Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Blue Mountains

Door: Sjoerd lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 26 april, 2022

De Blue Mountains is een schitterend berggebied ten noorden van Kingston. De Blue Mountain-piek is met 2.256 meter de hoogste berg in Jamaica. Het hele gebied is UNESCO-werelderfgoed en het staat bekend vanwege de mooiste uitzichten in het Caribisch gebied. Je kunt hier ook heel goed hiken.

Blue Mountains

De Blue Mountains heeft de naam te danken aan het feit dat de bergen blauw lijken wanneer de dichte mist over de bergen trekt. De koele temperaturen en het majestueuze landschap maken het de beste en meest populaire plek in Jamaica om te wandelen.

De bergketen is makkelijk te bezoeken vanuit Kingston waardoor je hier veel mensen vindt. Zeker in het weekend. De adembenemende zonsopgang zien vanaf de top bereikt is letterlijk een hoogtepunt van je reis.

TIP ♥ – op heldere dagen kun je de kust van Cuba zien

Blue Mountains

Het uitzicht in de bergen is schitterend

4x doen in Blue Mountains

De meeste mensen gaan naar het natuurgebied om hier prachtige wandelingen te maken. Dit is niet voor niets, want het natuurgebied is uitermate geschikt voor een onvergetelijke hike door de natuur. Toch is er meer te doen dan alleen wandelen.

#1 Bezoek Irish Town bezoeken

In diverse plaatsen in de Blue Mountains zijn overblijfselen uit het koloniale verleden van Jamaica te vinden. Eén van deze plaatsen is Irish Town: een stadje dat vernoemd is naar de Ierse kolonisten die hier vele jaren geleden leefden.

In Irish Town bewonder je diverse prachtige villa’s die uit het koloniale verleden van het land stammen, waaronder het Craighton Great House.

#2 Ga naar een koffieplantage

Zoals al eerder vermeld, staat het natuurgebied niet alleen bekend om zijn hoge bergen. In Blue Mountains vind je namelijk ook meerdere koffieplantages, waar de lekkerste koffie van Jamaica wordt gemaakt.

Je kunt deze koffieplantages bezoeken tijdens je tour door Blue Mountains. Uiteraard mag je tijdens je bezoek aan een koffieplantage ook een lekker kopje koffie proeven.

TIP ♥ – je vindt meerdere koffieplantages in Blue Mountains. De meeste toeristen gaan naar Silver Hill, waar je de koffieplantages Silver Hill Coffee Factory en Mavis Ridge kunt bezoeken.

Boquete

Verse koffiebonen!

#3 Wandelen door Cinchona Botanical Gardens

In natuurgebied Blue Mountains vind je prachtige tuinen. Deze horen bij Cinchona Botanical Gardens. Bezoek je dit park, dan kun je door de mooie tuinen wandelen.

Ook zijn er enkele picknickplaatsen in het park, waar je de lunch kunt nuttigen. Het park is erg geliefd onder wandelaars en natuurliefhebbers.

#4 De Blue Mountain Peak beklimmen

Sportievelingen die wel van een uitdaging houden, kunnen ervoor kiezen de Blue Mountain Peak te beklimmen. Deze klim is zeker niet eenvoudig: je hebt er naast een goede conditie ook een flink doorzettingsvermogen voor nodig.

Ga jij de uitdaging aan? Ga dan richting Abbey Green of Mavis Bank, want vanuit hier vertrekken de tours richting de top van de Blue Mountain Peak.

TIP ♥ – je kunt ook ’s nachts wandelen, zodat je bij zonsopgang bij de top van de berg bent. De zonsopgang op Blue Mountain Peak is een unieke ervaring.

Blue Mountains

Sunset op de bergen

Overnachten in Blue Mountains

De Blue Mountains is erg geliefd onder toeristen. Omdat er iedere dag zo veel toeristen naartoe komen, is het gebied vrij toeristisch. Er zijn dan ook veel accommodaties in Blue Mountains te vinden. Denk hierbij aan hotels, maar ook aan appartementen, motels, bed and breakfasts, hostels en campings.

Strawberry Hill Hotel

Een van de bekendste en mooiste hotels in de bergen is Strawberry Hill Hotel. Een hotel midden in de bergen met een prachtig uitzicht op de omgeving. Je hebt er ook een infinity pool waar je met een cocktail in je hand uit kijkt over de bergen.

TIP ♥ – check hier de prijzen

Blue Mountains
Blue Mountains

Uitzicht vanaf het Strawberry Hill Hotel

De beste reistijd

Het is bijna altijd lekker warm op Jamaica. De gemiddelde dagtemperatuur op het eiland is het gehele jaar door 25 tot 30 graden. Wat dat betreft maakt het dus niet zo veel uit wanneer je de Blue Mountains bezoekt.

Wel moet je er rekening mee houden dat Jamaica een orkaanseizoen kent. Het orkaanseizoen van Jamaica start in augustus en loopt door tot eind november.

Verder is het goed om te weten dat het in de maanden mei, juni, september en november veel regen valt.

Hoe kom je er?

Om in het prachtige natuurgebied te komen, vlieg je eerst naar de hoofdstad van Jamaica. Vanuit Kingston kun je namelijk een bus nemen naar het natuurpark. Je kunt er ook voor kiezen om een taxi te nemen.

TIP ♥ – je kunt in Kingston ook verschillende tours boeken variërend van een dag tot meerdere dagen.

Locatie Blue Mountains

Meer lezen over Jamaica?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU