Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Backpacken India

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 21 juli, 2020

India lijkt meer op een continent dan een land. Het land is zo groot en veelzijdig dat je er maanden rond kan reizen zonder je een moment te vervelen. Backpacken India geeft je de vrijheid om dit gigantische land te ontdekken op je eigen manier. India heeft namelijk veel te bieden met een eeuwenoude cultuur, prachtige natuur, indrukwekkende tempels en bijzondere inwoners. India is een veelzijdig land en tijdens het backpacken India is dé manier om het land te ontdekken.

Backpacken India

India is zo ongelooflijk groot en divers dat het meer een continent lijkt dan een land. Een bezoek aan dit immense land is een aanval op je zintuigen, in  de goede zin van het woord. Van de besneeuwde bergtoppen van de Himalaya tot het tropisch wateren van Kerala of juist de woestijn van Rajasthan.

Het landschap van India is zo divers dat het je wereld op z’n kop zet. En dat past perfect bij de rest van het land met  de rijke cultuur, het heerlijke eten, de religie, de mensen en de talen.

Degene die een onvergetelijk avontuur willen beleven in een land dat je doet verbazen in alle opzichten mag India niet overslaan. De veelzijdigheid, de mensen, de bezienswaardigheden. Het backpacken India is een ervaring dat je nooit meer vergeet.

Taj Mahal

Vliegtickets India

Doordat India al jaren op de radar staat de internationale reiswereld is het vliegen naar India niet heel duur. Een vliegticket India hoeft niet duurder te zijn dan €600 als je goed zoekt. Je vliegt dan op Dehli, de hoofdstad van India.

Je zou ook op andere plaatsen kunnen vliegen maar dan zal je ticket wel wat duurder zijn. Er zijn op internet verschillende websites waar je vliegtickets India kan boeken.

TIP ♥ – beste site om je ticket te boeken is CheapTickets.nl. Zij vergelijken alle opties en zetten dit overzichtelijk onder elkaar.

CheapTickets.nl

Skyscanner

Highlights India

In zo’n groot land als India dat zo veel culturen en mensen kent is het geen verrassing dat  er veel prachtige highlights zijn om te bezoeken. De Taj Mahal is natuurlijk de bekendste highlight van het land en een absolute must-see tijdens een bezoek aan India.

Daarnaast zijn er bijvoorbeeld nog het Mehrangarh Fort, het Rode Fort, de stad Varanasi, het Kanha National Park of de schitterende natuur in Kerala. Er is zo veel te zien dat je bijna niet kan kiezen. Wil je nog meer highlights van dit mooie land ontdekken?

TIP ♥ – kijk dan eens op onze Highlights India pagina voor een compleet overzicht.

Darjeeling

Gelegen in de bergen omring door smaragdgroene theeplantages en overschaduwd door de magische Kanchenjunga berg (8.598 meter hoog), Darjeeling, wat ‘The Place of the Thunderbolt’ betekent, is de een hill station zoals deze horen te zijn. Het stadje ligt in een betoverend mooie omgeving en is dé attractie in West-Bengalen. Het is een perfecte plek voor de nieuwsgierige reiziger die op zoek is naar een sprookjesachtige omgeving.

Goa

Goa is al jarenlang één van India’s populairste plekken. Het staat bekend om de mooie uitgestrekte stranden, het heerlijke eten en de feestjes die tot diep in de nacht doorgaan. Goa is een wereld van verschil met de rest van India en is al een eeuwigheid een populaire vakantiebestemming. Het stond bekend om de vele bars, bordelen en drank maar vandaag de dag maakt Goa naam met witte zandstranden die ruim 100 kilometer strekken en elk jaar twee miljoen toeristen trekt.

Jodhpur

Jodhpur is een indrukwekkende stad op zo’n 600 kilometer van Delhi. Het is een prachtige stad en een kunststukje wat betreft de architectuur. Jodhpur wordt ook wel de Blue City genoemd en daar is niks aan gelogen. De stad is een wirwar van middeleeuwse straatjes die je door de stad leiden en versierd worden met rozen, wierook oude huizen met blauwe daken, winkels en bazaars waar je werkelijk alles kan kopen. Gelegen aan de rand van de Tharwoestijn is het één van India’s meest sfeervolle steden.

Taj Mahal

De Taj Mahal is zonder twijfel de bekendste highlight van India. Het bouwwerk is wereldberoemd. De dichter Rabindranath Tagore omschreef de Taj Mahal als ‘een traan op het gezicht van de eeuwigheid’. Er zijn hele websites volgeschreven over de schitterende gebouw, het prijkt op reisgidsen en magazines, verhalen worden al eeuwenlang verteld en toch is het niet met woorden te beschrijven hoe bijzonder het is.

Overnachten India

Tijdens het backpacken India zal je ook moeten overnachten. En het klinkt cliché, maar het overnachten kan je echt zo gek maken als je zelf wil. De meeste backpackers zullen overnachten in hostels. Een hostel is vooral populair omdat je er veel andere reizigers ontmoet. Als je alleen reist is een hostel wel zo gezellig.

Een hotel is zeker ook een optie maar wel vaak duurder en wat ‘statischer’ dan een hostel. India is al jaren een populaire bestemming onder reizigers. Dit betekend dat er genoeg opties zijn qua overnachten, of dat nu hostels of hotels zijn.

Je kan kiezen om je accommodatie van te voren te regelen. Het leuke van backpacken India is echter dat je juist die vrijheid hebt!

TIP ♥   ook hostels boek je voordelig bij Booking.com

Beste reistijd voor India

Doordat India zo’n groot land is kent het veel verschillen in klimaat. Over het algemeen is de beste reistijd India de maanden oktober, november, december en januari. In deze maanden valt er de minste regen, is de temperatuur aangenaam en de lucht strak blauw wat mooie foto’s oplevert.

Hou er wel rekening mee dat oktober het hoogseizoen is en dus heel veel toeristen trekt. November is de mooiste maand qua natuur. Alles is dan nog mooi groen omdat het regenseizoen net achter de rug is en er valt minder regen dan in oktober.

TIP ♥  meer over de beste reistijd lees je op de pagina beste reistijd India

Beste reistijd India

Budget India

India is een relatief goedkope bestemming in Azië. Buiten de toeristische resorts zoals in Kerala en Goa, kun je met een budget van slechts 800 Indiase Roepie (€10) per dag. Dat is als je het lokale eten eet, verblijft in de goedkoopste hostels en niet te veel reist, maar in werkelijkheid geven reizigers op zijn minst het dubbele uit.

€10 tot €15 is echt alleen voor de low-budget reizigers. Het is realistischer om een budget India van €20 tot €30 per dag aan te houden.

TIP ♥ – meer over het budget lees je op de pagina budget India

Meer lezen over India?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU