Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Monuriki Island

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 11 december, 2019

Wilsoooooooon!’… We kennen allemaal de scene uit Castaway waar Tom Hanks zijn bevriende beach volleybal, Wilson, kwijt raakt. En ik denk dat we allemaal wel eens gedacht hebben; ‘op zo’n eiland zou ik ook wel eens een jaartje willen zitten’. Goed nieuws! Want je kan er heen. De film Castaway is namelijk gefilmd op Monuriki. Of Mondriki of Monriki. Het eiland heeft nogal wat verschillende namen.

Monuriki, een echt tropisch paradijs

Monuriki is een klein, onbewoond eiland. Ondanks dat de film Castaway hier is opgenomen heet het eiland niet Castaway Island, dat is een ander eiland in Fiji. Het eilandje hoort bij de Mamanuca archipel.

Vanuit de Mamanuca eiladen zijn er steeds meer resorts en touroperators die dagtochten aanbieden naar dit onbewoonde eiland, dat ook wel ‘Tom Hanks Island’ wordt genoemd.

Het eiland is prachtig. Met de steile rotsachtige heuvel en dikke bossen is het moeilijk te verkennen, maar met een gids kun je de top van Monuriki bereiken. De top Tom Hanks in wanhoop uitkijkt, maar niets anders ziet dan oceaan.

In werkelijkheid zie je vanaf de top zes eilanden liggen; de Sacred Islands, de Mamanuca eilanden en de Yasawa eilanden.

TIP ♥ – voor 1.143 boek je een vliegticket naar Fiji

Monuriki

Je eigen Tom Hanks ervaring

Het is een onbewoond eiland. Er is geen accommodatie dus je kunt er niet overnachten. Je bent dus gebonden aan de tours die richting het eilandje gaan. En dat is helemaal niet erg. Het eilandje is maar 600 meter lang, dus je hebt al snel alles gezien.

Daarnaast zijn de stranden op andere omliggende eilanden net zo indrukwekkend.

Vanuit Nadi naar Monuriki

Als je het eiland met eigen ogen wil zien kun je het beste naar de kuststad Nadi op Viti Levu gaan. Hier vind je een aantal touroperators die dagtochten maken naar het eiland. Er is niet heel veel te doen en buiten het verkennen van het eilandje kun je hier snorkelen, op het strand chillen of de berg in het midden van het eiland beklimmen.

TIP ♥ voor ongeveer $100 tot $140, afhankelijk van waar je begint, kun je een dagtour naar Monuriki boeken incl. lunch.

Als je het compleet tegenovergestelde wil dan wat Tom Hanks ervoer, kun je een overnachting boeken bij het exclusieve Matamanoa Island Resort, gelegen op een klein eiland ten zuiden van Monuriki.

Compleet met chef-kok, een infinity pool en je eigen bungalow met airconditioning is het niet echt een Castaway ervaring maar wel leuk 🙂 Voor ongeveer $400 dollar per nacht kun je hier lekker genieten. Een beetje prijzig, maar het is wel een geweldige ervaring.

Monuriki IslandLocatie Monuriki

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Meer lezen over Fiji?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU