Voordat je daadwerkelijk naar Fiji gaat is het checken van de visumvereiste een van de eerste dingen die je doet. Dan hebben we gelijk goed nieuws! Voor Fiji heb je namelijk geen visum nodig. Je visum voor Fiji is dus zo geregeld.

Visum voor Fiji

Zodra je land in Fiji, hoogstwaarschijnlijk in Nadi, krijgen alle Nederlanders en Belgen met een geldig paspoort toestemming om 4 maanden in het land te blijven. Dit is een gratis visum, je hoeft er dus niets voor te doen. Je krijgt een stempel in je paspoort waarmee je 4 maanden lang vrij door Fiji mag reizen.

Hoewel je geen visum voor Fiji nodig hebt, heb je wel een geldig paspoort nodig. Deze moet 6 maanden geldig zijn op het moment dat je uit Fiji vertrekt. Let hier dus op voordat je vertrekt!

TIP ♥ – alle Nederlanders en Belgen kunnen zonder visum 4 maanden in Fiji blijven

Wat heb je nodig

Hoewel je bij de grens gratis een visum voor Fiji krijgt moet je wel het een en ander op orde hebben. Daarnaast moet je in het vliegveld een ‘arrival card’ invullen. En deze moet je zorgvuldig invullen want ze zijn hier erg streng. Zeker als het op het importeren van eten en drinken aan komt.

Andere dingen die op orde moeten zijn:

  • je paspoort moet minimaal zes maanden geldig zijn bij vertrek uit Fiji;
  • één lege visumpagina voor de stempel van de douane;
  • een bewijs van een retourvlucht of uitgaande vlucht uit Fiji;


Wil je langer dan 4 maanden door Fiji reizen? Neem dan contact op met de ambassade.

Handig

Maak voor vertrek een kopie van je paspoort en ticket. Neem een geprinte versie mee en stuur een ingescande versie naar je eigen e-mail adres. Zo heb je altijd je documenten bij je als je ze verliest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven