Montego Bay is een van de bekendste plekken in Jamaica. Het heeft twee kanten. Je hebt Montego Bay, de toeristenmagneet met de mooie stranden en resorts die in alle reisgidsen over Jamaica staan én je hebt MoBay, de daadwerkelijke stad. Hoewl de meeste alleen de baai bezoeken is er in de stad ook genoeg te doen.

Funky MoBay

Montego Bay staat al jaren op de to-do list van mensen die op zoek zijn naar een all-inclusive vakantie op een hagelwit zandstrand. En er zijn ook weinig plekken waar dat zo goed kan als hier. Maar wat veel mensen niet weten is dat er achter dat strand en die boulevard nog een bijzondere stad ligt.

Je vindt het in het noordwesten van het land en is qua grootte de tweede stad van Jamaica. De baai heeft weinig authentieks meer. Je kunt er duty-free shoppen en er is een haven speciaal voor cruise schepen dus doe ons een plezier;

Kijk verder dan het resort waar je verblijft en ontdek het Funky Mobay

Montego Bay

Montego Bay

8x leuke dingen om te doen in Montego Bay

Er is veel te doen en te zien in Montego Bay. Je kunt er naar het strand, je kunt er historische bezienswaardigheden bewonderen en je kunt er duiken. Wij hebben de leukste dingen om te doen op een rij gezet.

#1 Ontdek MoBay

Montego Bay wordt ook wel de ‘Tourist capital of Jamaica‘ genoemd, maar daarmee bedoelen ze vaak alleen het resort gedeelte. De stad die achter de stranden en de boulevard ligt is ook de moeite waard om te bekijken.

Zodra je voorbij de The Hip Strip (Gloucester Ave) bent laat je de hotels en resorts achter je en vind je straatverkopers die Bob Marley shierts verkopen, authentieke restaurantjes, een chaotisch centrum en nieuwsgierige locals.

MoBay is druk, lawaaierig en chaotisch, maar het wel et échte Jamaica. Het contrast tussen het flitsende, ultramoderne Montega Bay en MoBay is gigantisch en dit is dé plek om meer van het Jamaicaanse leven te ontdekken.

Rose Hall Great House

Een van de bekendste plekken van de stad is Rose Hal. Dit landhuis is bekend geworden door de legende van de White Witch of Rose Hall: de geest van Annie Palmer die door het huis zou spoken. Je kunt overdag naar het landhuis gaan voor een rondleiding, maar ook in de avond voor extra spanning.

TIP ♥ – je kunt dit deel van de stad met een gids verkennen

#2 Verken de mooiste stranden

Het is geen geheim dat Montego Bay mooie stranden heeft. Het is dé reden dat hier zoveel reizigers en cruiseschepen naar toe komen. Je vindt in deze baai verschillende stranden. De een nog mooier dan de ander.

Verwacht geen verlaten paradijsjes zoals in de Malediven, want de stranden zijn vaak druk bezocht door de vele hotels en resorts. De stranden blijven echter alsnog erg indrukwekkend.

TIP ♥ – de mooiste stranden zijn Doctor’s Cave Beach en Cornwall Beach

Montego Bay

Cave Beach

Bamboo Beach

De stranden

#3 Bezoek Fort Montego

Fort Montego is een oud Brits fort. Het fort werd vroeger gebruikt om Jamaica te verdedigen tegen piraten, maar ook tegen Franse en Spaanse kolonisten. Het fort werd in het begin van de achttiende eeuw gebouwd en is onderdeel van een grote verdedigingslinie met meerdere forten.

Je kunt het fort bezoeken, om hier onder andere vier grote kanonnen te bewonderen.

TIP ♥ – trek goede wandelschoenen aan als je Fort Montego wil bezoeken. Het fort ligt namelijk op een berg en deze beklim je het beste met goede wandelschoenen.

#4 Shop till you drop in Sam Sharpe Square

Sam Sharpe Square is het centrale plein van de stad. Het plein wordt omringd door interessante bezienswaardigheden, waaronder het National Heroes’ Monument. Ook vind je aan het plein een klein gebouwtje met de naam de Cage.

In dit gebouwtje werden vroeger dronken zeelieden en slaven opgesloten.

#5 Maak een tochtje over de Martha Brae-rivier

Op een uur rijden van Montego Bay ligt de Martha Brae rivier. Het is een van de grootste rivieren in Jamaica en je kunt op een bamboo vlot over de rivier varen. Dit is met een georganiseerde tour die je simpel kunt boeken in Montego Bay.

De vlotten zijn milieuvriendelijk en volledig gemaakt van bamboe. Een leuke manier om meer van de regio te zien.

TIP ♥ – check hier onze tips over de Martha Brae rivier.

Martha Brae

Bamboe raft op de Martha Brae rivier

#6 Ga naar Montego Bay Marine Park

Montego Bay Marine Park beschermt het zeewater rondom Montego Bay al sinds 1991. Het park strekt zich uit over de hele lengte van de stad. Omdat het zeewater beschermd wordt, mag je hier niet vissen.

Ook watersporten zijn slechts in bepaalde delen van het water toegestaan. Wel mag je onder leiding van een duikschool het water in gaan. En heb je geen zin om te duiken? Ga dan een kajak in met een gids en je kunt over het beschermde zeewater varen, om vanuit je kajak vogels en vissen te spotten.

#7 Maak een dagtrip naar Ocho Rios

Ocho Rios is een populaire toeristische bestemming op anderhalf uur rijden van Montego. Het is makkelijk om vanaf hier naar deze baai te reizen. Ook voor deze bestemming kun je het beste een tour boeken.

Veel mensen gaan naast het strand van Ocho Rios  ook naar Mystic Mountain en met name naar de Dunn watervallen.

TIP ♥ – check hier onze tips over Ocho Rios

Ocho Rios

De bekende Dunn’s River Falls

#8 Check de zonsondergang

De stad ligt aan de kust en je kunt hier mooie zonsondergangen zien. Je kunt de zon onder zien gaan vanaf een terrasje op de boulevard of vanuit je hotelkamer, maar de beste plek is natuurlijk het strand.

Met een biertje in je hand, het geluid van de zee op de achtergrond langzaam de zon onder zien gaan. Heerlijk!

Overnachten in Montego Bay

Montego Bay is een van de meest toeristische steden van Jamaica. In de stad vind je dan ook vele accommodaties. Je kunt er in een luxe resort overnachten, maar ook in een standaard hotel of een eenvoudig hostel.

Kosten

Er is van alles te vinden. De goedkoopste kamers hier kosten zo’n €20 per nacht, maar ook hier geldt: ‘you get what you pay for’. De budget hotels kosten ongeveer €50 per nacht en alles daarboven is luxe te noemen.

TIP ♥ – bekijk hier alle accommodatie

Montego Bay

Hoe kom je er?

De stad heeft een eigen vliegveld; Montego Bay Sangster International Airport. Vaak vlieg je cia een tussenstop naar deze stad, maar je zou in één keer van Amsterdam naar MoBay kunnen vliegen. Je kunt er ook met een cruise heen reizen.

Check hier directe vluchten naar MoBay

Kingston naar MoBay

Je kunt ook naar MoBay reizen als je al in Jamaica bent. De makkelijkste manier is om een binnenlandse vlucht te boeken vanuit Kingston. Dat kost je ongeveer US$200 p.p. voor een retourtje.

Beste reistijd

Je kunt Montego Bay het beste bezoeken in de maanden december tot en met april. In de maanden mei tot en met november regent het relatief veel op Jamaica. Zeker voor een vakantie vol zon, zee en strand is dit vervelend.

TIP ♥ – in augustus start het orkaanseizoen van Jamaica. Dit orkaanseizoen duurt tot eind november.

Locatie Montego Bay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven