Matsu & Kinmen Islands

De Matsu & Kinmen Islands is een eilandengroep die in de buurt van het Chinese vasteland ligt. De eilandengroep bestaat uit tientallen kleine eilanden, waarvan er enkele vrij toeristisch zijn. Meer over deze vakantiebestemming in Taiwan, lees je op deze pagina.

Waarom naar Matsu & Kinmen Islands?

Matsu & Kinmen Islands is een eilandengroep die uit 19 vrij kleine eilanden bestaat. Het grootste eiland die bij de eilandengroep hoort, is iets meer dan 10 vierkante kilometer groot.

In totaal beslaat de eilandengroep nog geen 30 vierkante kilometer, maar dit betekent zeker niet dat je je zal vervelen als je naar deze vakantiebestemming bij de Chinese kust gaat. Er is namelijk genoeg te doen en te zien op de verschillende eilanden van de eilandengroep, waardoor er jaarlijks vele toeristen naar Matsu & Kinmen Islands gaan.

TIP ♥ – zoek je meer info over hoe je er komt? Check dan deze website.

Matsu

De geschiedenis 

Matsu & Kinmen Islands is nooit erg bekend geweest onder toeristen, maar dit is veranderd door de Matsu Pilgrimage. Dit is een pelgrimstocht die vroeger nog niet zo groot en populair was, maar tegenwoordig uitgegroeid is tot een echt religieus festival.

Tijdens de Matsu Pilgramige lopen honderden gelovigen van de Zhenian Tempel in Dajia naar de Fengtian Tempel in Xingang.

Tijdens de lange tocht, wordt er bij diverse tempels gestopt om te bidden. Wat het festival zo bijzonder maakt, is dat er allerlei verschillende mensen aan meedoen. Niet alleen priesters, maar ook bekende politici van Taiwan en zelfs revaliderende straatbendes die het tijdens de Matsu Pilgrimage goed maken met elkaar om samen te bidden.

Wandelen door de natuur

De verschillende eilanden van Matsu & Kinmen Islands hebben prachtige natuurgebieden. De eilanden zijn niet groot, maar je kunt hier prachtige wandeltochten maken om de mooie natuur van de eilanden met eigen ogen te zien. Durf je niet alleen te wandelen in de onbekende omgeving? Neem dan een gids mee tijdens de wandeltocht.

Matsu Islands

Bezienswaardigheden 

Ben je in april bij de Matsu & Kinmen Islands, dan kun je de Matsu Pilgrimage meemaken. Ben je buiten die maand in Matsu & Kinmen Islands, dan zijn er gelukkig genoeg andere leuke dingen om te doen en te zien bij de Matsu & Kinmen Islands.

Denk hierbij aan mooie natuurgebieden, maar ook aan de vele prachtige tempels die de eilandengroep heeft. Wil je ontspannen tijdens je vakantie, dan doe je dit gewoon aan een van de prachtige stranden van de eilandengroep.

Hoe kom je er?

De eilanden Nangan en Beigan zijn te bereiken met het vliegveld, zowel vanuit Taiwan als vanuit China. Wil je naar de andere eilanden van de eilandengroep reizen, dan kun je dit het beste doen met de boot.

Locatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven