Visum Malediven

Naast het regelen van sommige inentingen is het belangrijk om je visum Malediven te regelen. In sommige landen kan je dat bij zowel de grens doen als in Nederland. Wij raden aan om je visum in Nederland te regelen. Dit gaat tegenwoordig makkelijk en snel en daarnaast voorkom je onaangename verassingen in het land van bestemming!

Alle Nederlanders en Belgen krijgen bij aankomst een gratis visum voor 30 dagen

Visum Malediven

Alle Nederlanders en Belgen krijgen bij aankomst een gratis visum Malediven. Dit wordt ook wel een ‘visum upon arrival’ genoemd. Dit visum is 30 dagen geldig en na 29 dagen kan je het visum nog een keer verlengen naar maximaal 90 dagen.

Je paspoort moet geldig zijn tot de dag dat je vertrekt uit de Malediven. Doordat je een visum aan de grens kan krijgen heeft het weinig toegevoegde waarde om een visum online te regelen.

Benodigdheden Visum Malediven

Als je naar de Malediven wilt hoef je dus geen visum Malediven aan te vragen. Je krijgt gratis een 30 dagen visum. Als je dit in Nederland wil regelen heb je wel het volgende nodig;

 • een paspoort dat 6 maanden geldig bij vertrek uit de Malediven;
 • een lege pagina in je paspoort (voor een stempel);
 • een hotelreservering;
 • een retourticket of ticket naar een andere bestemming (BELANGRIJK!);
 • in het bezit zijn van de benodigde documenten/papieren voor de volgende bestemming.

TIP ♥ – visumeisen kunnen altijd veranderen. Laat je daarom altijd goed voorlichten zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Verlengen Visum Malediven

Om je visum te verlengen moet je naar het immigratiekantoor in Male (dus niet op het vliegveld!). Let er daarnaast op dat dit binnen 29 dagen moet! Op de 30e dag ben je dus te laat en kun je je visum niet meer verlengen.

Bij het immigratiekantoor moet je een formulier invullen. Dit moet je vóór 12:00 uur bij het immigratiekantoor zijn. Aanvragen die na 12:00 uur binnen komen worden niet meer verwerkt. 

TIP ♥ – het verlengen van je visum kost 750 MVR (zo’n €40).

Dit is alleen voor een toeristenvisum. Je kunt niet in de Malediven werken met een toeristenvisum. Dit is zelfs verboden. Voor een werkvisum raden we aan contact op te nemen met de Immigratiedienst van de Malediven.

visum malediven

2 gedachten over “Visum Malediven”

 1. Ik woon in Thailand en wil op vakantie 2 weken naar de Maladiven. Heb ik daar een visum voor nodig ? En welke documenten heb ik daarvoor nodig

  1. Beste Henk,

   het staat op de pagina aangegeven: Alle Nederlanders en Belgen krijgen bij aankomst een gratis visum Malediven (90 dagen). Check wel even bij ‘benodigdheden’ wat je bij je moet hebben.

   Happy travels,
   Ties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven