Reisinformatie Tanzania

Tanzania is een van de leukste en meest indrukwekkende landen om te bezoeken. Het is veilig, de natuur is overweldigend en de kans om wilde dieren te spotten zeer groot. Iedereen die het échte Afrikaanse leven wil ontdekken is hier aan het juiste adres. Wil jij er heen? Bereid je voor met onze tips en reisinformatie over Tanzania.

Rondreizen in Tanzania

Tanzania is het ideale land voor een rondreis. Er is ontzettend veel te doen en te zien, het reizen in het land zelf is goed geregeld en het weer is er altijd goed. Een rondreis is een onvergetelijke ervaring.

Een safari in Serengeti, het beklimmen van Kilimanjaro, relaxen in Paje of varen over het Victoriameer. Het kan hier allemaal. Daarnaast kun je dit land prima op eigen gelegenheid bezoeken en hoef je niet per se een georganiseerde reis te boeken.

Kosten

Wat je precies per dag uitgeeft in Tanzania, is natuurlijk afhankelijk van jouw reis. Het is dan ook lastig een dagbudget te geven. Iedereen heeft een ander uitgave patroon en niet iedereen wil dezelfde dingen doen of zien tijdens een reis.

Wij spendeerde €100 505 €150 per dag met huurauto

TIP ♥ – meer info vind je op de pagina rondreis in Tanzania

Great Migration

De bekende Great Migration in Tanzania 

Beste reistijd Tanzania

Belangrijke reisinformatie over Tanzania is wanneer je het land het beste kunt bezoeken. In Afrika zijn zo veel verschillende dingen te doen dat een ‘beste reistijd’ niet zo eenvoudig te bepalen is.

Ga je naar Tanzania voor safari’s? Kom je hier heen om aan het strand te liggen? Wil je rond rijden in je eigen auto? De vraag; ‘wat is de beste reistijd voor Tanzania‘ is lastig omdat elk seizoen zijn voor- en nadelen heeft.

De beste maanden om wildlife te zien en safari’s te doen zijn tijdens het droge seizoen van juni tot en met oktober.

Je hebt dan de beste kans om wildlife in de Serengeti te zien. De nationale parken in het populaire noorden zijn het hele jaar door te bezoeken zijn. De maanden maart tot en met mei zijn de regenmaanden en dus minder ideaal.

TIP ♥ – meer info vind je op de pagina beste reistijd Tanzania

Beste reistijd voor Tanzania

Budget Tanzania

Naast informatie over de beste tijd om het land te bezoeken heeft de reisinformatie over Tanzania ook betrekking op het budget. Wat kost het reizen in Tanzania precies?

Tanzania is best prijzig, hoewel je ook low-budhet zou kunnen reizen in dit land. Je kunt hier goedkoop overnachten, je kunt er goedkoop eten en drinken, maar de rest is vrij duur. De kosten voor een safari of toegang tot een national park liggen hier namelijk behoorlijk hoog.

Wij spendeerde €100 tot €150 p.p. per dag (incl. huurauto)

Dat is vrij fors, maar de overheid van Tanzania vraagt namelijk extra geld voor de entree van de nationale parken, om de hoge kosten van de parken te dekken. De safari’s en nationale parken zijn wel de reden dat je hier heen gaat.

TIP ♥ – meer over de kosten op reis lees je op de pagina budget Tanzania

Serengeti National Park

Dit is wel hét beeld van Tanzania (Serengeti)  

Visum Tanzania

De belangrijkste reisinformatie over Tanzania is dat je een visum moet aanvragen. Zonder visum kom je het land namelijk niet in. Gelukkig is het niet heel lastig om zo’n visum te regelen.

Het aanvragen van een visum kan op twee manieren. Je kunt het regelen bij aankomst in Tanzania. Dit noemen ze een Visa On Arrival. Je kunt het ook van tevoren in Nederland regelen. Als je je visum hebt aangevraagd mag je 90 dagen (3 maanden) in het land reizen.

TIP ♥ – hoe dat allemaal werkt leggen we uit op onze pagina visum Tanzania

Vervoer Tanzania

Het vervoer in Tanzania is niet zoals in Nederland waar je in de bus stapt en binnen 20 minuten bij je volgende halte bent. Door het uitgestrekte landschap en de slechte staat van de wegen, als die er uberhaupt zijn, kan het uren en soms dagen duren voordat je ergens bent.

Reizen met de bus

De bus is in veel landen een populaire manier om te reizen en qua vervoer in Tanzania is de bus erg populair onder locals, maar niet echt onder reizigers. Het is namelijk niet de snelste en meest betrouwbare manier van vervoer in Tanzania.

Je hebt de keuze uit Express Bussen (snelle bussen), de normale (lokale) bussen en de dala-dala’s.

Een auto huren

Je kunt je ook met de auto verplaatsen in Tanzania. Het is een populaire optie qua vervoer in Tanzania onder toeristen. Het is echter geen makkie om hier zelf te rijden. Enige ervaring met rijden in Afrika of Azië is wel handig.

Huur bij voorkeur een 4×4, zeker als je de stad uit wil en huur je auto bij een bekende, betrouwbare verhuurbedrijven zoals RentalCars.

TIP ♥ – bekijk hier al onze tips over het vervoer in Tanzania

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven