Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Reisinformatie Malediven

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 10

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

De Malediven heeft lang bekend gestaan als het ideale vakantieland waar je vooral komt om te chillen aan het strand. De laatste jaren is daar verandering in gekomen. Waar je ‘vroeger’ gebonden was aan de onbewoonde eilanden met enkel luxe resorts kan je tegenwoordig overnachten op de eilandjes waar de locals slapen.

Hierdoor kan je een totaal andere kant van de Malediven ontdekken. De heldere blauwe zee in combinatie met de hagelwitte stranden is er nog steeds. Je kan er nu echter voor kiezen om het relaxen af te wisselen met een bezoekje aan de lokale bevolking.

TIP ♥ –een ticket van Kuala Lumpur naar Male boek je al voor €81

Reisinformatie voor de Malediven

Als je op reis gaat naar de Malediven is het goed om te weten waar je terecht komt. Wij hebben wat informatie voor je opgezocht over de inwoners, wat je budget moet zijn, het geloof, de beste reistijd de Malediven en nog veel meer. Wil je meer weten maar staat het hier niet bij? Alle benodigde reisinformatie Malediven lees je hier, met onder andere:

Backpacken Malediven

Backpacken in de Malediven is niet iets waar je meteen aan denkt als je een backpackreis plant. Ook niet vreemd aangezien je nog niet zo heel lang geleden niet eens kon backpacken in dit schitterende land. De regering hield namelijk het lokale leven en toerisme geschieden. Je was dus gebonden aan prive eilanden met resorts. Niet iets voor de gemiddelde backpacker.

Gelukkig is dat veranderd. Want sinds 2009 kunnen toeristen ook op de lokale eilanden komen en zich mengen met de locals. Dit is niet alleen leuke reizen, ook een stuk goedkoper. Je kunt met de ferry tussen verschillende eilanden reizen en genieten van de mooiste stranden in heel Azië (wij kunnen het weten 😉 ).

TIP ♥ – meer info over backpacken in de Malediven vind je hier.

Maafushi

Maafushi is een van de lokale eiladen waar je kunt overnachten. Wij hebben hier in 2016 voor zo’n $50 per dag (2 personen) kunnen verblijven.

Vanaf hier kun je dagtrips boeken naar andere eilanden, mooie strandjes en resorts! Meer info vind je op de pagina Maafushi.

Maafushi

Een van de schitterende resorts op de Malediven

Beste reistijd Malediven

Als je het beste weer wilt hebben kun je het beste in de maanden december tot en met april naar de Malediven reizen. In deze periode is de zee het kalmst en staat er de minste regen. Deze maanden zijn dus het beste geschikt om te duiken en snorkelen.

Maart en april zijn de beste maanden om te duiken of snorkelen omdat de zee dan het helderst is. Het klimaat in de Malediven kun je onderscheiden in twee moessonperiodes.

TIP ♥ – meer hierover lees je op de pagina beste reistijd Malediven.

Beste reistijd Malediven

Budget Malediven

Tot een aantal jaar geleden was de Malediven alleen geschikt voor mensen met een flinke zak geld. Je kon alleen in resorts verblijven, ver weg van de lokale bevolking. Daar is de laatste jaren gelukkig wel verandering in gekomen. Het is sinds 2009 mogelijk om op lokale eilanden Maafushi, Thulusdhoo, Haa Dhaalu, Fuvahmulah, Gan en Guraidhoo te verblijven.

Wij besteedde in april 2016 zo’n $50 per dag (twee personen, 1 kamer) inclusief ontbijt, lunch, avondeten en drinken.

Je kunt hier in hostels en guesthouses slapen waardoor een verblijf in de Malediven een stuk goedkoper wordt.

Cash

Wij raden altijd aan om wat cash mee te nemen. Amerikaanse Dollars zijn makkelijk te verkrijgen op de luchthaven en je kunt er mee betalen in de Malediven. Op lokale eilanden zijn GEEN pinautomaten.

TIP ♥ – meer info over het budget vind je op budget Malediven.

Visum Malediven

Zodra je in de Malediven aan komt krijgen alle Nederlanders en Belgen een gratis visum voor 30 dagen. Dit visum is één keer te verlengen tot maximaal 90 dagen. Houd er wel rekening mee dat je een geldig paspoort moet hebben op het moment dat je uit de Malediven vertrekt.

Doordat je een visum aan de grens kan krijgen heeft het weinig toegevoegde waarde om een visum online te regelen.

TIP ♥ – meer info vind je op Visum Malediven.

Inentingen Malediven

Een van de meest vervelende dingen die kan gebeuren is ziek worden op reis. Wij hebben er helaas ervaring mee. Er zijn nogal wat reizigers die kosten besparen door zich niet in te laten enten. Dit raden wij echter af! Er zijn voor de Malediven geen verplichte inentingen. Wel worden volgende inentingen aanbevolen;

 • DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
 • Hepatitis A+B
 • BMR (alleen als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad)
 • Gele koorts is alleen verplicht als je  zeven dagen vóór Malediven in een gele koorts land bent geweest.

TIP ♥ – meer info vind je op de pagina inentingen Malediven.

Eten en drinken Malediven

Hete eten in de Maleidven is niet heel erg gevarieerd maar wel erg lekker! Op de resorts kun je kiezen uit de meest luxe maaltijden maar op lokale eilanden is de keus wat beperkter. Ze eten hier vooral vis en dan met name tonijn. Viscurry en roti zijn dan ook een traditionele gerechten in de Malediven, vaak gecombineerd met gemalen kokos.

TIP ♥ – meer info over het eten vind je op de pagina eten en drinken Malediven.

Vervoer Malediven

De Malediven bestaat ui heel veel kleine eilandjes. Het vervoersmiddel is hier dan ook de boot. Bussen, brommers, treinen of auto’s gebruik je hier niet. Je hebt de keuze uit de lokale ferry’s die je voor een paar dollar van het ene naar het andere eiland brengen of speedboten die al snel een paar honderd dollar kosten.

TIP ♥ –  op de pagina vervoer Malediven leggen we alles in detail uit.

Reisinspiratie Malediven

Meer lezen over Malediven?

10 comments

 1. Ibo

  Hallo,

  Wil de tweede week van augustus naar de malediven, is dat aanrader om te doen ( ivm regen )
  En welke eiland raadt je aan:)
  Groet

  1. Ties - Reis Expert Post author

   Beste Ibo,

   voorspellingen over het weer kunnen wij niet doen. Als je in augustus reist kun je meer last hebben van regen omdat je in het regenseizoen zit, maar het kan ook een aantal dagen droog zijn. Dat is niet te voorspellen.
   Welk eland je kiest, ligt aan je budget 🙂 Reis je low-budget kun je het beste naar Maafushi of Thulusdhoo gaan. Anders kun je een resort boeken op een van de prive eilanden.

   Happy travels,
   Ties

 2. linda

  hey,in november ga ik op huwelijksreis naar de Malediven Sun Island resort, heb je daar ervaring mee? en als we daar zijn geland word het bootje zelf geregeld naar de resort zelf of moet je dat zelf regelen? en als laatst. heb je ervaring met een prive dinner, ik ben namelijk van plan een surprise voor mijn man te regelen, is dat makkelijk te doen?

  1. Sjoerd - Reis Expert

   Hi Linda,

   Misschien is het makkelijker om contact op te nemen met het resort zelf.
   Wij kunnen niet namens hen antwoorden. Daarnaast weet ik niet wat voor reservering/ afspraken je gemaakt hebt.

   Alvast heel veel plezier.

   Groeten,
   Sjoerd

 3. amoesh

  Hoi hoi ,

  We zijn van plan in nov /dec naar malediven te gaan.
  mijn vraag naar welke van de eilanden kunnen wij het beste gaan.

  1. Sjoerd - Reis Expert

   Hoi Amoesh,

   Mocht je behoefte hebben aan persoonlijk advies kan je ons een Reis Advies aanvragen of ons bezoeken op de vakantiebeurs de komende dagen. We staan daar op het bloggers square (hal 12 stand D125) om mensen met vragen over hun reizen te helpen.

   Groeten,
   Sjoerd

 4. Gerda

  Hoi hoi ,

  Ik heb een paar vragen ,we gaan in nov /dec rondreis sri-lanka doen en willen graag de maladieven ook mee pakken .
  Ik had gekeken voor tickets maar die zijn best nog wat prijzig via sky scanner ,er gaat ook een ferry had ik gezien ,weet alleen niet waarvandaan en wat die kosten .
  Als je paar dagen wil snorkelen en chillen en evt wat bekijken welk eiland raden jullie dan aan .

  Alvast bedankt groetjes Gerda

  1. Sjoerd

   Hoi Gerda,

   Ik ken deze optie niet, met de boot van Sri Lanka naar de Malediven. Het lijkt het me ook niet verstandig om deze afstand met de boot af te leggen. Je hebt het over ruim 900 kilometer die afgelegd moet worden over zee.
   Verder zouden we Maafushi aanraden. Goed te bereiken vanaf het vliegveld en redelijk budget.

   Reis groeten,
   Sjoerd

 5. Nej

  Hoi hoi,
  Wij willen in juni naar de malediven(maafushi) maar ik zie bij het boeken van een hotel via booking dat er extra mileubelasting betaald moet worden bij de accomodatie. Per persoon per nacht is het bij deze accomodatie die we op het oog hebben €35. Is dit normaal? En boek je via booking of pas als je daar aan komt?

  1. Sjoerd

   Hoi Nej,

   Dit is inderdaad standaard bij de meeste accommodatie in de Malediven.
   Wij moesten een hotel boeken omdat we anders geen visum kregen. De rest van de tijd daar hebben we het ter plekke geregeld.

   Groeten,
   Sjoerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU