.

Surfen bij Cloudbreak

Als je bij Tavarua Island Resort de zee op kijkt, ziet je de witte koppen van de golven in de horizon. Cloudbreak betekent Thunder Reef en is een left-hander van wereldklasse. Er worden hierregelmatig wedstrijden georganiseerd. De fanatieke surfers maken hier een snelle tussenstop als ze richting de Mamanuca eilanden reizen.

Monsterwaves

De golf is op alle getijden surfbaar. Het is de meest constante golf in het gebied en kan klein golven voortbrengen tot monsterwaves tussen vijftien en twintig meter. Cloudbreak’s reputatie is niet mals. Deze beroemde surfplaats staat regelmatig bij de tien meest uitdagende golven ter wereld over een ondiep rif.

TIP ♥ – ook als je niet wilt surfen kun je hier heen. Het is het net zo spannend om vanuit de boot te kijken hoe anderen deze gigantische golven bedwingen.

CloudbreakWat kun je verwachten

De golven van Cloudbreak raken het rif in vele verschillende hoeken. In combinatie met het grote volume water, maakt Cloudbreak een van de meest complexe golven die je in Fiji of zelfs in de wereld kunt surfen.

Gelukkig zijn de golven zijn wel consistent… en uitdagend. Vergis je niet; Cloudbreak is een moeilijke golf om te surfen. Je komt hier niet zwemmend weg dus mocht het fout gaan moet een jet-ski aan te pas komen om je op te vissen.

Beste tijd om te surfen

De beste tijd om deze golf te bedwingen is tussen februari en oktober. Je kunt er alleen met de boot komen (via Tavarua Island Resort)

TIP ♥ – een andere goede plek om te surfen is Sumbawa in Indonesië

Locatie Cloudbreak

Meer lezen over Fiji?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU