Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Acapulco

Door: Sjoerd lagraauw    |    Reacties: 2

Bijgewerkt op 18 maart, 2020

Gevaarlijk

LET OP! De afgelopen jaren is Acapulco het toneel van een bloederige strijd tussen drugskartels. Het ministerie van buitenlandse zaken adviseert reizigers alleen naar het gebied af te reizen als dat noodzakelijk is.

Mexico is één van de meest begeerde landen als het gaat om een rondreis. Dat kan dus ook weleens iets voor jou zijn. Als je dan gaat, wees er dan in ieder geval zeker van dat je Acapulco bezoekt. De havenstad heeft namelijk van alles te gebieden op alle mogelijke vlakken. De stad aan de baai is dan ook al sinds de vroege geschiedenis van Mexico in ontwikkeling. Dus naast alle moderne kanten van het toerisme kan je er ook veel leren over de cultuur van de stad en het land. Alle reden om nu direct een reis te boeken!

Een echte zon bestemming

Tegenwoordig zijn er hele reeksen aan zonbestemmingen te boeken. Dat begon allemaal echter ooit met slechts een aantal specifieke plekken waar je ongestoord kon genieten van de zon, de zee, het zand en al het andere waarvan je heerlijk kunt ontspannen.

Acapulco was één van die klassieke zonbestemmingen. Het wordt gezien als één van de oudste beach resorts van de wereld. Dat betekent tegelijkertijd ook dat de stad zijn waarde op dit gebied ruimschoots bewezen heeft. Het is dan ook vrij druk in de stad.

Acapulco

Het is prima vertoeven hier

6 leuke dingen om te doen in Acapulco

Aan de zee liggen is leuk, maar er is nog zoveel meer te doen in en om Acapulco. Daarom vind je hier de vijf leukste activiteiten op een rij. Dat maakt het kiezen als je er straks bent een flink stuk gemakkelijk. Schrijf even mee!

#1 Ga kajakken

Dat het er zonnig is en de temperatuur flink kan oplopen, betekent natuurlijk niet dat je slechts op een strandstoel hoeft te zitten. Je kunt ook actieve uitjes plannen. Een activiteit die in ieder geval hoog op je verlanglijstje zou moeten staan is kajakken in de baai.

Alleen al omdat dat je een unieke kijk op de natuur die je hier vindt geeft. Je kunt het beste met een gids op pad gaan, maar dat hoeft niet.

TIP♥ – een dag kajakken met gids en lunch kost zo’n €45 p.p

#2 Bezoek de Kapel van de vrede

Het geloof speelt een hele andere rol in de Mexicaanse gemeenschap dan dat het in Europa doet. Wat wel overeenkomt, is de aanwezigheid van mooie kapelletjes die de moeite van het bezoeken meer dan waard zijn.

In en om Acapulco gaat het dan eigenlijk maar om één kapel en dat is de Kapel van de vrede. Je kunt deze vinden onder de Spaanse naam Capilla de la Paz. Niet alleen voor de kapel zelf, maar zeker ook vanwege het uitzicht over de gehele baai.

#3 Ontdek het Historisch museum

Zoals gezegd is de geschiedenis van de stad behoorlijk lang. Dit betekent dus ook dat er van alles bewaard is gebleven uit verschillende periodes. Die schatten uit lang vervlogen tijden kan je gaan bekijken in het historisch museum van de stad. Let er wel op dat het handig is om een plekje te reserveren.

TIP ♥ – entree is is US$3

#4 Geniet van het lekkere eten en drinken

Acapulco is een havenstad, dus dat betekent dat er alle ruimte is voor lekkere visgerechten. Natuurlijk is het ook zo dat de Mexicaanse keuken over de gehele wereld bekend is. Dat betekent dus dat je misschien al een idee hebt van wat je kunt verwachten. Zo goed als in het land zelf zal je het echter nimmer meer proeven.

#5 Doe een stadstour

Het leuke aan Acapulco is dat de stadstour op meerdere manieren gedaan kan worden. Optie één is om de wandelroutes door de stad te volgen. Optie twee is om je te laten gidsen door een kenner in een bus.

Optie drie is om een auto te huren en een autotocht te maken. Alle varianten hebben zo hun eigen charme, dus je zou ze ook alle drie op verschillende dagen kunnen doen.

TIP ♥ – een halve da City Tour kost ongeveer US$ 20 p.p.

#6 Geniet van de stranden

Acapulco heeft een aantal van de beste stranden in Mexico. Sommige reppen zelfs over een paar van de mooiste ter wereld, maar dat is enigszins overdreven. Je kunt hier wel prima een dag een het strnd vertoeven.

Een paar van de beste stranden zijn Caleta, Caletilla Beach, Tamarindos Beach, Condesa Beach en Icacos Beach.

Acapulco

Het strand

Overnachten in Acapulco

Acapulco is een van de bekendste badplaatsen van het land dus aan accommodatie geen gebrek. Waar je overnacht ligt aan je budget en voorkeur, maar de meeste accommodatie vind je bij het strand.

Kosten

Je vindt tweepersoonskamers voor €15, maar ook luxe resorts van €300 per nacht. Er is voor iedereen wel wat te vinden. Het is aan te raden om in het hoogseizoen te reserveren omdat het hier snel vol zit.

TIP ♥ – check hier alle accommodatie in de stad

Hoe kom je er

Je kunt van uit Mexico Stad makkelijk door reizen naar Acapulco. Dat kan met de bus. of het vliegtuig. Vanuit Mexico Stad kan je al voor zo’n $70 tot $100 p.p. naar Acapulco vliegen.

Voor een (ADO) busrit van Mexico Stad naar Acapulco betaal je zo’n $30 tot $40 dollar. De rit duurt ongeveer 5 uur. De bussen zijn groot en comfortabel, daarnaast zie je met de bus wat van het land. Met het vliegtuig zie je alleen de vliegvelden.

De stranden

Beste reistijd

Acapulco kan je eigenlijk wel, net als de rest van Mexico, het hele jaar door goed bezoeken. Het is er altijd warm en er valt relatief gezien weinig regen. Alleen in de maanden augustus en september is het vol regenseizoen en valt er meer regen. Dat wil niet zeggen dat je in deze maanden Acapulco niet kan bezoeken. Vaak regent het maar 1 á 2 uurtjes per dag en is het de rest van de dag gewoon droog.

TIP ♥ – wil je zo min mogelijk regen? Dan heb je statistisch gezien de meeste kans in de maanden februari tot en met april. Dit zijn de droogste maanden.

Locatie Acapulco

Meer lezen over Mexico?

2 comments

  1. Eduardo

    Acapulca wordt al jaren in zijn greep gehouden door drugsgeweld. De gehele provincie word sterk afgeraden om te bereizen door buza.

    1. Sjoerd Post author

      Dank voor de toevoeging Eduardo/ Sanne. We zullen het vermelden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU