Hoofdmenu
reis expert header

Visum Tanzania

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 2

Bijgewerkt op 27 november, 2019

Ga je binnenkort naar Tanzania? Dan zul je een visum voor Tanzania moeten aanvragen. Zonder visum kom je het land namelijk niet in. Gelukkig is het niet heel lastig om zo’n visum te regelen. Op deze pagina delen we alle tips voor het aanvragen van een visum voor Tanzania.

Visum voor Tanzania

Zoals gezegd moet je een visum voor Tanzania hebben als je hier wil reizen. Het aanvragen van een visum kan op twee manieren. Je kunt het regelen bij aankomst in Tanzania. Dit noemen ze een Visa On Arrival. Je kunt het ook van tevoren in Nederland regelen.

Als je je visum hebt aangevraagd mag je 90 dagen (3 maanden) in het land reizen.

Je visum in Tanzania regelen

De makkelijkste manier is om je visum voor Tanzania bij aankomst in Tanzania (Dar es Salaam) te regelen. Dat is niet heel lastig. Zodra je het vliegtuig verlaat zoek je op de luchthaven naar de immigratie. Dit is zo gedaan aangezien alles hier naar toe leidt.

TIP ♥ – de kosten voor het regelen van je visum in Tanzania bedragen US$50 per visum.

Het gaat als volgt:

 • In het vliegtuig krijg je een visum formulier dat je moet invullen. Als je ze niet krijgt kun je deze op de luchthaven ook krijgen;
 • Ga op de luchthaven naar ‘International Arrivals’
 • Sluit aan in de rij en geef je paspoort af aan de medewerker achter de balie als je aan de beurt bent;
 • Betaal de US$50 in cash (Amerikaanse Dollars);
 • Wacht het proces af (kan soms een half uur duren).

Je visum in Nederland regelen

Je kunt je visum voor Tanzania ook aanvragen bij het consulaat van Tanzania in Den Haag. Je kunt het visum persoonlijk op het consulaat aanvragen, maar ook schriftelijk.

Het aanvragen van een visum in Nederland kost €50 per visum en géén US$50. Om een visum aan te vragen, heb je dit nodig

 • een geldig paspoort;
 • twee pasfoto’s nodig;
 • vliegtickets, ook voor de terugreis;
 • een ingevuld aanvraagformulier.

Als je je visum persoonlijk aan komt vragen duurt het 3 werkdagen voordat deze klaar is. Doe je het via de mail? Dan duurt het 15 werkdagen.

Great Migration

Als je in de goede tijd reist kun je de Great Migration meemaken

Reizen met kinderen

Reis je met een of meerdere kinderen naar Tanzania? Dan hebben ook zij een geldig paspoort én een visum nodig. Het is niet meer mogelijk om je kinderen bij te laten schrijven op je eigen paspoort. Dit betekent dat alle mensen in je reisgezelschap, ook de kinderen, een eigen paspoort en visum nodig hebben.

Wat wij vinden:
 • 8.3/10
  Afrika-Expert - 8.3/10
8.3/10

Samenvatting

Reis je binnenkort naar Tanzania? Dan moet je een visum aanvragen. Doe dit minimaal vier weken voor vertrek, want de aanvraagprocedure kan tot 3 weken duren. Een visum voor Tanzania is maximaal drie maanden geldig. Ook kinderen hebben een visum nodig om Tanzania in te kunnen reizen, net zoals een geldig paspoort.

Meer lezen over Tanzania?

2 comments

 1. Anton Woudstra

  Ik heb een visum aangevraagd en gekregen op 5 december. Ik ben op 2 januari weggegaan. Wanneer is mijn periode van 90 dagen ingegaan. Op 5 december? Of op 2 januari. Weet u dat?

  1. Ties Lagraauw Post author

   Beste Anton,

   je visum gaat in op het moment dat je Tanzania binnen komt.

   Happy travels,
   Ties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU