10 redenen om te reizen in Chili

Wil je volgend jaar een bijzondere rondreis maken? Dan raden wij je aan het prachtige Chili te bezoeken. Waar veel reizigers naar Peru, Colombia en Bolivia reizen raden wij aan om Chili eens te overwegen.

Waarom je naar Chili moet

Het land is door Lonely Planet zelfs uitgeroepen tot een van de beste reisbestemmingen van 2018. Waarom dit het geval is en waarom ook jij volgend moet reizen in Chili, lees je in dit artikel.

1. Chili is een veelzijdig land

Ten eerste is Chili een veelzijdig land. Er zijn weinig landen in Zuid-Amerika waar je zo veel verschillende dingen kunt doen en zien in één reis als in Chili. Aan de ene kant van het langgerekte land ligt de Grote Oceaan, aan de andere kant vind je het Andesgebergte en Patagonië. Dat maakt het reizen in Chili super veelzijdig!

Het land biedt dan ook van alles. Of je nu van mooie stranden houdt, wil hiken in de bergen of jezelf vermaakt in een woestijn. In Chili is bijna alles mogelijk. En het mooie is. Het is een van de veiligste landen in Zuid-Amerika. Huur een auto en je kunt lekker op eigen gelegenheid het land door crossen!

reizen in Chili
Wie wil hier nu niet rijden?

2. Chili viert in 2018 een bijzonder feestje

In 2018 heeft Chili iets te vieren, namelijk de 200-jarige onafhankelijkheid van het land. Dat wordt groots aangepakt. In de grotere steden zoals Santiago en Valparaiso zullen grote festivals worden gehouden. Dus, mocht je in 2018 op zoek zijn naar een leuk feestje én een mooi vakantieland. Dan kun je dat in Chili combineren!

3. Santiago is erg hip

Als je gaat reizen in Chili mag Santiago natuurlijk niet ontbreken. Niet allen omdat het de hoofdstad is, maar ook omdat Santiago ieder jaar hipper lijkt te worden. Enkele decennia geleden was de stad nog een beetje ouderwets, maar tegenwoordig is deze grote stad op en top trendy. Je kunt hier tegenwoordig bijvoorbeeld erg goed winkelen, maar ook lekker eten en in luxe hotels slapen. Ook zijn er steeds meer hostels in Santiago te vinden, voor de toeristen met een iets kleiner budget. Ook deze hostels zijn erg hip.

Santiago
Santiago from above!

4. Je kunt chillen in de kleurrijkste stad van Zuid-Amerika

Niet alleen de hoofdstad Santiago is de moeite waard om te bezoeken, de kuststad Valparaíso is ook zeker de moeite waard. Deze stad heeft niet alleen prachtige stranden, maar is bovendien erg kleurrijk. Het is een van de leukste steden in Chili, en misschien wel in heel Zuid-Amerika.

De stad richt zich steeds meer op reizigers en is daarom een prima plek om wat tijd door te brengen. Wil je even ontspannen tijdens je rondreis door Chili, dan is dit de ideale bestemming.

Valparaiso
Valparaíso, kleurrijk of niet?

5. Chili is nog niet te druk

Chili wordt steeds toeristischer, maar er zijn niet té veel toeristen in het land. Als je dit land vergelijkt met Peru of Argentinië is het hier een en al rust dat regeert. Je zult zeker niet de enige toerist zijn, maar vergeleken met andere landen in Zuid-Amerika is het hier nog helemaal niet zo druk. Heeft natuurlijk ook te maken met de uitgestrekte vorm van het land.

Ga je het liefst naar een bestemming waar je niet al te veel toeristen tegenkomt? Dan behoort Chili zeker tot de mogelijkheden voor je volgende reis!

6. Nationaal Park Torres del Paine is erg indrukwekkend

Zuid-Amerika blinkt uit in oogstrelende stukjes natuur, maar Chili is wat ons betreft toch wel een van de mooiere landen. Het heeft misschien niet de stranden zoals de Filipijnen dat heeft, maar Chili heeft meerdere indrukwekkende Nationale Parken.

Een daarvan is het Nationaal Park Torres del Paine. In dit park vind je diverse prachtige bergen, die je in wandeltochten van enkele uren kunt beklimmen. Het kost je wat energie, maar de toppen van de bergen in Torres del Paine zijn simpelweg prachtig. Een must als je gaat reizen in Chili!

Lake Pehoe Torres del Paine
Het schitterende Torres del Paine 

7. Chili is niet duur

Een van de grote voordelen van reizen in Chili zijn de prijzen. Je moet wat investeren om in Chili te komen, maar in Chili zelf hoef je niet veel geld uit te geven. De meeste hotels in het land zijn niet duur en je kunt bovendien vrij voordelig eten en drinken in Chili. Heb je de vliegtickets geboekt, dan heb je de grootste kostenpost voor jouw rondreis door Chili al betaald.

Dat maakt het reizen natuurlijk een stuk interessanter. En daarnaast kun je langer weg met je geld 🙂 Meer weten over het je budget? Bekijk dan de pagina budget Chili.

8. Je kunt het bijzondere Paaseiland bezoeken

Hoewel het een heel stuk uit de kust van Chili ligt, hoort het Polynesisch eiland Paaseiland, met zijn vele bijzondere beelden, officieel bij Chili.  Het wordt ook wel Easter Island genoemd. Als je gaat reizen in Chili, mag je dit bijzondere eiland niet missen. Ook al is het niet heel gemakkelijk te bereiken.

Paaseiland is een van de mooiste en meest bijzondere plekken van het land. Verwacht witte zand stranden zoals in Brazilië of bijvoorbeeld de Malediven, maar eerder een prachtig groen eiland met een heel bijzonder en uniek binnenland. Zeker een aanrader!

Paaseiland
Het bijzondere Paaseiland. Een aanrader als je gaat reizen in Chili 

9. Chilenen zijn erg vriendelijk

Chilenen spreken niet zo goed Engels, maar ze zijn wel erg vriendelijk. Ze doen er alles aan om jou als toerist tevreden te stellen. Dit merk je niet alleen in restaurants en winkels, maar ook in taxi’s, bussen en ga zo maar door. Ook de vele gidsen die in Chili werken, zijn uiterst vriendelijk. Dat maakt het reizen in Chili wel zo makkelijk!

10. Chili is leuk voor alle leeftijden

Backpackers, solo reizigers, stelletjes, ouderen, georganiseerde reizen. Je komt bijna alles en iedereen tegen in Chili. Niet dat Chili zo druk is, maar juist omdat er voor iedereen wat te doen is. Omdat Chili zo’n veelzijdig land is, is deze vakantiebestemming leuk voor vrijwel alle leeftijden.

Er komen jonge backpackers in Chili, maar ook gezinnen met jonge kinderen, mensen van middelbare leeftijd en senioren. Het maakt niet zo veel uit hoe oud je bent, want dit veelzijdige land is voor iedereen leuk om te bezoeken.

    Meer lezen over 10 redenen om te reizen in Chili?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven