Reisinformatie Brazilië

Brazilië is een feest voor je zintuigen. Je ruikt het heerlijke eten, ziet het prachtige landschap, proeft de cultuur en voelt de zon op je huid branden. Het land biedt een bijzonder avontuur voor iedere reiziger. En in een land dat ruim 200 keer groter is dan Nederland is dat ook niet vreemd. Of je nu in een bootje de Amazone verkent of relaxt aan het strand, niks is hier te gek.

Brazilië is een van de meest fascinerende plekken in Zuid-Amerika. Wat je ook zoekt, je vindt het hier. Van de hagelwitte zandstranden tot bruisende metropolen en van groene, mysterieuze regenwouden tot de Copacabana. En dat is nog lang niet alles want met de gigantische canyons, indrukwekkende watervallen en tropische eilanden is er echt een hoop te zien!

Beste reistijd Brazilië

Brazilië is een all-year-round bestemming. Het is een gigantisch land maar ondanks dat is het weer vaak goed. Uiteraard zitten er verschillen tussen noord en zuid maar die zijn niet zo extreem om je reis halverwege af te blazen. De beste tijd om Brazilië te bezoeken zijn de maanden december tot en met maart. 

Daarnaast is het natuurlijk ook afhankelijk van wat je eigen wensen en behoeftes zijn. Zo kun je bijvoorbeeld ook net na het regenseizoen reizen wanneer de natuur nog mooie groen zijn. Als je liever aan het strand wil zitten kun je beter in de droge maanden reizen.

TIP ♥ – meer info hierover vind je op de pagina beste reistijd Brazilië.

Beste reistijd voor Brazilië
Pantanal

Pantanal is een prachtige regio in Brazilië 

Budget Brazilië

Een budget is afhankelijk van je eigen wensen. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Brazilië is duurder dan andere landen in Zuid-Amerika en je moet zeker op €50 per dag rekenen als je normaal reist. Het kan ook voor minder als je altijd in dorms slaapt, met lokaal vervoer reist of in low-budget restaurants eet. Het kan ok duurder als je alleen maar in duurdere hotels slaapt of in fancy restaurants. 

Reken voor je budget op minimaal €45-€50

Als je af en toe wat meer luxe wilt ben je zeker zo’n €60 per persoon per dag kwijt.

TIP ♥ – meer gedetailleerde info vind je op onze paginaBudget Brazilië.

Visum Brazilië

Als je aan komt op het vliegveld krijg je een toeristenstempel. Met deze stempel mag je 30 dagen lang door het land reizen zonder een visum. Wil je langer blijven? Geef dit dan aan bij aankomst, dan geven ze een toeristenstempel voor 90 dagen. Als je nog langer wilt blijven kun je je visum nog verlengen.

Dat je geen visum nodig hebt betekent niet dat je niks hoeft te regelen. Zo moet  beschikken over een paspoort dat minimaal zes maanden geldig is na vertrek uit Brazilië. Zo zijn er nog een aantal dingen die je op orde moet hebben voor je naar Brazilië reist.

TIP ♥ – meer informatie over je visum vind je op de pagina Visum Brazilië

Pantanal

Het schitterende Pantanal

Inentingen Brazilië

Op dit moment zijn er geen inentingen verplicht voor een reis naar Brazilië. Dit kan natuurlijk wel veranderen. We adviseren om de website van de Rijksoverheid goed in de gaten te houden. In Brazilië hebben ze wel strenge eisen wat betreft gezondheid. Zeker nu het Zika-virus heerst. Het is daarom aan te raden om je eventuele vaccinatiebewijs mee te nemen.

TIP ♥ – meer info hierover vind je bij Inentingen Brazilie

Eten en drinken Brazilië

Het eten in Brazilië draait vooral om witte rijst (arroz), bonen (feijao) en meel gemaakt van rijst (farofa). Met een combinatie met vlees en groente maken ze hier bijzondere gerechten. Als je in een restaurant een vast gerecht besteld, een prato feito, krijg je een mix van bovenstaande.

Een ander bekend fenomeen in Brazilië is por kilo (per kilo). Je betaald dan per kilo, meestal tussen de 30 en 40 real (€8 tot €11). Dit kan met alles, of het nu vlees, rijst, groente of vegetarische gerechten zijn.

Eten in Brazilië

Vervoer Brazilië

Het vervoer in Brazilië is goed geregeld. Dat komt ten eerste omdat er de laatste jaren veel toeristen komen maar ook omdat het zo’n groot land is. De meeste reizigers reizen per bus of vliegtuig, met uitzondering van het Amazone gebeid waar een boot de enige manier van transport is.

De meeste reizigers maken gebruik van het vliegtuig en de bus. Bussen leggen grote afstanden af maar zijn ook vrij prijzig. Dan is een binnenlandse vlucht vaak een beter alternatief. Treinen rijden er bijna niet en een auto huren wordt afgeraden in verband met veiligheid.

TIP ♥ – meer info over vervoer vind je op de pagina vervoer Brazilië

0 gedachten over “Reisinformatie Brazilië”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven