Backpacken Malediven

Als je aan backpacken denkt denk je niet meteen aan de Malediven. Het land staat niet bij iedereen boven aan het ’to-do’ lijstje. Dat is ook niet vreemd aangezien je nog niet zo heel lang geleden niet echt kon backpacken in de Malediven. Het land hield toerisme en het lokale leven namelijk strikt gescheiden wat betekende dat je alleen in resorts kon verblijven op onbewoonde eilanden.

Backpacken Malediven hoeft dus helemaal niet meer zo duur te zijn. Wil jij graag naar de Malediven op een budget manier? Lees dan deze pagina waarop we je alles vertellen over dit schitterende land.

Backpacken Malediven

Die tijd is echter geweest. Sinds 2009 kunnen toeristen in de Malediven zich ‘mengen’ met de lokale bevolking. Ideaal voor backpacken Malediven. Dit betekent dat je met veerbootjes tussen alle eilanden kan hoppen. En dat is maar goed ook want de Malediven is een paradijs(je) op aarde! Je vindt hier misschien wel de mooiste stranden ter wereld.

De Malediven bestaat uit 1.200 eilanden en elk eiland wordt omringt door perfecte stranden. Het strand is hier witter dan wit en bijna nergens ter wereld vind je helderder blauw water dan hier. Dit alleen zou al genoeg moeten zijn om naar dit paradijs te vertrekken.

Daar komt nog eens bij dat de onderwaterwereld hier tot de mooiste ter wereld hoort. En je vindt dit allemaal op kleine, tropische eilandjes waar je écht tot rust kan komen.

TIP ♥ – backpacken in de Malediven hoeft helemaal niet duur te zijn. Wij gaven in 2016 ongeveer $50 per dag uit met 2 personen. Meer daarover op de pagina budget Malediven.

Vliegtickets Malediven

Een vliegticket is de grootste kostenpost in je budget Malediven. Maar doordat het deze eilandengroep steeds populairder wordt, zijn ook de prijzen voor een vliegticket steeds lager. Als je goed zoekt vind je tickets onder de €500, dat ligt op hetzelfde niveau als tickets naar Bangkok. Overigens is het tijdens onze zomervakantie een stuk duurder.

Van Nederland naar de Malediven

Het land is niet heel groot. Wij zijn er 5 dagen geweest en dat was voldoende om te genieten van de prachtige stranden, de wateractiviteiten en de tropische eilandjes. Dit is waarschijnlijk geen bestemming waar je drie weken heen gaat.

Daarom is de Malediven vaak een typische vakantiebestemming voor een week of 10 dagen. Vanuit Nederland zijn de tickets in vergelijking met de tijd dat je er bent daarom ook best prijzig.

TIP ♥ – een retourtje Amsterdam – Male kost je zo’n €500 per persoon.

Van (Zuidoost) Azië naar de Malediven

Als je wil besparen op je budget Malediven ga er dan heen als je al in Azië bent. Wij waren al in Azië toen we naar de Malediven vlogen en dit is aanzienlijk goedkoper dan vliegen vanuit Nederland.

Daarnaast is het veel korter vliegen waardoor je meer uit je reis haalt. Voor ons retourtje Kuala Lumpur – Male betaalde we ongeveer €225 per persoon. Andere goedkope bestemmingen om van te vliegen zijn:

Backpacken Malediven

Kosten Backpacken Malediven

Dit is een beetje een gevoelig punt. De Malediven is sinds 2009 helemaal toegankelijk voor toeristen, maar dat betekent nog niet dat de prijzen ook backpack-minded zijn. Niet gek natuurlijk aangezien er eigenlijk nooit backpackers kwamen.

De laatste jaren gaan de ontwikkelingen echter snel en naast de dure resorts komen er ook goedkopere hostels en guesthouses op lokale eilanden. Hierdoor kun je prima backpacken Malediven op als Maafushi, Thulusdhoo, Haa Dhaalu, Fuvahmulah, Gan en Guraidhoo.

Kosten voor accommodatie

De prijzen zijn nog steeds redelijk hoog als je dat vergelijkt met landen als Thailand of Laos. Prijzen voor accommodatie liggen nog altijd rond de €50 per nacht voor een prive tweepersoonskamer. Per persoon is dat zo’n €25 per nacht.

Echt budget accommodatie is er niet dus je krijgt wel goede kamers voor dat geld. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor de resorts, maar voor de meeste backpackers zal dit niet te betalen zijn. Hou er wel rekening mee dat je reserveert van te voren, zeker in het hoogseizoen!

TIP ♥ – wij sliepen op Maafuhshi in Arora Inn. Goede kamers, heerlijk ontbijt en vriendelijke medewerkers.

Reken op zo’n €60 per dag inclusief overnachten en eten en drinken. Voor een tour betaal je zo’n €25 tot €50

Kosten voor eten en drinken

Het eten (mits je niet in dure sterrenhotels eet) valt qua kosten heel erg mee mee. Je ontbijt is meestal inbegrepen bij de accommodatie. Voor lunch, avondeten en drinken betaal je zo’n €4 per dag per persoon. Daarnaast heb je best wat winkels/supermarkten waar je eten kunt kopen.

Wij kochten vaak eten in een winkeltje voor minder dan een euro. Dit namen we mee naar het strand. Stuk goedkoper dan eten in een restaurantje. Enkele kosten;

 • Water – $0,50
 • Kokosnoot – $1
 • Maaltijd lokaal restaurant – $4
 • Broodjes van de bakker – $3

TIP ♥ – er is op de lokale eilanden geen alcohol te krijgen. Daarvoor moet je naar een speciale boot. Wij hebben het niet gedaan, maar mocht de behoefte heel groot worden is er dus wel alcohol te krijgen.

Maafushi
eten Malediven

Kosten voor tours

Na accommodatie ben je aan tours het meeste kwijt in de Malediven. En voor zo’n klein landje is er best wel wat te doen. Uiteraard kun je lekker relaxen aan het strand, maar dat wordt je na een of twee dagen ook wel zat. Ik wordt het in ieder geval zat 🙂

Gelukkig is er meer te doen dan genieten van de indrukwekkende stranden. Zo kost een snorkeltrip voor een halve dag ongeveer $30 tot $35 per persoon (incl. spullen). Een dagje naar een resort verschilt tussen de $80 en $400 per persoon.

Ben je wat sportiever? Kitesurfen en windsurfen kost $45 voor een uur om te huren en $60 voor een uur les. Uiteraard kun je hier ook je PADI halen. Een cursus kost zo’n $500.

Highlights Malediven

Je hoeft in de Malediven geen eeuwenoude tempels te verwachten of uitgestrekte rijstvelden. De belangrijkste highlights Malediven zijn de hagelwitte stranden en het helder blauwe water rondom de eilanden. De meeste komen hier dan ook om te ontspannen aan het strand.

De openstelling van het land in 2009 heeft er echter ook toe geleid dat er steeds meer georganiseerd wordt. En niet alleen vanuit de dure resorts maar ook vanuit lokale eilanden. Zo behoort de Malediven tot de beste duiklocaties ter wereld en snorkelen hier is een feest voor het oog.

Maar naast duiken en snorkelen kun je hier ook trips boeken naar zandbanken (aanrader!), andere eilanden bezoeken, een dagje naar een resort, surfen, jetskiën, waterskiën of zeilen.

TIP ♥ – bekijk alle highlights op onze pagina highlights Malediven.

Maafushi

De Malediven is zo’n plek die altijd tevoorschijn komt op zo’n ‘Top 10 Things To See Before You Die’ lijstje. Iedereen kent de plaatjes van luxueuze watervilla’s die lijken te zweven boven een magisch heldere, blauwe zee met op loopafstand een hagelwit zandstrand met een paar palmbomen. En iedereen kent ook het prijskaartje daarvan… Maar gelukkig is daar Maafushi.

Thulusdhoo

Er zijn een aantal eilanden in de Malediven waar je niet de jackpot hoeft te winnen om er te kunnen overnachten. Dit zijn vaak de lokale eilanden. Waaonder Thulusdhoo. Dit is een levendig eilandje met een prachtig witte zandstranden, helder turquoise water en prachtige koraalriffen.

Maafushi

Een van de resorts die je kunt bezoeken.

Beste reistijd Malediven

Als je gaat backpacken Malediven is het handig om te weten wanneer je het beste weer hebt. De beste reistijd Malediven is van december tot en met april. In deze maanden staat er weinig wind en is de zee het rustigst. In deze maanden kan je dus het beste duiken en snorkelen.

Rond maart en april is de zee het helderst. Het klimaat op de Malediven wordt bepaald door twee moessonperiodes.

Ze noemen deze in de Malediven ook wel de Iruvi, het hete droge noordoostmoesson, en de Hulhangu, het hete en natte zuidwestmoesson. Deze twee periodes bepalen ook het hoog- en laagseizoen en dus ook de beste reisperiode voor de Malediven.

TIP ♥ – meer info over het weer lees je op onze pagina beste reistijd Malediven

Beste reistijd Malediven
Maafushi

Prima zonsondergang toch?

Visum Malediven

Alle Nederlanders en Belgen kunnen bij aankomst in de Malediven een visum krijgen. Dit wordt ook wel een ‘visum upon arrival’ genoemd. Dit visum is 30 dagen geldig en na 29 dagen kan je het visum nog een keer verlengen naar maximaal 90 dagen.

Je paspoort moet geldig zijn tot de dag dat je vertrekt uit de Malediven. Doordat je een visum aan de grens kan krijgen heeft het weinig toegevoegde waarde om een visum online te regelen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je op onze pagina Visum Malediven.

Lokale eilanden

Veel mensen denken dat de Malediven ontzettend duur. Dat was ook zo. Tegenwoordig kun je ook op lokale eilanden verblijven zoals Maafushi en Thulusdhoo Hier kun je overnachten voor $40 en eten en drinken voor $5 per dag!

visum malediven

Je visum voor de Malediven is niet meer dan een stickertje

0 gedachten over “Backpacken Malediven”

 1. Hoi, ik heb een vraag. Mijn vriendin en ik gaan van de zomer naar sri lanka en de malediven. Nu vragen wij ons af of we voor zowel de malediven als sri lanka allebei een apart visum aan moeten vragen? of is een ETA aanvragen voor sri lanka voldoende om door te mogen naar de malediven?

  En waar/hoe kan je een visum aanvragen voor de malediven vanuit NL? Aangezien wij geen tijd kwijt willen zijn om dat allemaal te moeten regelen op de malediven zelf.

  Ik hoop van jullie te horen! 🙂

  1. Hoi Frank,

   de Malediven is een ander land dan Sri Lanka. Zoals hierboven op deze pagina en hier te lezen valt heb je geen visum nodig als je 30 dagen of korter in het land blijft. Je dient wel je eerste overnachting vast te leggen dus hou daar rekening mee.

   Groeten,
   Ties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven