Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Visum Malediven

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 2

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Naast het regelen van sommige inentingen is het belangrijk om je visum Malediven te regelen. In sommige landen kan je dat bij zowel de grens doen als in Nederland. Wij raden aan om je visum in Nederland te regelen. Dit gaat tegenwoordig makkelijk en snel en daarnaast voorkom je onaangename verassingen in het land van bestemming!

Alle Nederlanders en Belgen krijgen bij aankomst een gratis visum voor 30 dagen

Visum Malediven

Alle Nederlanders en Belgen krijgen bij aankomst een gratis visum Malediven. Dit wordt ook wel een ‘visum upon arrival’ genoemd. Dit visum is 30 dagen geldig en na 29 dagen kan je het visum nog een keer verlengen naar maximaal 90 dagen.

Je paspoort moet geldig zijn tot de dag dat je vertrekt uit de Malediven. Doordat je een visum aan de grens kan krijgen heeft het weinig toegevoegde waarde om een visum online te regelen.

Benodigdheden Visum Malediven

Als je naar de Malediven wilt hoef je dus geen visum Malediven aan te vragen. Je krijgt gratis een 30 dagen visum. Als je dit in Nederland wil regelen heb je wel het volgende nodig;

  • een paspoort dat 6 maanden geldig bij vertrek uit de Malediven;
  • een lege pagina in je paspoort (voor een stempel);
  • een hotelreservering;
  • een retourticket of ticket naar een andere bestemming (BELANGRIJK!);
  • in het bezit zijn van de benodigde documenten/papieren voor de volgende bestemming.

TIP ♥ – visumeisen kunnen altijd veranderen. Laat je daarom altijd goed voorlichten zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Verlengen Visum Malediven

Om je visum te verlengen moet je naar het immigratiekantoor in Male (dus niet op het vliegveld!). Let er daarnaast op dat dit binnen 29 dagen moet! Op de 30e dag ben je dus te laat en kun je je visum niet meer verlengen.

Bij het immigratiekantoor moet je een formulier invullen. Dit moet je vóór 12:00 uur bij het immigratiekantoor zijn. Aanvragen die na 12:00 uur binnen komen worden niet meer verwerkt. 

TIP ♥ – het verlengen van je visum kost 750 MVR (zo’n €40).

Dit is alleen voor een toeristenvisum. Je kunt niet in de Malediven werken met een toeristenvisum. Dit is zelfs verboden. Voor een werkvisum raden we aan contact op te nemen met de Immigratiedienst van de Malediven.

visum malediven

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

We need you!

Wij houden van reizen, maar niet van schreeuwerige websites. Reis-Expert is een onafhankelijk platform en dat houden we graag zo.

Het up-to-date houden kost echter wel veel tijd. Gebruik jij graag onze website en wil je deze gratis en advertentievrij houden? 

KOOP EEN PRODUCT!

of

DONEER!
Dan houden wij Reis-Expert gratis en advertentievrij!