Mooie route door Indonesië

Indonesië is een populair land om door te reizen. Maar ook een groot land. En het kan nogal een klus zijn om uit te vogelen welke route je moet volgen. Wij hebben daarom al onze reisroutes, en die van andere reizigers, gedocumenteerd en samengevoegd. En die route willen we graag met jullie delen! Hieronder onze route Indonesië van 4 weken door Java, Bali, de Gili’s, Lombok en Flores.

TIP ♥ – begin je reis goed en boek hier alvast je ticket naar Jakarta.

Java

Java is voor veel reizigers het eiland om je reis door Indonesië te beginnen. Je kunt ook beginnen op Bali, maar dat veranderd uiteraard wel deze route door Indonesië. Op java hebben we twee bestemmingen aangedaan.

Dag 1 – Jakarta

Wij begonnen onze route Indonesië in Jakarta. Overigens geen stad waar we heel erg fan van zijn! Daarom besloten we de volgende dag gelijk door te reizen naar Pandangaran. Een kustplaatsje op zo’n 10 uur rijden van Jakarta. Een buskaartje met de lokale bus kostte ons 60.000 Rp per persoon.

Dag 2 – Pandangaran

In Pandagaran zijn we zelf 4 dagen gebleven omdat het er heerlijk rustig was! Er is genoeg te zien in de omgeving en ’s avonds zijn er leuke beach bars waar je gezellig wat kunt eten en drinken. Wij sliepen in Mini Tiga Homestay. Na Pandangaran zijn we met auto en chauffeur verder gegaan naar het Dieng Plateau en Yogyakarta.

Pangandaran

Het strand van Pandangaran

Dag 6 – Dieng Plateau

In Pandangaran hebben we samen met 2 andere reizigers een auto met chauffeur gehuurd. Hij bracht ons in drie dagen van Pandangaran via het Dieng Plateau naar Yogyakarta.

Het is een super leuke manier om te reizen en je leert een hoop van de chauffeur! Het kostte ongeveer 500.000 Rp per persoon.

TIP ♥ – zorg er voor dat je vroeg op staat bij het Dieng Plateau om de zonsopkomst te zien!

Dag 7 – Yogyakarta

Vanuit het Dieng Plateau (waar je overnacht in Wonosobo) zijn we verder gegaan naar Yogyakarta en hebben we onderweg uiteraard de Borobudur en Prambanan tempels bezocht. Het voordeel van reizen met een auto met chauffeur is dat je kunt stoppen waar je wil.

Prambanan

De tempels bij Prambanan

Bali

Je vervolgt de reis naar Bali, hét eiland van Indonesië. Je kunt hier ook gewoon je eigen plan trekken en deze route als leidraad gebruiken. Bali is niet zo groot en je kunt er makkelijk reizen.

Dag 9 – Bingin, Bali

Tijdens je route Indonesië kan Bali natuurlijk niet ontbreken. Vanuit Yogyakarta zijn we naar Bali gevlogen. Ons ticket (met AirAsia) kostte ons €25 per persoon. Dat was net zo duur/goedkoop als een gecombineerde bus en bootreis alleen wel veel sneller 🙂 Vanuit Denpasar zijn we gelijk verder gereisd naar Bingin omdat Kuta ons niet echt trok.

Dag 12 – Ubud

Vanuit Bingin zijn we naar Ubud gereisd. In Ubud vonden we het zo relaxt dat we er uiteindelijk 5 dagen hebben gezeten. Je kunt je route natuurlijk wat aanpassen maar wij hebben ons prima vermaakt die vijf dagen!

TIP ♥ – meer weten over Bali? Bekijk dan onze pagina over Bali vol met tips en leuke dingen om te doen en een mooie route. En as je daar tocht bent sla dan ook zeker Nusa Penida niet over.

Rijstvelden

De rijstvelden rondom Ubud zijn schitterend

Gili eilanden

Van Bali is de oversteek naar de de Gili eilanden zo gemaakt. Elke dag varen er meerdere boten naar deze mini eilanden tussen Bali en Lombok in.

Dag 17 – Gili Meno

De Gili eilanden zijn een must in je route Indonesië. Vanuit Ubud zijn we met de boot naar Gili Meno gegaan. Je leest op onze pagina Gili Eilanden hoe je dat het snelst doet. Wij hebben gekozen voor Gili Meno omdat dit het rustigste eiland is.

Helaas werd een van ons behoorlijk ziek waardoor we er 5 dagen hebben gezeten wat best lang is voor zo’n klein eilandje 😉

Dag 21 – Gili Trawangan

De laatste dag op de Gili’s hebben we doorgebracht op Gili Trawangan. Ten eerste omdat ons geld op was en ten tweede omdat de boot naar Sengigi op Lombok van dit eiland vertrok. En het is ook een leuk eiland om eens te bezoeken!

TIP ♥ – je kunt alleen pinnen op Gili Trawangan! Hou hier dus rekening mee 🙂

Gili eilanden

De stranden op de Gili eilanden zijn een must in je route Indonesië

Lombok

Lombok werd lang overschaduwd door het nabij gelegen Bali. De laatste jaren weten echter steeds meer reizigers deze parel te vinden. Persoonlijk vonden wij Lombok leuker dan Bali. Dit eiland is veel opener, heeft meer ongerepte stranden, veel minder verkeer en minder vervuiling dan Bali.

Dag 18 – Sengigi

Vanuit de Gili’s zijn we naar Sengigi gegaan. Hier hebben we uiteindelijk maar 1,5 dag doorgebracht omdat het niet echt een boeiende stad is. Lombok is een eiland dat je zeker niet mag missen in je route Indonesië.

TIP ♥ – als je een brommer huurt in Sengigi kun je grote delen van de omgeving verkennen.

Dag 19 – Gunung Rinjani

In Sengigi hebben we ook onze tocht naar de Gunung Rinjani geboekt. We hebben gekozen voor de twee-daagse tocht maar je kunt ook een drie-daagse beklimming doen. Wij wilde echter heel graag de boottocht naar Flores doen waardoor we niet meer dan 2 dagen konden klimmen.

Gunung Rinjani

Het uitzicht en de krater op de Gunung Rinjani zijn de beklimming meer dan waard!

Boottocht Lombok – Flores

De boottocht van Lombok naar Flores is een van de leukste tours die wij in Indonesië en heel Azië hebben gedaan. Je vaart langs ongerepte eilanden over open zee terwijl je ’s nachts getrakteerd wordt op een prachtige sterrenhemel.

Dag 22 – Boottocht

In Sengigi hebben we ook onze boottocht naar Flores geboekt. Dit was een van mooiste en leukste tours die we in Azië hebben geboekt. En dat zijn er nogal wat 🙂 Het is een unieke ervaring waarbij je langs ontelbaar veel eilanden vaart zoals Sumbawa en Rinca.

Dag 25 – Labuan Bajo, Flores

In totaal hebben we twee dagen in Labuan Bajo gezeten. We hebben hier vooral onze spullen gewassen en gerelaxt om bij te komen van de bootreis. We hebben een brommer gehuurd om de omgeving te verkennen die wel erg mooi is!

TIP ♥ – lees hier meer over de boottocht van Lombok naar Flores

Backpacken in Indonesië

Dit zijn foto’s die je maakt tijdens de boottocht

Bali

Deze route eindigt in Bali. Vanaf hier kun je je weg vervolgen naar huis of naar een ander land in Azië.

Dag 26 – Kuta

Oke, oke… we zijn schuldig 🙂 Onze laatste 1,5 dag hebben we doorgebracht in Kuta. We wilde toch met eigen ogen zien wat iedereen bedoelde. En ja, het is er druk, en heel erg toeristisch. Maar toch was het niet zo erg als we hadden verwacht. Je kunt er lekker eten, goedkoop overnachten en genoeg souvenirs kopen voor vrienden en familie 😉

Dag 28 Jakarta

Vanuit Denpasar zijn we de laatste dag terug gevlogen naar Jakarta om dezelfde dag nog terug naar huis te vliegen.

    Meer lezen over Mooie route door Indonesië?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven