6x TIPS voor carnaval in Rio

Niet alleen in het zuiden van Nederland, maar ook in Brazilië wordt carnaval gevierd. Door carnaval in te vieren, vieren de Brazilianen de komst van de lente. Wil je de Braziliaanse carnaval een keer meemaken? Dan moet je in het voorjaar richting Rio voor een van de beste feestjes die je ooit hebt meegemaakt! Check onze tips voor carnaval in Rio!

Carnaval in Rio

Een vakantie in Rio de Janeiro is niet goedkoop. Als je een reis richting Rio boekt om het Braziliaanse carnaval mee te maken, dan wil je natuurlijk wel dat jouw vakantie een groot succes is. Wij kunnen je helpen een geslaagde vakantie te organiseren.

Dit doen we door enkele praktische tips voor het carnavallen in Rio te geven. In dit artikel vertellen we je niet alleen waar je moet zijn als je wil carnavallen in Rio, maar ook wanneer je precies richting Brazilië moet gaan, hoe je jouw reis het beste kunt boeken en ga zo maar door

#1 Wanneer is carnaval in Rio?

Het Braziliaanse carnaval in Rio de Janeiro is één groot feest, maar de samba optochten van Sambódrome vormen het hoogtepunt van het carnaval.

Tijdens de optochten van Sambódrome laten duizenden sambadansers uit honderden verschillende dansgroepen aan het publiek zien waar ze het hele jaar voor geoefend hebben. Er wordt muziek gemaakt, gezongen en uiteraard uitbundig gedanst.

Er zijn verschillende parades op verschillende dagen. Check hieronder de data voor 2021.

Parade2 2021 Datum Dag
Preliminary Parades 12-13 februari Zaterdag/zondag
Main Parade 14-15 februari Zondag/maandag
Champion Parade 20 februari Zaterdag

TIP ♥ – prijzen voor tickets kun je online checken en reserveren via de officiële website

"<yoastmark

#2 Bezoek een carnavalesk bal

In de maanden voorafgaand aan carnaval, worden er vele carnavaleske bals georganiseerd. Hier kun jij als toerist ook naartoe gaan, om lekker een avondje helemaal los te gaan.

Verdiep je vooraf in de verschillende bals die georganiseerd worden als jij in Rio de Janeiro bent en je weet precies waar je moet zijn als je in Brazilië wil feesten.

#3 Wil je niks missen? Ga dan iets eerder naar Rio

Wil je absoluut niets missen van het Braziliaanse carnaval in Rio de Janeiro? Ga dan iets voor de start van het carnaval richting deze stad. Door enkele weken voor de start van carnaval naar Rio te gaan, kun je zo veel mogelijk leuke feestjes bezoeken.

Zo kun je zo goed mogelijk genieten van de geweldige en unieke sfeer van het Braziliaanse carnaval in Rio.

Copacabana, Rio de Janeiro
Copacabana

#4 Het beste vervoer tijdens carnaval

Tijdens het Braziliaanse carnaval reis je van locatie naar locatie in Rio de Janeiro, zodat je alle leuke feestjes kunt bezoeken. Als je niet zo ver hoeft te lopen raden we je aan om jouw tocht lopend af te leggen.

Zo kom je niet alleen snel en gemakkelijk van A naar B, maar kun je ook de gezellige sfeer op straat proeven.

Moet je van de ene wijk naar de andere wijk reizen? Dan is het beter om de Uber te pakken. Makkelijk en veilig.

"<yoastmark

#5 Een hotel boeken voor carnaval in Rio

Wij raden je aan om jouw hotel voor carnaval in Rio op tijd te boeken. De hotels zitten namelijk snel vol. Je kunt het beste een hotel zoeken in Ipanema of Copacabana. Hier worden namelijk de meeste carnavalsfeestjes georganiseerd.

Zit je buiten de stad, dan moet je steeds ver reizen om de feestjes in de stad te bezoeken. Dit kost niet alleen veel tijd, maar ook veel geld.

TIP ♥ meer info over accommodatie in Rio vind je op de pagina hotel Brazilië

#6 Houd rekening met hogere kosten

Tot slot is het goed om rekening te houden met hogere reiskosten, als je net voor of tijdens het carnaval van Rio richting Brazilië gaat. Net voor en tijdens het carnaval komen er nog meer mensen richting Rio de Janeiro en dit drijft de prijzen op.

Je budget voor Brazilië ligt daarom tijdens het carnavallen in Rio wel iets hoger.

    Meer lezen over 6x TIPS voor carnaval in Rio?

1 gedachte over “6x TIPS voor carnaval in Rio”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven