De 10 mooiste bezienswaardigheden van Myanmar

Wat denken jullie als je aan Myanmar denkt? De kans is groot dat je op Bagan uit komt 🙂 En hoewel Bagan zeker een van de allermooiste, magische plekken in Azië is, heeft Myanmar veel meer te bieden dan de tempels van Bagan. Wij delen de andere bezienswaardigheden van Myanmar.

De bezienswaardigheden van Myanmar

Een reis door Myanmar is juist zo fascinerend omdat je in een land terecht komt waar je nog het échte Azië vindt. Myanmar kun je makkelijk een van de meest authentieke landen in Azië noemen. Globalisering doen ze hier (nog) niet aan en Myanmar is een land met surrealistische landschappen.

Natuurlijk heb je de meer dan 4.000 stoepa’s in Bagan, maar wat dacht je van het Inle Lake  waar locals leven van en op het meer, of de tropische stranden van Ngapli? Wij hebben een lijstje gemaakt met de mooiste bezienswaardigheden van Myanmar. Welke heb jij al gezien? 🙂

#1 Het groene Kalaw

Kalaw is een mooie mix van Engelse en Birmese invloeden. Vandaag de dag wordt de stad bewoond door Birmezen waardoor de Engelse koloniale huizen afgewisseld worden door gouden stoepa’s.

Het is niet alleen de sfeer die veel toeristen hier naar toe trekken. De indrukwekkende bergen, vruchtbare valleien en traditionele bergstammen maken dit stadje, en zeker ook Pindaya, tot een geliefd vakantiegebied.

Het stadje Kalaw is niet zo spectaculair, maar de rust, de natuur en de schitterende wandelingen die je hier kunt maken (zeker die naar het Inle Lake!) maken Kalaw tot een favoriete bestemming.
Kalaw
Kalaw

#2 De indrukwekkende Shwedagon Pagode

De Shwedagon Pagode is de grootste en belangrijkste boeddhistische tempel in heel Myanmar en zichtbaar vanuit heel Yangon. De Shwedagon Pagode staat in Yangon en is de nationale trots van Myanmar. De pagode ligt op de Singuttara heuvel. Het is een bijna onwerkelijk mooi bouwwerk. achter.

De pagode zie je vanuit de verte glinsteren wanneer de zon er recht boven staat. Dit komt omdat de pagode liefst 98 meter hoog is en, hou je vast, bedekt is met ruim 50.000 kilo aan bladgoud en duizenden kostbare edelstenen.
Shwedagon Pagode
Shwedagon Pagode

#3 Local life op het Inle Meer

Het Inle Meer is één van de meest bijzondere bezienswaardigheden an Myanmar. Het meer staat bekend vanwege de op palen gebouwde dorpen en markten. Het Inle Lake wordt bewoond door de Intha-bevolking.

Deze locals wonen in dopjes die op palen zijn gebouwd. Intha betekent ‘Zonen van het meer’. Het hele leven van de Intha-bevolking is dan ook afgestemd op het Inle Meer.

Locals wonen in houten huizen op palen en hebben kanalen in plaats van straten, bouwen complete pagodes op het water en verbouwen groente op hun drijvende boerderijen en tuinen. Een bezoek aan het Inle Meer is een absolute must tijdens je reis door Myanmar.
bezienswaardigheden van Myanmar
Inle Lake
bezienswaardigheden van Myanmar

#4 Het relaxte Hsipaw

Samen met de wandeltochten in Kalaw staat de omgeving van Hsipaw bekend als één van de mooiste in Myanmar. Hsipaw zelf is een klein en pittoresk stadje waar je heerlijk kan ontspannen. Het biedt net genoeg faciliteiten om de toeristen te ontvangen.

Het vertegenwoordigt Myanmar op een perfecte manier; omgeven door schitterende landschappen, authentiek, vriendelijke inwoners en genoeg activiteiten om jezelf te vermaken.

De belangrijkste reden dat mensen naar Hsipaw gaan is vanwege de prachtige ‘hill-tribe’ wandelingen richting bergstammen, rijstvelden en boottochten die je kan maken in de omgeving.
Hsipaw
bezienswaardigheden van Myanmar
Hsipaw

#5 Het ongekend magische Bagan

Tsja… het mag natuurlijk niet ontbreken. Misschien wel de belangrijkste archeologische plek in Zuidoost-Azië en een van de mooiste bezienswaardigheden van Myanmar. De ruim 4.000 tempels en ruïnes van Bagan. Wij hebben heel wat tempels, pagode’s en kloosters mogen bezoeken in Azië, maar wat er in Bagan staat gaat elke fantasie te boven.

Het is zo onwerkelijk mooi dat je niet weet waar je moet kijken. En er staan zo veel tempels en ruines dat je weinig tot niks merkt van ed populariteit van deze indrukwekkende plek.

Een reis naar Myanmar en niet naar Bagan gaan is ondenkbaar! Wat Angkor Wat voor Cambodja is of Borobudur voor Indonesië is Bagan voor Myanmar. Het wordt niet voor niets in één adem genoemd met de bekende Angkor Tempels.

En sterker nog; mensen die het voorrecht hebben gehad om zowel de Angkor Wat als Bagan te bezichtigen plaatsen Bagan nog hoger.
Bagan
Bagan

#6 De tropische stranden van Ngapali

Even ontspannen aan het strand is eigenlijk niet nodig in Myanmar. In het land waar je mobiele telefoon het niet doet, internet langzamer is dan de bus en ATM’s onvindbaar zijn zou je geen ‘get-away’ nodig moeten hebben.

Toch is Ngapali Beach the place to be wanneer je toe bent aan zon, zee, strand en ontspanning!

Ngapali is nog niet zo druk als de stranden in Thailand. De bootjes liggen nog voor de kust, klaar om uit te varen en de vis te vangen die je later vers geserveerd krijgt in één van de sfeervolle restaurantjes of hotels.

Er lopen geen duizenden toeristen rond en je vindt er maar een paar hotels en resorts waardoor vooral de rust heerst in Ngapali Beach.
Ngapali Beach
Ngapali Beach

#7 De vreemde, maar mooie Gouden Rots

Als je op zoek bent naar traditie, religie en cultuur in Myanmar is de Gouden Rots dé plek. Het is de uitgelezen mogelijkheid om in contact te komen met Birmese pelgrims. De Gouden Rots ligt magisch ‘zwevend’ boven de wolken en lijkt van de Kyaiktiyo berg af te vallen.

Men zegt dat een haar van Boeddha de rots op zijn plaats houdt.

Net als bij de Shwedagon Pagode hopen boeddhisten in Myanmar de Gouden Rots minimaal één keer in hun leven te bezichtigen. De meest indrukwekkende tijd om deze plek te bezoeken is tijdens het pelgrim seizoen van november tot maart.

In deze periode lijkt de omgeving van de rots bijna magisch met pelgrims die de hele dag zingen, mediteren en kaarsen aan steken.
Gouden Rots
Gouden Rots

#8 De geheime troef; Mandalay

De eerste indruk van Mandalay is niet bepaald positief. Het is een grijze, vieze oude stad met weinig echte bezienswaardigheden. Maar als je verder kijkt dan de oude gebouwen en vieze straten valt je op dat Mandalay vele culturele bezienswaardigheden heeft.

Het gereconstrueerde Mandalay Palace en de U-Bein Bridge zijn hier schitterende voorbeelden van.

Mandalay staat ook bekend als het religieuze centrum van Myanmar. Er zijn honderden boeddhistische bouwwerken te vinden en in de kloosters die je rond Mandalay vindt wonen duizenden monniken.
mandalay
bezienswaardigheden van Myanmar

#9 Het kleine broertje van Bagan

Mrauk U is een van de minder bekende bezienswaardigheden van Myanmar en is het kleinere broertje van Bagan als het gaat om het aanzicht. Het is na Bagan de tweede bekendste archeologische plek van Myanmar, een eeuwenoude stad met honderden tempels.

Maar waar Bagan verlaten werd uit angst voor de Mongolen die Myanmar binnen vielen, is de bevolking altijd in Mrauk U blijven wonen.

De tempels die je hier vindt zijn kleiner en jonger dan die in Bagan maar zeker niet minder indrukwekkend. In eerste instantie dacht met dan het forten waren vanwege de dikke muren van de tempels, bedoeld om de harde Rakhaing wind buiten te houden
bezienswaardigheden van Myanmar

#10 Het laid-back Ngwe Saung

De laatste in het lijstje van bezienswaardigheden van Myanmar. Ngwe Saung is een mooi en rustig strand dicht bij het bekendere Chaung Tha. Het 15 kilometer lange strand is minder ver ontwikkeld dan Chaung Tha. Het witte zandstrand en heldere water maken het ook nog eens een stuk mooier!

Doordat het nog niet zo ontwikkeld is, is het strand van Ngwe Saung is laid-back en een échte get-away van de steden.

ls je op zoek bent naar boulevards met uitmuntende restaurants en bars hoef je niet naar Ngwe Saung  te komen. Hoewel de ontwikkelingen snel gaan is het vooral de rust en de laid-back sfeer in Ngwe Saung die regeert.

Er is een soort van stadje waar één grote straat doorheen loopt die ingericht is op het toerisme. Het stadje biedt een handvol restaurants, bars vindt je hier niet.

bezienswaardigheden van Myanmar

bezienswaardigheden van Myanmar

    Meer lezen over De 10 mooiste bezienswaardigheden van Myanmar?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven