National Palace Museum

Ben je een liefhebber van oude Chinese kunst? Dan raden wij je aan om zeker een bezoek te brengen aan het National Palace Museum als je in Taipei bent. Meer over dit bijzondere museum in Taiwan, lees je op deze pagina.

Chinese Kunst in Taiwan

Het National Palace Museum staat helemaal in het teken van oude Chinese kunst. In totaal zijn er maar liefst 720.000 voorwerpen in het museum te vinden, waarvan ongeveer 15.000 voorwerpen worden tentoongesteld aan bezoekers. In het National Palace Museum kom je vooral oude bronzen voorwerpen, schilderijen, kaligrafie werken en keramiek tegen.

Ook heeft het museum een grote winkel met souvenirs, waar je verschillende prachtige cadeaus voor jezelf en voor anderen kunt kopen. Het National Palace Museum is dagelijks geopend van 9:00 uur tot 17:00 uur.
TIP ♥ – entree kost €7,50 per persoon.

National Palace Museum

Tours

De meeste kamers bevatten wel informatie in het Engels, maar dit is niet overal het geval. Om ervoor te zorgen dat je toch informatie kunt krijgen over alle voorwerpen in het museum (ook als Engelse informatie ontbreekt), kun je een audiotour nemen.

Deze tour is helemaal in het Engels en vertelt je van alles over het museum zelf en over de voorwerpen in het museum.

Hoe kom je er?

Het museum ligt in Taipei en is des makkelijk te bereiken. Je kunt eenvoudig naar Taipei vliegen vanuit diverse bestemmingen over de gehele wereld, waaronder ook Nederland. Vanaf Taiwan Taoyuan International Airport moet je nog ongeveer 40 kilometer rijden naar Taipei. Deze afstand leggen de meeste mensen af met een taxi.

Locatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven