Beste reistijd Brazilië

Brazilië is een land dat je het hele jaar kunt bezoeken. Zelfs in de wintermaanden (juni tot en met september) is het hier rond de 25°C. Er is ook niet echt een Beste reistijd voor Brazilië, aangezien het vrijwel altijd warm is en het ook nog af hangt van de regio die je bezoekt.

Wat is de beste reistijd Brazilië?

De beste reistijd voor Brazilië is ook een beetje afhankelijk van je wensen en wat je wil zien. In juni en juli regent het bijvoorbeeld vaker aan de kust in het noorden. April tot en met oktober zijn weer de droogste maanden aan de zuidwest kust en Pantanal terwijl dit weer een goede periode is om dieren te spotten in de Amazone.

De beste reistijd Brazilië hangt van veel factoren af, niet alleen het weer. Op deze pagina vertellen we je alles over de beste periode om door Brazilië te reizen.

Ties: “De beste reistijd Brazilië hangt af van de regio, maar september tot en met maart, zijn goede maanden”

Maand Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Temp. 29 29 28 28 27 26 26 27 27 28 28 29
Regen (mm) 155 175 175 190 115 60 40 40 45 90 120 110

Groen = beste reismaanden
MOBIEL: swipe naar rechts voor meer maanden

De seizoenen van Brazilië

De beste reistijd voor Brazilië heeft onder andere te maken met het hoogseizoen, laagseizoen en tussenseizoen. In die periodes is niet alleen het weer verschillend maar ook de drukte qua toerisme of prijzen voor accommodatie en bezienswaardigheden.

Hieronder een overzicht van de seizoenen.

Hoogseizoen

Ilha Grande, Brazilie

December tot en met maart

In deze maanden heb je de beste kans op mooi weer. Het hoogseizoen valt samen met de winter. Het zijn vooral warme en droge maanden. Verwacht hogere prijzen voor accommodatie. Bij sommige accommodatie moet je zelfs een minimaal aantal dagen blijven..

Tussenseizoen

Pantanal,Brazilie

Juni tot en met september

De maanden juni tot en met september zijn prima maanden om in Brazilië te reizen. Ondanks dat het winter is, zijn de temperaturen zijn goed. Het is warm en droog aan de kust maar het kan in het zuiden wat frisser worden.

Laagseizoen

Amazone, Brazilie

April tot en met mei

er is niet echt een laagseizoen omdat je hier altijd kunt reizen. De maanden april tot en met mei vormen het laagseizoen omdat het statistisch gezien minder druk is. Het zijn echter prima maanden om te reizen in Brazilië.

De beste reistijd per maand

Brazilië is een prachtig land, maar het weer heeft grote invloed op je reisplannen. Weet jij al wanneer je naar Brazilië wil, of zit je vast aan bepaalde (vakantie) maanden? Check dan hieronder de beste reistijd voor Brazilië per maand.

Weer in januari

In tegenstelling tot bij ons, is januari in Brazilië een zomermaand. Het is een van de warmste maanden van het jaar, maar het regent ook vaker. Zeker in de Amazone en Pantanal regent het meer dan gemiddeld.

Het is ook een duurdere maand.

– 29°C
– 155 mm

Weer in februari

Het weer in februari is vergelijkbaar met dat in januari. Het is net zo warm, maar de regen begint nog meer toe te nemen. Ondanks de toenemende regen is februari een van de drukste maanden van het jaar. Dat heeft natuurlijk alles te maken met carnaval.

– 29°C
 – 175 mm

Weer in maart

Maart is een goede maand om in Brazilië te zijn. Je mist wel de carnaval, maar qua weer zit je goed. Net als januari en februari is het in de steden veelal droog. Alleen in de Amazone en Pantanal regent het nog steeds.

– 28°C
– 175 mm

Weer in april

April valt buiten de beste reistijd voor Brazilië, omdat het de natste maand van het jaar is. In de Amazone en Pantanal begint de regen wel af te nemen. Dat is fijn voor het reizen zelf, maar deze regio’s zijn indrukwekkender in het regenseizoen.

– 28°C
– 190 mm

Weer in mei

Mei is te vergelijken met april. De temperatuur begint af te nemen, maar het is alsnog aangenaam in grote delen van het land. In hoger gelegen gebieden kan het wat kouder worden. Grote voordeel is dat het minder regent.

– 27°C
– 115 mm

Weer in juni

In juni begint de winter. De temperatuur zakt naar de 25 graden, wat alsnog aangenaam is. De grootste verandering is de regen. Die neemt namelijk geleidelijk af. Het is een van de beste maanden om het kustgebied tussen Rio de Janeiro en Sao Paulo te bezoeken.

Rond Bahia begint het meer te regenen. Houdt ook rekening met meer drukte.

– 26°C
– 60 mm

dagtrips vanuit Rio de Janeiro
Buzios in de buurt van Rio de Janeiro

Weer in juli

Qua weer veranderd er weinig in juli behalve dat het in grote delen van het land nog droger wordt. Het grote verschil is dat het drukker wordt in juli door de Internationale vakanties. Hotels en tours zitten sneller volgeboekt.

– 26°C
– 40 mm

Weer in augustus

Ondanks dat het winter is, behoort augustus tot een goede maand om te reizen. De temperatuur is aangenaam en de regen is minimaal. Perfecte maand om de steden en het zuiden te bezoeken.

Net als juli wel een drukke (en dure) maand.

– 27°C
– 40 mm

Weer in september

September behoort, samen met oktober, tot de beste maanden om Brazilië te bezoeken. Het weer is perfect, met weinig regen en goede temperaturen en een overgroot deel van de internationale toeristen is weer naar huis.

– 27°C
– 45 mm

Weer in oktober

Voor oktober geldt hetzelfde als september. Het behoort tot de beste reistijd voor Brazilië met weinig regen, goede temperaturen en minder toeristen. De regen begint wel weer iets toe te nemen.

– 26°C
– 90 mm

Weer in november

In november komt de zomer er weer aan en begint het in heel het land weer wat meer te regenen. De temperatuur neemt ook toe. Alsnog een goede maand om te reizen als je een buitje af en toe niet erg vindt.

– 28°C
– 120 mm

Weer in december

December is een van de warmste maanden van het jaar. De regen neemt toe, maar in en rondom Rio is het vaak droog en warm. Het waterleven in de Amazone is op z’n laagst dus het is geen goede periode om een riviercruise te maken.

Rondom de feestdagen kan het erg druk worden op toeristische plekken.

– 29°C
– 110 mm

Salvador
Salvador

Zuid Brazilië

Het zuiden en zuidoosten is de regio van Minas Gerais naar Rio Grande do Sul, waar onder andere Belo Horizonte, São Paulo en Porto Alegre liggen. De beste tijd om het zuiden te bezoeken hangt af van je hittebestendigheid. <

De zomer, waarin het heel warm kan worden, loopt van januari tot en met maart.

De beste tijd om hier te zijn is maart tot en met mei en oktober tot december. In deze periode valt meer regen maar de temperaturen zijn aangenaam. De minste regen valt in de maanden mei tot en met september.

TIP ♥ – maart tot en met mei en oktober tot en met december zijn de beste maanden voor het zuiden.

Beste reistijd voor Brazilië

Noord Brazilië

Het noorden en noordoosten is behoorlijk warm. Nergens in deze regio komt de gemiddelde temperatuur onder 25°C. In de zomermaanden komt de temperatuur zelfs boven de 40°C. Er valt heel weinig regen maar als het regent, regent het ook hard.

De meeste regen valt in de maanden januari tot en met mei. Je kunt de noordelijke kust het beste bezoeken tijdens de ‘winter’. De maanden juli tot en met oktober zijn de droogste maanden met aangename temperaturen.

TIP ♥ – de beste kans op het mooiste weer in het noorden heb je in de maanden juli tot en met oktober

Centraal Brazilië

Het droge seizoen in Brazilië begint rond mei, ook in centraal Brazilië. De temperaturen zijn goed en de natuur mooi groen aangezien het net regenseizoen is geweest. Mei is een goede maand om centraal Brazilië te bezoeken.

Juni en juli zijn ook droog met lekkere temperaturen. Augustus en het grootste gedeelte van september hebben een lage luchtvochtigheid en hele hoge temperaturen overdag. Je moet hier dus tegen kunnen. In oktober komt de regen weer en wordt het centrale gedeelte van Brazilië weer lekker om te bezoeken.

Van november tot en met februari valt er vooral veel regen en dit zijn niet de maanden waarin je in centraal Brazilië wilt zitten.

TIP ♥ – de beste reistijd voor Brazilië in het noorden zijn de maanden mei tot en met juli

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven