Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Vliegtickets Tanzania

Bijgewerkt op 29 november, 2019

Voor je de prachtige wildparken van Tanzania kunt verkennen, moet je vliegtickets naar Tanzania boeken. Als je jouw vliegtickets op het juiste moment boekt en je vliegreis slim organiseert, kun je honderden euro’s besparen op je reis. Op deze pagina lees je hier meer over.

8 tips om goedkope vliegtickets Tanzania te boeken

De vliegtickets naar Tanzania kunnen ontzettend in prijs verschillen. Heb je geluk, dan vlieg je voor minder dan 500 euro op en neer. Heb je pech, dan betaal je al snel meer dan 750 euro voor je vliegtickets. Gelukkig weten wij precies hoe jij geld kunt besparen op je vliegreis. We delen onze kennis in onderstaande tips.

  • Vlieg vanuit Duitsland of België
  • Houd aanbiedingen van vliegmaatschappijen in de gaten
  • Vlieg niet in het weekend
  • Boek een chartervlucht
  • Vermijd binnenlandse vluchten
  • Vlieg naar Kenia
  • Vermijd de zomervakantie
  • Vergelijk vliegtickets van diverse maatschappijen

Great Migration1

Vlieg vanuit Duitsland of België

Je kunt vanuit Schiphol naar Tanzania vliegen, maar je kunt ook vanuit een luchthaven in Duitsland of België naar je vakantiebestemming reizen. Het is niet altijd goedkoper om via Dusseldorf, Frankfurt of Brussel te vliegen, maar vaak is dit wel het geval.

Het loont dus zeker om de prijzen van de vliegtickets vanuit Duitsland en België even onder de loep te nemen voor je jouw vliegreis gaat boeken. Ben je met een reis vanuit Duitsland of België echt veel goedkoper uit?

Dan is het zeker interessant om vanuit een van deze landen te vliegen, in plaats van het vertrouwde Schiphol.

Houd aanbiedingen van vliegmaatschappijen in de gaten

Er zijn diverse vliegmaatschappijen die directe vluchten naar Tanzania aanbieden vanuit Nederland, Duitsland en België. Deze vliegmaatschappijen geven regelmatig korting op de vliegtickets naar Tanzania.

KLM organiseert bijvoorbeeld ieder jaar de KLM Werelddeal Weken, met flinke kortingen op vliegtickets naar diverse bestemmingen. Ook de vliegtickets naar Tanzania worden tijdens deze actieperiode erg goedkoop aangeboden.

Door de aanbiedingen van vliegmaatschappijen goed in de gaten te houden, kun je een aantrekkelijke actie tegenkomen. Maak je gebruik van deze actie door snel je vliegtickets te boeken, dan bespaar je al snel honderden euro’s op je reis.

TIP ♥ –  schrijf je in voor de nieuwsbrieven van diverse vliegmaatschappijen. Zo ben je direct op de hoogte van aantrekkelijke acties en leuke aanbiedingen.

Vlieg niet in het weekend

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat vliegen in het weekend veel duurder is dan vliegen op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag of vrijdag. Overigens is vrijdag wel weer duurder dan de andere doordeweekse dagen. Je kunt dus het beste op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag richting Tanzania reizen, als je zo goedkoop mogelijk uit wil zijn.

TIP ♥ – sommige vliegmaatschappijen bieden hun tickets met vertrek op zondag ook voor een lagere prijs aan. Schrap zondag dus niet helemaal van je lijstje als mogelijke vertrekdag, maar controleer even hoeveel het kost om op deze dag te vertrekken.

Serengeti National Park

✈  Boek een chartervlucht

In Europa zijn er enkele chartermaatschappijen die naar Zanzibar vliegen. Het kan voordelig zijn om vanuit Nederland eerst naar een land als Duitsland of Italië te vliegen, om hier vervolgens een chartervlucht naar Zanzibar te nemen.

Kijk dus niet alleen naar directe vluchten, maar ook naar vluchten met een tussenstop.

✈ Vermijd binnenlandse vluchten

Binnenlandse vluchten in Tanzania zijn vaak niet goedkoop. Je kunt de binnenlandse vluchten dan ook beter vermijden. Land je op Dar es Salaam International Airport en wil je naar een ander deel van het land reizen? Boek dan geen nieuwe vlucht, maar reis met de trein of bus.

Op deze manier kun je honderden euro’s besparen. Bovendien is het reizen met de trein of bus, tussen de locals, veel leuker dan het reizen met het vliegtuig.

✈ Vlieg naar Kenia

Je kunt vanuit Nederland, Duitsland of België direct naar Tanzania vliegen, maar je kunt ook een vliegtuig richting Kenia nemen. De vliegtickets naar Kenia zijn vaak veel goedkoper dan de vliegtickets naar Tanzania. En wil je de wildparken in het noorden van Tanzania bezoeken? Dan kun je net zo goed in Kenia landen, want vanuit Nairobi ken je in een mum van tijd in Tanzania.

TIP ♥ – je kunt een auto huren om de grens over te steken, maar ook gewoon een goedkoop buskaartje kopen.

✈ Vermijd de zomervakantie

De meeste mensen gaan in de maanden juni, juli en augustus op vakantie. Zeker de maanden juli en augustus zijn populair vanwege de zomervakantie. Omdat de meeste mensen in juli en augustus op vakantie willen, is de vraag naar vliegtickets veel groter.

Hierdoor stijgen de prijzen. Wil je geld besparen? Reis dan niet in de zomervakantie naar Tanzania, maar vertrek als de zomervakantie in Nederland nog niet begonnen of juist afgelopen is.

Serengeti✈ Vergelijk vliegtickets van diverse maatschappijen

De beste tip die wij je kunnen geven voor een goedkope vliegreis, is dat je de vliegtickets van diverse maatschappijen met elkaar moet vergelijken. Door de tickets van diverse maatschappijen eens goed naast elkaar te leggen, vind je vanzelf de allergoedkoopste tickets. Het vergelijken duurt slechts enkele minuten, maar je bespaart hier wel tientallen tot zelfs honderden euro’s mee.

TIP ♥ – gebruik een website als Skyscanner of CheapTickets om jouw vliegtickets te vergelijken. Deze websites maken het vergelijken namelijk erg gemakkelijk.

Wat wij vinden:
8/10

Samenvatting

Voor je de prachtige wildparken van Tanzania kunt verkennen, moet je vliegtickets naar Tanzania boeken. Tickets naar Tanzania zijn helaas  best prijzig. Met de juiste tips kun je voordelige tickets vinden, maar hou rekening met minimaal €700 in het hoogseizoen.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken

Work in progess

Zoals je wellicht hebt gezien zijn wij nog druk bezig met het afronden van onze content voor Afrika. Nog even geduld!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.