Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Nine Miles

Door: Sjoerd lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 18 maart, 2020

Nine Miles is een Jamaicaans dorp dat hoog in de bergen van de parish Saint Ann ligt. Deze naam zegt je misschien niet zo veel, maar het is een hele bekende plek in Jamaica. Nine Miles is namelijk het dorp waar Bob Marley is geboren en opgegroeid. Het geboortehuis van Bob Marley staat nog altijd in het dorp.

Back to the roots

Ondanks dat dit het geboortedorp van een van ‘s werelds grootste artiesten is, is Nine Miles nog niet zo toeristisch. Dat komt met name door de geïsoleerde ligging van het dorp. Het zijn de échte fans die hier komen.

Het kan hier wel vrij druk worden, zeker in weekenden. Het hele dorp draait uiteraard om de muziek van Bob Marley en het veelvoudig gebruik van wiet. Het is een bijzondere plek om te bezoeken.

Blue Mountains

De bergen rondom Nine Miles

Wat is er te doen in Nine Miles

Als je een groot fan bent van Bob Marley, moet je zeker naar het gehucht Nine Miles afreizen. Het is leuk om te zien waar Bob Marley geboren en opgegroeid is. Bovendien is het bijzonder om zijn graftombe te bezoeken.

#1 Het geboortehuis van Bob Marley

Bob Marley werd hier op 6 februari 1945 geboren. Je kunt het huis waar hij geboren en opgegroeid is, bezoeken. Bij een tour door het geboortehuis van Bob Marley kun je onder andere het bed zien waar hij als kind in geslapen heeft.

Bereid je overigens niet voor op een grote villa met duizenden bezoekers. Het geboortehuis en de graftombe van Bob Marley zijn namelijk niet zo bijzonder om te zien en vooral populair bij pelgrims.

TIP ♥ – in Ocho Rios en Montego Bay kun je ook tours boeken naar dit dorp

#2 Bezoek de graftombe van Bob Marley

Het stadje ligt aan de Mount Zion. Op de top van deze berg is een kleine kapel gebouwd. In deze kabel is Bob Marley begraven, in een tombe die versierd is met bloemen en portretten van Haile Selassie.

De broer van Bob Marley ligt onder hem. Ook de moeder van Bob Marley is op de top van de Mount Zion begraven, maar dan in een andere graftombe.

#3 Geniet van de weg naar Nine Miles toe

De weg naar het geboortedorp van Bob Marley is erg bijzonder. Deze weg loopt namelijk door prachtige natuur. Velen vinden de weg naar het dorp zelfs interessanter dan het bezoek aan het dorp zelf.

Wel is de weg naar het dorp wat ‘bumpy’. Je rijdt namelijk veel over kleine en ruige bergweggetjes.

Nine Miles
Nine Miles

Overnachten

Nine Miles is een klein dorp. Het is niet mogelijk om hier te overnachten. Wel vind je in de directe omgeving van het dorp diverse accommodaties. Het gaat voornamelijk om luxe resorts en hotels. Als je in een hostel wil overnachten, moet je iets langer zoeken naar een geschikte accommodaties.

TIP ♥ – je kunt hier ook mooie AirBNB’s huren

Hoe kom je er?

Je kunt naar het geboortedorp van Bob Marley reizen vanuit Ocho Rios, Montego Bay, Falmouth of Negril. Vanuit de kust ben je ongeveer twee uur onderweg om het dorp in de bergen te bereiken. Houd er rekening mee dat de rit naar Nine Miles vrij ‘bumpy’ is. Word je snel ziek in de auto? Neem dan maatregelen om misselijkheid tegen te gaan.

Je kunt een tour naar het geboortedorp van Bob Marley boeken, maar je kunt er ook zelf heen rijden.

Locatie

Wat wij vinden:
  • 8.5/10
    Midden Amerika Expert - 8.5/10
8.5/10

Summary

Nine Miles is een Jamaicaans dorp dat hoog in de bergen van de parish Saint Ann ligt. Wat Nine Miles zo bijzonder (en direct ook toeristisch) maakt, is het feit dat Bob Marley hier geboren en opgegroeid is. Het geboortehuis van Bob Marley staat nog altijd in het dorp. In de buurt van het dorp, op de top van Mount Zion, vind je de graftombe van Bob Marley.

Meer lezen over Jamaica?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU