Ben je in Panama Stad, dan kun je een wandeling of fietstocht over de Amador Causeway maken. Dit is een lange weg die het vaste land van Panama Stad met drie kleine eilanden voor de kust verbindt. Het is geen spectaculaire bezienswaardigheid, maar wel een leuke activiteit als je in de stad bent. Zelfs als je vrij weinig tijd in Panama Stad hebt, kun je gemakkelijk een bezoekje brengen aan deze bijzondere weg.

3 manieren om Amador Causeway te verkennen

Wil jij de Amador Causeway in Panama Stad verkennen? Dat kan. Je hoeft er geen tour voor te boeken en je kunt makkelijk zelf de weg op gaan. Aan het einde van de weg kom je bij de drie eilandjes waar je nog even kunt relaxen.

1. Fietsen over de Causeway

Houd je meer van fietsen dan van wandelen, dan huur je een fiets om de weg te verkennen. Je kunt een standaard fiets huren, maar je kunt ook een gezinsfiets huren om de lange weg te verkennen. Op de gezinsfiets zitten de ouders naast elkaar en de kinderen voor de ouders.

TIP ♥ – een standaard fiets huren kost je ongeveer $3 per uur, of $10 per dag

Amador Causeway

2. Wandelen over de Causeway

Om de Amador Causeway te ontdekken, kun je over de weg wandelen. Dit duurt eventjes, maar je hoeft je geen zorgen te maken dat je honger of dorst krijgt. Op de Causeway zijn namelijk diverse restaurantjes gevestigd, waar je lekker kunt eten of iets kunt drinken.

Ook hoef je je geen zorgen te maken dat de weg te druk is om overheen te wandelen, want de Causeway is juist erg rustig en dus zeker veilig voor voetgangers. Dit komt omdat er een speciaal voetpad is, dat vrij ver van de autoweg van de Causeway af ligt.

3. Met de bus over de Causeway

Ben je niet zo sportief of heb je de afgelopen dagen al genoeg gewandeld en/of gefietst, dan kun je ook met de bus over de Amador Causeway rijden. Er rijden speciale ‘hop on, hop off’ bussen over de weg, die af en toe stoppen om jou de gelegenheid te geven mooie foto’s te maken.

Het is wat minder boeiend dan het maken van een wandel- of fietstocht, maar zeker de moeite waard. Dus bus ins vooral interessant als je minder tijd hebt.

TIP ♥ –  een Hop On Hop Off bustour kost je zo’n €30. Check deze site voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven