Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Visum Fiji

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 26 april, 2022

Voordat je daadwerkelijk naar Fiji gaat is het checken van de visumvereiste een van de eerste dingen die je doet. Dan hebben we gelijk goed nieuws! Voor Fiji heb je namelijk geen visum nodig. Je visum voor Fiji is dus zo geregeld.

Visum voor Fiji

Zodra je land in Fiji, hoogstwaarschijnlijk in Nadi, krijgen alle Nederlanders en Belgen met een geldig paspoort toestemming om 4 maanden in het land te blijven. Dit is een gratis visum, je hoeft er dus niets voor te doen. Je krijgt een stempel in je paspoort waarmee je 4 maanden lang vrij door Fiji mag reizen.

Hoewel je geen visum voor Fiji nodig hebt, heb je wel een geldig paspoort nodig. Deze moet 6 maanden geldig zijn op het moment dat je uit Fiji vertrekt. Let hier dus op voordat je vertrekt!

TIP ♥ – alle Nederlanders en Belgen kunnen zonder visum 4 maanden in Fiji blijven

Wat heb je nodig

Hoewel je bij de grens gratis een visum voor Fiji krijgt moet je wel het een en ander op orde hebben. Daarnaast moet je in het vliegveld een ‘arrival card’ invullen. En deze moet je zorgvuldig invullen want ze zijn hier erg streng. Zeker als het op het importeren van eten en drinken aan komt.

Andere dingen die op orde moeten zijn:

  • je paspoort moet minimaal zes maanden geldig zijn bij vertrek uit Fiji;
  • één lege visumpagina voor de stempel van de douane;
  • een bewijs van een retourvlucht of uitgaande vlucht uit Fiji;


Wil je langer dan 4 maanden door Fiji reizen? Neem dan contact op met de ambassade.

Handig

Maak voor vertrek een kopie van je paspoort en ticket. Neem een geprinte versie mee en stuur een ingescande versie naar je eigen e-mail adres. Zo heb je altijd je documenten bij je als je ze verliest.

Meer lezen over Fiji?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

We need you!

Wij houden van reizen, maar niet van schreeuwerige websites. Reis-Expert is een onafhankelijk platform en dat houden we graag zo.

Het up-to-date houden kost echter wel veel tijd. Gebruik jij graag onze website en wil je deze gratis en advertentievrij houden? 

KOOP EEN PRODUCT!

of

DONEER!
Dan houden wij Reis-Expert gratis en advertentievrij!