Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Blue Lagoon

Door: Sjoerd lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 26 april, 2022

Blue Lagoon is een van de mooiste plekken op Jamaica en daarom ook een vaste stop voor de meeste reizigers. Deze idyllische plek is niet voor niets het toneel van diverse Hollywood films zoals de classic The Blue Lagoon. 

Bodemloos meer

De Blue Lagoon, gelegen bij de stad Port Antonio, is een helderblauw meer dat wordt omringd door groende heuvels. Volgens lokale verhalen is dit een bodemloos meer, maar dat is uitaard niet het geval.

Het bijzondere aan dit meer is dat het water gedurende de dag van kleur veranderd. Dit heeft te maken met hoe de zon op het water schijnt. Deze lagune is verbonden met de zee en het is dan ook een combinatie van zoet en zout water. Best bijzonder!

Blue Lagoon

De lagune 

3x doen op Blue Lagoon

Toeristen die naar de Blue Lagoon reizen, doen dit simpelweg om de wereldberoemde lagune eens in het echt te kunnen zien. Naast het bewonderen van het helderblauwe water, is er niet zo veel te doen bij de lagune. Toch zetten we drie leuke activiteiten voor je op een rijtje.

#1 Zwemmen in het helderblauwe water

Als je naar de Blue Lagoon reist, moet je natuurlijk een duik nemen in dit helderblauwe water. Vergeet daarom je zwemkleding niet mee te nemen als je naar deze toeristische highlight gaat.

En trek voldoende tijd uit voor je bezoek, want het is moeilijk om afscheid te nemen van de prachtige lagune.

#2 Een boottocht met gids

Het is leuk om in de lagune te zwemmen, maar eigenlijk is het nog leuker om het water per boot te verkennen.

Tijdens de boottocht zie je niet alleen goed hoe helder het water van de lagune is, maar kun je bovendien de omgeving van de lagune zien. Ook bewonder je de indrukwekkende villa’s die aan het water gebouwd zijn.

TIP ♥ – je vaart vaak op bamboe vlotten. Extra bijzonder!

# Naar Port Antonio

Port Antonio is de derde havenstad van Jamaica. Deze stad ligt slechts enkele kilometers van de Blue Lagoon verwijderd. In vergelijking met Kingston en Montego Bay, is Port Antonio erg rustig.

Dit maakt de havenstad een prima stop tijdens je vakantie in Jamaica, zeker als je toch al in de buurt bent.

Blue lagoon

De vlotten

Overnachten

Langs de Blue Lagoon staan veel villa’s. Sommige villa’s worden verhuurd aan toeristen. Helaas is het niet goedkoop om in een villa aan de lagune te slapen. Heb je niet zo veel budget? Overnacht dan liever in Port Antonio.

Vanuit deze havenstad ben je in een mum van tijd bij de lagune. Bovendien is Port Antonio zelf ook hartstikke leuk om eens te verkennen.

Check hier alle accommodatie in Port Antonio.

Hoe kom je er?

Je kunt het beste naar de Blue Lagoon reizen met de bus. Vanuit Kingston ben je ongeveer twee uur onderweg naar de Lagune. Vanuit Ocho Rios is het ook twee uur reizen. Vanuit Montego Bay ben je iets langer onderweg: zo’n 3,5 uur.

Je kunt ook verschillende tours boeken. In steden als Montego Bay, Ocho Rios, Falmouth en Kingston zijn verschillende dagtours te boeken.

Blue lagoon

Het meer

De beste reistijd

Jamaica is gezegend met een heerlijk en is het hele jaar door te bezoeken. Toch is er wel degelijk een hoogseizoen, van december tot en met april. De maanden juni, september en oktober zijnde meest regenachtige maanden.

September is tevens de minst gunstige maand vanwege het jaarlijkse orkaanseizoen, dat officieel loopt van 1 juni tot 31 oktober.

Locatie Blue Lagoon

Meer lezen over Jamaica?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU