Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Jiufen

Door: Sjoerd lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 26 april, 2022

Maak je een rondreis door Taiwan, dan wil je soms ook even rustig kunnen ontspannen. Een rustige omgeving waar je goed tot rust kunt komen, is de omgeving van Jiufen. Deze oude stad in Taiwan was ooit een druk mijnstadje, maar tegenwoordig wordt er niet meer in de mijnen in de omgeving gewerkt. Hierdoor is het lekker rustig in de stad, waardoor je er heerlijk kunt ontspannen tijdens je drukke rondreis.

Jiufen

Jiufen is een oud mijnstadje in het noorden van Taiwan. Vroeger was het stadje vrij druk door de bedrijvigheid in de mijnen, maar tegenwoordig is er in de mijnen niets meer te doen. Hierdoor kun je lekker ontspannen in de stad, die door de vrij centrale ligging gemakkelijk te bereiken is.

TIP ♥ – wij raden aan Jiufen Old Street te bezoeken

De meeste oude mijnstadjes in Taiwan zijn uitgestorven, maar in Jiufen is dit gelukkig niet aan de orde. Dit komt omdat de straten in het stadje er erg mooi uit zien, je er prachtige theehuizen kunt vinden en je van mooie uitzichten kunt genieten in het stadje.

Er komen vooral veel toeristen in Jiufen, maar er wonen ook vriendelijke locals die je graag meer vertellen over (de geschiedenis van) de stad.

Wandelen

Wij raden je aan om wandeltochten over de verschillende bergen in Jiufen te maken. Door een wandeltocht te maken, leer je het stadje en de natuur van de mijnstad goed kennen. Aan het einde van de wandeltocht word je beloond met een mooi uitzicht, zowel over de stad als over de zee.

Bezienswaardigheden Jiufen

In Jiufen zijn meerdere bezienswaardigheden die je kunt bewonderen. Ten eerste is er het Historic Commercial Disctrict, waar je meerdere winkeltjes kunt vinden die van 11 tot 6 geopend zijn. Ook kun je er diverse restaurantjes vinden, waar je heerlijke lokale gerechten kunt eten. Het Historic Commercial District is het hart van de stad.

Een andere bezienswaardigheid in de oude mijnstad, is Songde Park. Dit is een klein park in het oosten van de stad, waar je verschillende monumenten voor Yen Yun-nian kunt vinden. Yen Yun-nian begon met de mijnbouw en zorgde ervoor dat hier veel geld mee werd verdiend. Om deze reden wordt de man nog altijd geëerd in Jiufen.

Hoe kom je er?

Vanuit Taipei neem je de bus naar Ruifang. Hier kun je weer een bus nemen naar diverse plaatsjes in de buurt, waaronder Jiufen. Eventueel kun je ook een taxi nemen naar het mijnstadje, maar dit is beduidend duurder dan het nemen van de bus.

Beste reistijd

De beste tijd om hier heen te te gaan, is in de maanden oktober en november. In deze maanden is het niet te warm in Taiwan, maar ook zeker niet te koud. Daarnaast is de hoeveelheid neerslag in deze maanden het minst groot en is er minder kans op tyfonen dan in de zomermaanden. Een prima tijd om te reizen, zeker als je veel dingen wil doen en bekijken in Taiwan.

De maanden oktober en november zijn de beste maanden om hier te reizen

Locatie

Meer lezen over Taiwan?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU