10 mooiste stranden van Mexico

Mexico is een land met prachtige cultuur, heerlijk eten en prachtige stranden. Het mooie van de Mexicaanse kustlijn is dat je er zeer veel verschillende soorten stranden kunt vinden. Omdat je bijna 500 verschillende stranden hebt in Mexico, kan het lastig zijn om een keuze te maken welke je moet bezoeken. Daarom delen wij de 10 mooiste stranden van Mexico!

De 10 mooiste stranden van Mexico

Mexico heeft stranden aan de Stille Oceaan, de Golf van Californië, de Golf van Mexico en aan de Caribische Zee. Je kunt je dus voorstellen dat de diversiteit van stranden in Mexico enorm is!

Je vindt er stranden die ideaal zijn om te surfen, maar ook stranden die perfect zijn om te snorkelen en te chillen. Om je te helpen bij het maken van een keuze, delen wij graag onze top 10 mooiste stranden van Mexico!

TIP ♥ – de stranden staan in willekeurige volgorde

#1 El Cuyo, Yucatan

Locatie: El Cuyo, Yucatan | Golf van Mexico

Strand Yucatan
Niks anders dan een wit zandstrand

El wie? Precies! De meeste stranden van Mexico zijn bekend, maar daardoor ook best toeristisch. Tijdens onze reis door Yucatan wilden we naar een strand waar toerisme nog in kinderschoenen staat en waar je niet overlopen wordt door reizigers. Dat is precies wat je in El Cuyo vindt.

Het ligt in het noorden van Yucatan en het dorp bestaat uit niet veel meer dan een zandweg, een klein centrum en accommodaties langs het water. De weinige reizigers die er zijn komen voor de rust, het kitesurfen of de prachtige ongerepte stranden. Hier vind je geen beach bars, geen grote hotels of hippe restaurants aan het strand. El Cuyo is (nog) vrij van commerciële ontwikkelingen en laten we hopen dat dat zo blijft!

#2 Paradise Beach Tulum

Locatie: Tulum Pueblo | Caribische Zee

Tulum, Mexico

Een van de mooiste stranden van Mexico is Tulum! Het strand is lang onontdekt gebleven bij de grote massa’s reizigers waardoor het zijn authentieke karakter heeft weten te behouden.

Het strand heeft alles te bieden wat je van een Caribisch strand verwacht! Prachtige hagelwitte stranden met helder turquoise water en een kust vol met wuivende palmbomen.

Het mooie van dit strand is dat je, naast mooi wit zand, ook indrukwekkende Maya-ruïnes vindt.

TIP ♥ – lees hier wat er nog meer te doen in Tulum

#3 Punta Mita

Locatie: Punta Mita | Stille Oceaan

mooiste stranden van Mexico

Gelegen aan de Stille oceaan vinden we de stranden van Punta Mita. In de omgeving zijn verschillende stranden te vinden met allemaal hun eigen karakter. Zo kun je prachtig duiken en snorkelen bij deze stranden, maar ook surfen, SUP’en en chillen zijn geen probleem hier!

Punta Mita staat bekend om zijn luxe resorts. Het zijn dan ook niet de goedkoopste stranden van Mexico, maar wel een van de mooiste. Het is ook niet voor niets dat veel beroemdheden een vakantiehuis hebben aan de westkust van Punta Mita.

Een voordeel van al deze luxe is dat de stranden goed onderhouden zijn en dat het er relatief rustig is.

#4 Playa Palancar op Cozumel

Locatie: Cozumel | Caribische Zee

Cozumel

Het volgende strand vinden we op het eiland Cozumel, in de Caribische Zee. Ook dit strand heeft alles wat je van een Caribisch strand mag verwachten. Witte zandbanken, wuivende palmbomen en helder blauw water.

Het is dan ook niet gek dat er jaarlijks zo’n twee miljoen bezoekers naar het eiland komen voor zon zee en strand. Dit strand hoort dus zeker tot een van de mooiste in Mexico, maar het kan er ook behoorlijk druk zijn!

TIP ♥ – hier vind je nog mee informatie over Cozumel en zijn stranden

#5 Akumal Beach

Locatie: Akumal | Caribische Zee

Akumal, Mexico

Akumal Beach mag ook niet ontbreken in de lijst van de mooiste stranden van Mexico. Het strand is idyllisch en is ideaal om lekker te ontspannen. Toch is dit niet de reden dat mensen naar dit prachtige strand komen.

Akumal Beach staat namelijk bekend om het feit dat je kunt snorkelen met zeeschildpadden. Door de nabij gelegen koraalriffen zijn er veel zeeschildpadden te vinden in de omgeving.

Je kunt op het strand een snorkelset huren en zonder begeleiding op zoek gaan naar deze prachtige dieren. Nog een pluspunt van het strand is dat het nog niet zo druk is als andere stranden in de omgeving.

#6 Puerto Vallarta Beach

Locatie: Puerto Vallarta | Stille Oceaan

Puerto Vallarta beach

De stranden van Puero Vallarta hebben eigenlijk alles te bieden wat je van een tropisch strand mag verwachten en horen dan ook thuis in deze lijst met de mooiste stranden van Mexico.

De beschermde baaien van het strand zijn ideaal om te snorkelen en te duiken.

Buiten de beschermde baaien is het mogelijk om te vissen, zeilen en zelfs om walvissen te spotten! Er zijn dus genoeg activiteiten te ondernemen op de stranden van Puerto Vallarta.

#7 Xpu Ha strand bij Playa del Carmen

Locatie: Playa del Carmen | Caribische Zee

mooiste-Xpu Ha strand van Mexico

Een van de bekendere plaatsen in het lijstje is Playa del Carmen. Ook deze bestemming is zeer toeristisch, maar zeker niet minder mooi! Om toch een beetje aan het toerisme te ontsnappen raden wij het Xpu Ha strand aan.

Dit mooie strand op zo’n 20 minuten rijden vanaf Playa del Carmen, heeft alles wat een tropisch strand nodig heeft. Witte stranden, palmbomen en heerlijk helder blauw water om in te snorkelen.

Het voordeel van dit strand is dat het nog niet helemaal is volgebouwd met hotels, resorts en strandbars. Het voelt dus wat authentieker aan als de volgebouwde stranden van Playa del Carmen zelf.

TIP ♥ – vind hier meer informatie over Playa del Carmen

#8 Acapulco beach

Locatie: Acapulco | Stille Oceaan

Acapulco mooiste stranden Mexico

Acapulco wordt gezien als een van de oudste beach resorts van de wereld. Acapulco behoorde tot een van de populairste stranden van Mexico. Nog voordat Cancun populair werd.

De afgelopen jaren is Acapulco echter het toneel van een bloederige strijd tussen drugskartels. Het ministerie van buitenlandse zaken adviseert reizigers alleen naar het gebied af te reizen als dat noodzakelijk is.

Daarom is het de laatste jaren een stuk minder populair.

TIP ♥ – lees hier wat er nog meer te doen is in Acapulco

#9 Playa Norte op Isla Mujeres

Locatie: Isla Mujeres | Caribische Zee / Golf van Mexico

Isla Mujeres

Playa Norte wordt volgens vele zelfs een van de mooiste stranden ter wereld genoemd! Het strand moet dan ook zeker voorkomen in het lijstje met de mooiste stranden van Mexico.

Je vindt het strand op het eiland Isla Mujeres op zo’n 20 minuten varen van Cancun. Het rustige water maakt het de perfecte plek om heerlijk te zwemmen voor gezinnen.

Op het strand zelf vind je genoeg faciliteiten in de vorm van restaurants en strandbedjes, om je te voorzien van al je wensen!

TIP ♥ bekijk hier wat er allemaal te doen is op Isla Mujeres

#10 Playa Las Gatas

Locatie: Zihuatanejo | Stille Oceaan

Lost Gatos beach Zihuatanejo Mexico

Een van de redenen dat dit strand tot de mooiste van Mexico behoord is omdat het zo afgelegen ligt. Het Playa Las Gatas strand is alleen te bereiken per boot of door een flinke steile wandeling.

Hierdoor is het niet zo druk als bij de andere populaire stranden in Mexico. Er valt nog genoeg te beleven op het ‘afgelegen’ strand. Zo kun je er prachtig snorkelen en duiken.

Je kunt natuurlijk ook gewoon met een Corona onder een palmboom gaan zitten en hopen dat je een bultrug ziet aan de horizon.

TIP ♥ – zie je jezelf al helemaal liggen op een van deze stranden? Lees dan onze tips voor het boeken van een ticket naar Mexico!

    Meer lezen over 10 mooiste stranden van Mexico?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven