Yushan National Park

Er zijn enkele dingen die je zeker moet doen als je in Taiwan bent en een van deze dingen is het maken van een wandeltocht in Yushan National Park. Waarom je dit zeker moet doen als je in Taiwan op vakantie of aan het reizen bent, lees je op deze pagina. Zo lees je op deze pagina alles wat je moet weten over dit bekende en populaire natuurgebied in Taiwan.<

Jade Mountain

Yushan National Park is het nationale park dat bij de bekende berg Yushan hoort. Deze berg wordt ook wel Jade Mountain of Yu Mountain genoemd en is maar liefst 3852 meter hoog.

Het is het letterlijke hoogtepunt van Taiwan, waar voornamelijk veel Taiwanese bergbeklimmers komen. De reden dat er minder toeristen zijn, heeft te maken met het feit dat veel toeristen niet weten dat je in Taiwan goed bergen kunt beklimmen. 

De populairste route om de berg te beklimmen begint bij Tataka Saddle. Dat ligt op een hoogte van 2.600 meter.

Wilde dieren

Yushan National Park ligt op de grens van de provincies Jiayi en Nantou. Het park staat voornamelijk bekend om de wilde dieren die er leven en de hoge piek van de Yushan berg. Toch is de piek van de Yushan berg niet de enige bergpiek in het nationale park, aangezien er maar liefst 11 verschillende pieken in het nationale park te vinden zijn.

Maak je een wandeltocht naar de top van de Yushan, dan kom je met een aantal van deze pieken in aanraking.

Yushan National Park

Bezienswaardigheden

Er zijn diverse bezienswaardigheden in Yushan National Park, naast de top van de berg Yushan. Ben je bijvoorbeeld in het zuidelijke deel van het park, dan heb je perfect uitzicht over het waterlandschap van het nationale park.

Ook zijn er in het park meerdere plekken aanwezig om een bezoek te brengen aan dorpen van de Aboriginals, die afstammen van de Bunen stam in Meishan. In het oostelijke deel van het park vind je de Chihben Hotspring, waar je tussen de watervallen in helend water kunt zwemmen en relaxen.

Ga je naar dit park? Dan moet je eraan denken op tijd een wandelvergunning aan te vragen om de berg te mogen beklimmen. Je hebt deze vergunning niet zomaar nodig, maar voor je eigen veiligheid. Mocht er iets mis gaan tijdens het wandelen, dan weet men namelijk dat je op de berg bent en kun je gemakkelijker gevonden worden.

De geschiedenis

Yushan is voornamelijk bekend onder Taiwanese bergbeklimmers en minder onder bergbeklimmers uit andere landen van de wereld. Hier komt overigens wel langzaam verandering in, aangezien deze bestemming steeds meer wordt opgenomen als vakantiebestemming voor bergbeklimmers.

Er gaan al meer toeristen naar Yushan National Park, maar het is nog altijd niet druk in het park. Ga je de Yushan berg te beklimmen, dan hoef je je geen zorgen te maken dat het hier stikt van de toeristen.

Beste Reistijd

De beste reistijd om naar Yushan National Park te gaan en de Yushan berg te beklimmen, is in de maanden oktober en november. In deze maanden is het niet te warm om flink te wandelen, maar ook niet te koud.

Daarnaast regent het over het algemeen minder in deze maanden en heb je geen risico op tyfonen, waardoor het bergbeklimmen prettiger en veiliger is in deze periode. Overigens geldt dit niet alleen voor dit gebied in Taiwan, maar kun je heel Taiwan het beste in de maanden oktober en november bezoeken.

Hoe kom je er?

Hoe je in Yushan National Park komt, is helemaal afhankelijk van waar je precies bent in Taiwan. Omdat het een bekend nationaal park is, rijden er vanuit diverse steden in de buurt bussen naar het natuurgebied.

Ben je wat verder van Yushan National Park verwijderd, dan ga je eerst naar een nabijgelegen stad en ga je vervolgens met de bus vanuit deze stad naar Yushan National Park.

Locatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven