Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Eten & Drinken Malediven

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Zoals op de meeste eilanden wordt er ook in de Malediven veel vis gegeten. Het wordt vaak gecombineerd met rijst. Andere soorten vlees komen alleen bij speciale gelegenheden op tafel. Veel variatie in de keuken van de Malediven is er dan ook niet. In de grotere resorts en hotels is er uiteraard meer keuze, met name in Westers eten.

Eten Malediven

In de Malediven wordt er met name vis en rijst gegeten. De meest gegeten vis is tonijn. De vis wordt meestal gekookt, gegrild of gedroogd. Traditionele gerechten in de Malediven zijn de vis curry’s, gedroogde vis en vissoep. Aangezien de Malediven een islamitisch land is wordt er door de locals geen varkensvlees gegeten of alcohol gedronken. Uiteraard kan je dit wel krijgen in de grotere resorts.

TIP ♥ – probeer in de Malediven altijd Mas Huni, een heerlijk gerecht!

Iets wat je zeker tegen komt als je in de Malediven bent is Mas Huni. Dit is een curry met is en kokosvlokken. Kokos wordt veel gebruikt in de gerechten. Zo wordt rijst bijna altijd gekookt in kokosmelk. Bij elk gerecht krijg je vaak roshi. Dit is een soort brood.  Het eten dat je in resorts kan krijgen is bijna altijd geïmporteerd.

eten Malediven

Het heerlijke Kothu roshi moet je echt proberen!

Wat eten ze zoal?

Zoals gezegd eten ze hier veel vis. Wij hebben de hele week overleefd op Mas Huni en Kottu Roshi, twee overheerlijke gerechten! Gelukkig is er wel wat meer te eten dan alleen die gerechten. hieronder een overzicht van wat je ongeveer kunt verwachten (als je op lokale eilanden verblijft);

  • Banbukeylu Harisa – dit is een curry met gestoomde breadfruit, Spaanse peper, ui en kokos.
  • Bis keemiyaa – een soort pasteitje dat is gevuld met tonijn en hardgekookte eieren.
  • Hedhikaa – dit zijn traditionele snacks, die vaak als tussendoortje worden gegeten. Het lijkt een beetje op samosa’s en worden verkocht in kleine cafés.
  • Mashuni – onze favoriet! Het is gekruimelde tonijn gemengd met kokos, Spaanse peper en ui en geserveerd met roshi (een soort pannenkoek). Het wordt als ontbijt gegeten.
  • Kothu roshi – dit is overgenomen uit Sri Lanka en werkelijk heerlijk eten! Het is een mix van roshi, kip of vis, met rijst, groente, curry en ei.
  • Thelui mas – dit is pittig gebakken vis zoals zeebaars, zwaardvis of octopus.
  • Kavaabu – wederoom een (gefrituurde) snack gemaakt van rijst, tonijn, kokos, linzen en specerijen.
  • Dhon riha – een tonijn curry met kokos, mango, kaneel en gember.

TIP ♥ – in een resort heb je uiteraard ook keuze uit Westerse gerechten.

Eten Malediven

Patryk Kosmider / Shutterstock.com

Drinken Malediven

In de Malediven worden er veel verse fruitshakes en thee gedronken. In de hoofdstad Male zijn theehuizen een populaire ontmoetingsplek. Het is niet alleen lek om hier de locale thee te proeven maar je komt ook makkelijk in contact met de locals. Op het eiland wordt door de locals geen alcohol gedronken.

Het is echter wel te verkrijgen in de toeristische resorts. Als je in de Malediven bent is de kans groot dat je het nationale drankje voorgeschoteld krijg. Dit is ‘raar‘. Het is een zoet drankje dat van rechtstreeks van de palm getapt wordt. De vruchtensappen die worden gedronken bestaan met name uit ango, papaya, passievrucht, watermeloen en kokosmelk.

Kraanwater

Kraanwater in de Malediven is niet drinkbaar! Dit kan lijden tot buikgriep en diarree. Je kunt overal op straat en in supermarktjes waterflessen lopen. Let er op dat deze nog dicht zitten als je ze koopt!

Meer lezen over Malediven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU