Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Reisinformatie India

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 2

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

India is zo ongelooflijk groot en divers dat het meer een continent lijkt dan een land. Een bezoek aan dit immense land is een aanval op je zintuigen, in de goede zin van het woord. Van de besneeuwde bergtoppen van de Himalaya tot het tropisch wateren van Kerala of juist de woestijn van Rajasthan. En in combinatie met de rijke cultuur, het heerlijke eten, de religie, de mensen en de talen heb je een fantastische reis.

Reistips voor India

Van de Punjabis met hun tulbanden tot de Tamils. Overal op straat kan je heerlijk eten proeven en kom je de mooiste eeuwenoude bouwwerken tegen. Daarnaast worden er in de tempels rituelen en tradities in stand gehouden die al uitgevoerd worden sinds de tijd van de Egyptische farao’s. Alle benodigde reisinformatie India lees je hier, met onder andere:

Backpacken India

Backpacken is een hele mooi manier om een land te ontdekken. Je hebt vaak wat langer de tijd en reist zonder plannen. Hierdoor ben je vrij en flexibel om je plannen te wijzigen wanneer je dat wil.

Als je het ergens leuk vindt, blijf je langer, als je eerder weg wilt kan dat. Het is de manier om een land en de inwoners te ontdekken.

Degene die een onvergetelijk avontuur willen beleven in een land dat je doet verbazen in alle opzichten mag India niet overslaan. De veelzijdigheid, de mensen, de bezienswaardigheden. Het backpacken India is een ervaring dat je nooit meer vergeet

TIP ♥ – meer reisinformatie India vind je ook op onze pagina Backpacken in India.

Palolem

Het bekende Palolem Beach

Beste reistijd India

India is een immens land waardoor het veel verschillende klimaatzones heeft. Je kunt er van uit gaan dat de maanden oktober, december tot en met maart de beste maanden zijn om te reizen. In deze maanden heb je het beste weer met warmte overdag en iets koelere avonden.

De maand oktober is het hoogseizoen.  Prijzen gaan omhoog en er zijn veel toeristen. November is de mooiste maand qua natuur. Alles is dan nog mooi groen omdat het regenseizoen net achter de rug is en er valt minder regen dan in oktober.

TIP ♥ – voor de beste reistijd van de rest van India kun je onze pagina beste reistijd India bekijken

Beste reistijd India

Budget India

Bij reisinformatie India hoort ook het budget. De Indiase Roepie is de nationale munteenheid. 100 Roepie is ongeveer €1,35. Wat je per dag uit geeft, is natuurlijk afhankelijk van je eigen wensen. Je kunt voor 200 Roepia in een low-budget hostel slapen of makkelijk €300 besteden in een duur resort. Hetzelfde geldt voor eten en drinken. Reken op zo’n €30 tot €45 per dag.

Voor dat bedrag kun je in een eigen kamer slapen, eet je in normale restaurants en heb je ook het geld om bezienswaardigheden te bezoeken en te reizen. Hou er wel rekening mee dat de prijzen in het hoogseizoen (december tot maart) omhoog gaan.

TIP ♥ – meer informatie vind je op de pagina budget India.

Visum India

Als je reisinformatie India zoekt kom je vaak ook uit bij het visum. Als Nederlander of Belg heb je een visum nodig om India in te komen. Het visum dat je aanvraagt is 3 maanden geldig (180 dagen).

Een visum aanvragen kun je op de volgende manieren doen;

 • e-visa via internet
 • via het India Visa & Consular Application Centre
 • online via een visumbureau
 • Belgen en Nederlanders kunnen terecht bij Indiase Ambassade in Brussel

TIP ♥ – meer info lees je op de pagina Visum India

Darjeeling

Theevelden bij Darjeeling

Inentingen voor India

Iets wat je absoluut moet voorkomen is ziek worden op reis. Helaas spreken wij uit ervaring en weten we dat het geen pretje is. En er wordt nog wel eens bezuinigd op inentingen. Iets wat wij zeker afraden.

Laat je altijd goed informeren door een dokter en neem niet zo maar wat over van internet. Er zijn geen verplichte inentingen voor India maar wel een aantal die worden aangeraden zoals DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en Hepatitis A+B.

TIP ♥ – meer info vind je hier.

Eten en drinken in India

Het eten in India is ontzettend gevarieerd. Als je gaat eten in India krijg je vooral rijst te eten en daarbij granen, aardappelen, groente en verse kruiden. De vele religies in het land hebben er voor gezorgd dat het eten net zo bijzonder is als het land zelf.

Uiteraard is de koe een heilig dier en daarom wordt er geen rundvlees gegeten. Moslims in India eten geen varkensvlees en daarnaast zijn veel hindoes vegetariër.

TIP ♥ – meer informatie over dit onderwerp vind je op de pagina eten en drinken India.

Budget IndiaVervoer in India

Reisinformatie India heeft ook te maken met het vervoer. Het is een gigantisch land dus is het goed om te weten welke opties er zijn. Houd er rekening mee dat het verkeer altijd een chaos is, waar je ook komt. Brommers en motorriksja’s scheuren voorbij en toeteren behoorlijk frequent. Laat je echter niet afschrikken want hoe chaotisch het vervoer India ook mag zijn, uiteindelijk kom je altijd op de plek van bestemming.

TIP ♥ – meer informatie over het vervoer lees je op de pagina vervoer India

Meer lezen over India?

2 comments

 1. Emile Schra

  Hebben jullie een brochure van het India-aanbod?

  1. Ties Lagraauw Post author

   Hi Emile,

   wij verkopen geen reizen, dus hebben ook geen brochures.

   Happy travels,
   Ties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU