Hoofdmenu
reis expert header

Beste reistijd Brazilië

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 24 maart, 2020

Ondanks de grote klimatologische verschillen kun je Brazilië het hele jaar door bezoeken. Het weer verschilt weer per regio maar het is niet zo extreem dat er je er niet kunt reizen. De beste reistijd voor Brazilië zijn de maanden december tot en met maart. Niet alleen is het weer dan goed, ook de prijzen aan omhoog.

TIP ➜ vliegtickets naar Brazilië vanaf €569 boek ze hier

Beste reistijd Brazilië

De beste reistijd voor Brazilië is ook een beetje afhankelijk van je wensen en wat je wil zien. In juni en juli regent het bijvoorbeeld vaker aan de kust in het noorden. April tot en met oktober zijn weer de droogste maanden aan de zuidwest kust en Pantanal terwijl dit weer een goede periode is om dieren te spotten in de Amazone.

De beste reistijd voor Brazilië hangt van veel factoren af, niet alleen het weer. Op deze pagina vertellen we je alles over de beste periode om door Brazilië te reizen.

De beste reistijd voor Brazilië zijn de maanden december tot en met maart

BRAZILIËTemp.Regen (mm)Go / No Go
Januari29ºC155
Februari29ºC175
Maart28ºC175
April28ºC190
Mei27ºC115
Juni26C60
Juli26ºC40
Augustus27ºC40
September28ºC45
Oktober28ºC90
November28ºC120
December28ºC110

Groen = beste maanden
Oranje = piekmaanden

De seizoenen van Brazilië

De beste reistijd voor Brazilië heeft onder andere te maken met het hoogseizoen, laagseizoen en tussenseizoen. In die periodes is niet alleen het weer verschillend maar ook de drukte qua toerisme of prijzen voor accommodatie en bezienswaardigheden. Hieronder een overzicht van de seizoenen.

Hoogseizoen

Ilha Grande
December tot en met maart

In deze maanden heb je de beste kans op mooi weer. Het hoogseizoen valt samen met de winter op het noordelijk halfrond. Het zijn vooral warme en droge maanden. Verwacht hogere prijzen voor accommodatie. Bij sommige accommodatie moet je zelfs een minimaal aantal dagen blijven (zeker tijdens carnaval).

Tussenseizoen

Pantanal
April en oktober

De maanden april en oktober zijn tevens prima maanden om in Brazilië te reizen. De temperaturen zijn goed. het is warm en droog aan de kust maar het kan in het zuiden wat frisser worden. Grote voordeel is dat de prijzen zakken en dat de meeste toeristen nog thuis zitten.

Laagseizoen

Amazone
Mei tot en met september

De maanden mei tot en met september vormen het laagseizoen. Maar dit betekent niet dat je Brazilië niet kunt bezoeken. Sterker nog, als je naar het Amazone gebied gaat, of Pantanal (zuidwest Brazilië) zijn de maanden juli tot en met september juist de betere maanden. Prijzen zijn op z’n laagst deze maanden.

Zuid Brazilië

Het zuiden en zuidoosten is de regio van Minas Gerais naar Rio Grande do Sul, waar onder andere Belo Horizonte, São Paulo en Porto Alegre liggen. De beste tijd om het zuiden te bezoeken hangt af van je hittebestendigheid.

De zomer, waarin het heel warm kan worden, loopt van januari tot en met maart.

De beste tijd om hier te zijn is maart tot en met mei en oktober tot december. In deze periode valt meer regen maar de temperaturen zijn aangenaam. De minste regen valt in de maanden mei tot en met september.

TIP ♥ – maart tot en met mei en oktober tot en met december zijn de beste maanden voor het zuiden

Beste reistijd voor Brazilië
Ouro Preto

Noord Brazilië

Het noorden en noordoosten is behoorlijk warm. Nergens in deze regio komt de gemiddelde temperatuur onder 25°C. In de zomermaanden komt de temperatuur zelfs boven de 40°C. Er valt heel weinig regen maar als het regent, regent het ook hard.

De meeste regen valt in de maanden januari tot en met mei. Je kunt de noordelijke kust het beste bezoeken tijdens de ‘winter’. De maanden juli tot en met oktober zijn de droogste maanden met aangename temperaturen.

TIP ♥ – de beste kans op het mooiste weer in het noorden heb je in de maanden juli tot en met oktober

Centraal Brazilië

Het droge seizoen in Brazilië begint rond mei, ook in centraal Brazilië. De temperaturen zijn goed en de natuur mooi groen aangezien het net regenseizoen is geweest. Mei is een goede maand om centraal Brazilië te bezoeken.

Juni en juli zijn ook droog met lekkere temperaturen. Augustus en het grootste gedeelte van september hebben een lage luchtvochtigheid en hele hoge temperaturen overdag. Je moet hier dus tegen kunnen. In oktober komt de regen weer en wordt het centrale gedeelte van Brazilië weer lekker om te bezoeken.

Van november tot en met februari valt er vooral veel regen en dit zijn niet de maanden waarin je in centraal Brazilië wilt zitten.

TIP ♥ – de beste kans op het mooiste weer in het noorden heb je in de maanden mei tot en met juli

Beste reistijd voor Brazilië
Wat wij vinden:
  • 8.6/10
    Reis-Expert - 8.6/10
8.6/10

Samenvatting

Ondanks de grote klimatologische verschillen kun je Brazilië het hele jaar door bezoeken. Het weer verschilt weer per regio maar het is niet zo extreem dat er je er niet kunt reizen. De beste reistijd Brazilië zijn de maanden december tot en met maart. Niet alleen is het weer dan goed, ook de prijzen aan omhoog.

Meer lezen over Brazilië?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU