Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Martha Brae

Door: Sjoerd lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 26 april, 2022

Martha Brae is een rivier in Jamaica dicht bij plekken als Montego Bay en Ocho Rios. De rivier loopt van de noordkust naar Jamaica richting het westen. De rivier is een populaire toeristische trekpleister omdat je op de rivier kunt raften. Overigens gaat dit raften niet zoals je misschien zou verwachten. Het raften op de Martha Brae is namelijk een uiterst rustige activiteit.

Raften op z’n Jamaicaans

Iedereen die iets actiefs wil doen in Jamaica is hier aan het juiste adres. Raften op de Martha Brae zo’n 40 jaar geleden ontstaan. Spannend is het overigens niet. Het is niet zoals raften in bijvoorbeeld Nieuw-Zeeland of Nepal.

Raften is in dit geval zitten op een bamboe vlot en op een chille manier de omgeving verkennen. Het is een leuke tour om te doen en een goede manier om de omgeving te zien.

Martha Brae

Raften op de Martha Brae rivier

Als je aan raften denkt, denk je aan woest water, golven die over je bootje slaan en water dat in je gezicht slaat. Het raften op de Martha Brae ziet er heel anders uit. Deze rivier is namelijk erg rustig.

Je kunt tours boeken in Montego Bay of Ocho Rios. Je stapt op een vlot van bamboe. Deze vlot biedt ruimte voor twee personen plus een gids. Met het vlot ga je het water op. Wat volgt is een ontspannen boottochtje.

Ook kom je onderweg allerlei dieren tegen, waaronder tropische vogels. De gids zal je meer over deze dieren vertellen. Aan het einde van de boottocht ben je niet nat en ook niet moe, maar juist erg relaxt.

TIP ♥ – de boottocht duurt ongeveer 3 uur.

Overnachten in de buurt van de Martha Brae rivier

Aan de Martha Brae rivier liggen diverse dorpen. Sommige dorpen zijn ingesteld op de vele toeristen die naar de rivier komen. Hier vind je bijvoorbeeld kleine hotels, appartementen en hostels. Andere dorpen zijn wat rustiger.

Als je in de buurt van de rivier wil overnachten, raden wij je aan om naar Montego Bay te gaan.

Martha Brae
Backpacken in Jamaica

Hoe kom je er?

De Martha Brae rivier ligt op een steenworp afstand van Montego Bay. Vanuit Montego Bay kun je zelf naar de rivier reizen, bijvoorbeeld met de bus, de taxi of je huurauto, maar kun je ook een tour naar de rivier boeken.

Locatie

Meer lezen over Jamaica?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU