Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Dunn’s River Falls

Door: Sjoerd lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 26 april, 2022

De Dunn’s River Falls is de populairste toeristische attractie van Jamaica. Het is een waterval van maar liefst 55 meter hoog, dicht bij de stad Ocho Rios. Het water van de waterval stroomt niet direct naar beneden, maar over diverse plateaus. Ze liggen dicht bij het strand dus je kunt het mooie combineren met een dagje strand.

Must see in Jamaica

De Dunn’s River Falls zijn een van de weinige watervallen in Jamaica die je kunt beklimmen. Het bijzondere van deze waterval is dat het uit verschillende plateaus bestaat. Helaas zijn sommige door mensen aangelegd en niet door Moeder Natuur.

Veel reizigers uit Ocho Rios komen hier om een dagje in de natuur door te brengen. Je kunt de watervallen beklimmen, maar je kunt er ook zwemmen, gewoon relaxen of de jungle in trekken. Het is volgens verschillende magazines een must-see in Jamaica, maar dat is enigszins overdreven.

Ocho Rios

De waterval

Wat is er te doen bij de Dunn’s River Falls

Je kunt met gemak een paar uur uittrekken voor jouw bezoek aan de Dunn’s River Falls. Bij de waterval is namelijk veel te doen. De meeste mensen komen hier om te relaxen in het water en de omgeving.

#1 Zwemmen bij de waterval

Op Jamaica is het bijna altijd tussen de 25 en 30 graden. Wil je even afkoelen? Dan zit je zeker goed bij de Dunn’s River Falls. Je kunt namelijk heerlijk zwemmen in het helderblauwe water van deze waterval.

Tip ♥ – ga niet in het weekend naar de waterval, want dan komen ook de locals en kan het erg druk zijn

#2 De waterval beklimmen

Je kunt de waterval van 55 meter hoog beklimmen. Houd er wel rekening mee dat deze activiteit alleen geschikt is voor mensen die goed ter been zijn. Ook word je onderweg flink nat, maar dat is juist wel fijn bij die hoge Jamaicaanse temperaturen.

Wandel naar de top

Durf je de klim op de waterval niet aan? Dan kun je ook naar boven wandelen. In dit geval volg je simpelweg het wandelpad dat langs de waterval loopt. In tegenstelling tot de klim op de waterval, is de wandeling omhoog wel geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn.

Dunn’s River Falls

Tips voor een bezoek

De watervallen zijn makkelijk zelf te bezoeken. Als je er heen gaat let dan op de volgende dingen.

Denk aan waterschonen

Als je de watervallen wil beklimmen moet je waterschoenen aan. Dit is verplicht. Deze kun je gelukkig huren voor US$10 p.p. bij de waterval zelf, maar je kunt ze ook in Ocho Rios kopen voor de helft!

Openingstijden

De watervallen zijn elke dag geopend van 8:30 uur tot 16:00 uur

Entreekosten

Als je geen tour boekt naar de waterval, maar hier op eigen gelegenheid komt, hou er dan rekening mee dat je nog entreekosten moet betalen. Dit is US$20 voor volwassenen en US$12 voor kinderen.

De beste reistijd

Ga in de vroege ochtend naar de Dunn’s River Falls. In de vroege ochtend is het er namelijk nog niet zo druk. Ook in de namiddag is het een stuk rustiger. In het weekend kun je de waterval beter vermijden, want dan kan het er erg druk zijn.

TIP ♥ – voor meer info kun je op de officiele website kijken

Dunn’s River Falls

Locatie Dunn’s River Falls

Meer lezen over Jamaica?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU