Bezienswaardigheden Jamaica

Er zijn weinig mensen die Jamaica niet kennen. Bob Marley, mooie stranden, reggae muziek en prachtige ongerepte natuur is wat je vindt in Jamaica. Toch zijn er maar weinig reizigers die er daadwerkelijk zijn geweest. Zonde, want het is een schitterend land. Op deze pagina delen we de mooiste bezienswaardigheden Jamaica.

Check de bezienswaardigheden hieronder

Bezienswaardigheden Jamaica

Als je op zoek bent naar een ongerepte vakantiebestemming dan moet Jamaica je volgende bestemming worden. Het land is nu vooral bekend bij Amerikanen en onder all-inclusive reizigers. Daar komt echter langzaamaan verandering in.

De internationale reiswereld weet het land steeds beter te vinden. Gek is het niet want dit prachtige eiland heeft alles om uit te groeien tot de populairste vakantiebestemmingen in de caribbean. De sfeer, de stranden, de muziek, de unieke cultuur en de prachtige natuur. De bezienswaardigheden Jamaica bieden eindeloze mogelijkheden.

Is Jamaica veilig?

Jamaica heeft te maken met veel criminaliteit. Gelukkig heeft de Jamaicaanse regering de laatste jaren miljoenen geïnvesteerd om ervoor te zorgen dat het eiland veilig is voor toeristen. De kans op echte grote problemen is klein. Natuurlijk komt diefstal hier voor, maar dat is niet anders dan andere landen in Midden-Amerika. In een all-inclusive hotel aan het strand chillen is geen enkel probleem. Als je wat meer van het land wil zien vergt dat voorbereiding, maar het is zeker mogelijk.

Wat is er te zien?

Een hoop! Het bekendst, naast Bob Marley, zijn natuurlijk de stranden. Een eiland dat omringd wordt door de Caribische zee biedt spectaculaire witte zandstranden. Het eiland beschikt over een aantal van de mooiste stranden in het Caribisch gebied met kristalhelder water en indrukwekkende zonsondergangen.

Wat Jamaica natuurlijk écht op de kaart heeft gezet is de muziek. Reggae is misschien wel een van de bekendste bezienswaardigheden Jamaica. Maar je hebt hier ook de unieke ‘dancehall’ cultuur waarbij mensen op straat dansen en muziek spelen. Dat is natuurlijk lang niet alles want in Jamaica vind je ook nog heerlijk eten, een bijzondere cultuur, prachtige natuur vol met leuke activiteiten zoals hiken, raften, kanoën en last but not least; de Jamaicanen zelf. Die zorgen ervoor dat je vakantie in Jamaica een onvergetelijke ervaring wordt!

Montego Bay

Montego Bay is een van de leukste bestemmingen op Jamaica. De stad is niet alleen erg mooi, maar ook veelzijdig. Je vindt er bijvoorbeeld mooie stranden, maar ook culturele bezienswaardigheden. In Montego Bay kun je heerlijk relaxen, maar ook vele leuke uitstapjes organiseren.

Blue Mountains

Op het eiland Jamaica vind je niet alleen prachtige stranden, maar kom je ook diverse mooie natuurgebieden tegen. Eén van de bekendste natuurgebieden op het eiland is Blue Mountains. Dit is de grootste bergketen van Jamaica, die naast zijn prachtige natuur ook bekend staat om de heerlijke Blue Mountain koffie.

Blue Lagoon

Blue Lagoon is een van de mooiste plekken op Jamaica. Als je mooie foto’s wil maken tijdens je vakantie op het prachtige eiland, moet je zeker op deze idyllische plek zijn. Blue Lagoon is niet voor niets het toneel van diverse Hollywood films: de helderblauwe lagune is simpelweg prachtig om te zien.

Dunn’s River Falls

De Dunn’s River Falls is de populairste toeristische attractie van Jamaica. Het is een waterval van maar liefst 55 meter hoog, dicht bij de stad Ocho Rios. Het water van de waterval stroomt niet direct naar beneden, maar over diverse plateaus. Ze liggen dicht bij het strand dus je kunt het mooie combineren met een dagje strand.

Kingston

Als er één plek bekend is uit Jamaica dan is het wel Kingston. Jamaica is tot nu toe (nog) een land waar vooral de resorts en cruises in trek zijn. Weinig mensen reizen echt door het land of nemen de tijd om bijvoorbeeld Kingston te ontdekken. Voornamelijk vanwege de reputatie op het gebied veiligheid, maar wie het échte Jamaica wil leren kennen moet zeker ook naar Kingston reizen.

Martha Brae

Martha Brae is een rivier in Jamaica. De rivier loopt van de noordkust naar Jamaica richting het westen. De rivier is een populaire toeristische trekpleister. Dit komt omdat je op de rivier kunt raften. Overigens gaat dit raften niet zoals je misschien zou verwachten. Het raften op de Martha Brae is namelijk een uiterst rustige activiteit.

Negril Beach

De meeste mensen die naar Negril reizen, doen dit om hier lekker een paar dagen aan het strand te gaan liggen. Het bekendste strand van Negril is Seven Mile Beach, maar naast dit strand heeft de stad nog meer prachtige stranden.

Nine Miles

Nine Miles is een Jamaicaans dorp dat hoog in de bergen van de parish Saint Ann ligt. Wat Nine Miles zo bijzonder (en direct ook toeristisch) maakt, is het feit dat Bob Marley hier geboren en opgegroeid is. Het geboortehuis van Bob Marley staat nog altijd in het dorp. In de buurt van het dorp, op de top van Mount Zion, vind je de graftombe van Bob Marley.

Ocho Rios

De meeste mensen reizen naar Ocho Rios om vanuit hier de Dunn’s River Falls te bezoeken. Toch is de stad meer dan een startpunt voor een tour naar Dunn’s River Falls. De stad heeft namelijk ook een mooie omgeving en fijne stranden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven