Beste Nationale Parken in Zuid-Afrika

We schreven eerder al over de mooiste nationale parken van Afrika. Maar dat gaat eigenlijk niet diep genoeg in op alle mooie parken van Afrika. Want per land zijn er al tientallen parken die schitterend zijn om te bezoeken. Daarom maken we vandaag een lijstje met de mooiste nationale parken van Zuid-Afrika.

Zuid-Afrika wordt nog wel eens onderschat, ook door ons. Wij wisten ook niet wat we moesten verwachten toen we de eerste keer in Zuid-Afrika kwamen, maar dat gevoel was snel verdwenen want Zuid-Afrika is een van de mooiste landen waar we zijn geweest. De stranden, het landschap, de hippe steden, wijnvelden, lieven mensen, ruige kustlijn én de nationale parken in Zuid-Afrika maken je reis onvergetelijk!

5x de beste Nationale Parken in Zuid-Afrika

De natuur in Zuid-Afrika behoort tot de meest diverse ter wereld. Je kunt in één dag ongerepte stranden bezoeken, maar ook wandelen over de toppen van gigantische bergen. De nationale parken in Zuid-Afrika behoren daarnaast tot de beste plekken in Afrika om wildlife te spotten.

Ga jij naar Zuid-Afrika en wil je de beste nationale parken bezoeken? Check dan zeker deze 5 opties!

#1 Maloti-Drakensberg Park

Als je van plan bent naar Zuid-Afrika te reizen heb je vast gehoord van Kaapstad, Stellenbosch, Krugerpark of de Garden Route. Het Maloti-Drakensberg Park is een stuk minder bekend.

Dat is best vreemd, want dit park was voor ons het (letterlijke) hoogtepunt van de reis door het land. Het staat niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het park bestaat uit meerdere delen, waaronder Royal Natal National Park, Giant’s Castle Nature Reserve en het Cobham State Forest.

Het behoort tot de mooiste nationale parken in Zuid-Afrika. De bergtoppen, gigantische watervallen – je vindt hier zelfde de op twee na grootste waterval ter wereld – de steile kliffen en prachtige uitzichten, maken dit een van de mooiste plekken van het land.

Drakensbergen is een van de Nationale Parken in Zuid-Afrika
Onderweg tijdens de hike in Drakensbergen
Uitzicht op de bergen van Drakensbergen
Ties in Drakensbergen

#2 Addo Elephant National Park

Voor het spotten van de olifanten of de Big 5 gaan de meeste richting Krugerpark. Begrijpelijk, want het park is gemakkelijk te bereiken en de faciliteiten zijn perfect. Toch is er een betere optie: het Addo Elephant National Park.

Zoals de naam doet vermoeden, is een van de beste nationale parken in Zuid-Afrika om olifanten te spotten. Toch draait het hier niet alleen maar om olifanten. Je kunt hier namelijk de ‘Big Seven’ kunt zien. De leeuw, het luipaard, de olifant, neushoorn en buffel, maar ook de grote witte haaien en de zuidelijke walvis!

Addo Elephant Park
Ze kunnen hier erg dichtbij komen!
Olifanten in Addo Elephant Park
Olifanten in het water van het park

#3 Garden Route National Park

Het Garden Route National Park is een van de bekendste nationale parken in Zuid-Afrika. Niet zozeer om het ‘park’ zelf, maar vanwege de Garden Route die je hier kunt rijden.

De Garden Route National Park loopt van Jeffreys Bay naar Mossel Bay en brengt je onderweg langs onder andere Tsitsikamma, met de bekende hangbrug en Wilderness, waar je een paar van de mooiste stranden vindt.

De route is redelijk populair en dat merk je goed als je eerst het noorden en oosten van Zuid-Afrika hebt bezocht. Het is hier een stuk drukker.

Storms River Mouth Bridge
De Storms River Mouth Bridge in Tsitsikamma
Strand in Tsitsikamma
Een verlaten baai in Tsitsikamma

#4 Mapungubwe National Park

Een van de minst bekende nationale parken in Zuid-Afrika is het Mapungubwe National Park in het noordelijkste puntje van Zuid-Afrika. Het park vormt de grens tussen Zuid-Afrika en Zimbabwe.

Het park onderscheidt zich door de bijzondere natuur die totaal anders is dan de rest van het land. Je hebt geweldige mogelijkheden om wilde dieren te spotten. Het park ligt op 2,5 uur rijden van Pietersburg dus is ook nog redelijk eenvoudig te bereiken als je een huurauto hebt.

nationale parken in Zuid-Afrika
Mapungubwe National Park

#5 Hluhluwe Mfolozi Park

Als je richting het zuidoosten van Zuid-Afrika reist kom je waarschijnlijk uit bij Hluhluwe National Park. Een van de bekendste en meest bezochte parken in deze regio. Volgens de kenners is dit een goede plek om de Big 5 te spotten.

Veel reizigers bezoeken de nationale parken in het noorden en rondom Kaapstad. Daarom wordt Hluhluwe Mfolozi Park minder bezocht. Dit park is meer off the beaten track.

Om het park te bezoeken overnacht je in St. Lucia. Deze ‘stad’ grenst aan het iSimangaliso Wetland Park, wat ook zeker een bezoek waard is!

Een buffel in Hluhluwe
De Afrikaanse buffel

    Meer lezen over Beste Nationale Parken in Zuid-Afrika?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven