Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Vakantie naar Jamaica

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 16 juli, 2020

Jamaica is waarschijnlijk niet het eerste land waar je aan denkt als je je vakantie gaat plannen. Andere landen in de Caribbean zoals Curacao, de Dominicaanse Republiek en Cuba zijn al heel wat jaren bekender dan het prachtige Jamaica. Daar komt de laatste jaren echter steeds meer verandering in en daarom delen wij onze tips voor een vakantie naar Jamaica.

Op vakantie naar Jamaica

Hoewel het toerisme in Jamaica nog echt in kinderschoenen staat is het niet zo dat hier bijna geen toeristen komen. Die komen er namelijk wel. Het zijn alleen niet zo veel Nederlanders en Belgen, maar vooral Amerikanen die verblijven in luxe resorts. Rondreizen is nog niet zo bekend in Jamaica.

TIP ♥ – een vliegticket naar Jamaica kost je zo’n €520  boek ze hier

Toch gaan er de laatste jaren steeds meer mensen op vakantie naar Jamaica. Heel gek is dat niet want het is een schitterend land. De veiligheid was de afgelopen jaren nog wel eens een struikelblok voor veel vakantiegangers, maar dat is de laatste jaren enorm verbeterd.

Is het veilig?

Misschien wel het belangrijkste wat je wil weten als je op vakantie wil naar Jamaica; is het veilig? Die vraag is niet voor niets. Jamaica stond immers niet bekend als het meest veilige land in de Caribbean. Gelukkig is daar de laatste jaren verandering in gekomen.

De Jamaicaanse regering de laatste jaren miljoenen geïnvesteerd om ervoor te zorgen dat vakantiegangers zich veilig voelen in het land. De kans op echte grote problemen is klein. Natuurlijk komt diefstal hier voor, maar dat is niet anders dan andere landen in Midden-Amerika.

De media

Jamaica heeft behoorlijk last gehad van een ‘slechte naam‘. De reden dat er weinig mensen een vakantie naar Jamaica boekte is vooral vanwege de schrikverhalen op internet en tv. Degenen die het wel naar Jamaica gingen kwamen allemaal terug met positieve verhalen.

Nogmaals, berovingen komen voor, maar in Den Haag of Amsterdam ook. Jamaica is niet onveiliger dan bijv. Cuba of Costa Rica.

Wat is de beste reistijd?

De beste tijd voor een vakantie naar Jamaica zijn de maanden december tot en met april. Door de ligging van het land is het hier het hele jaar door lekker warm. In juni en van augustus tot en met oktober kun je wel wat meer regen verwachten, maar het aantal dagen dat het stortregent is minimaal.

TIP ♥ – hou er rekening mee dat het tijdens onze zomermaanden (juni t/m september) drukker wordt i.v.m. vakanties en dat prijzen voor vliegtickets en accommodatie omhoog schieten.

Orkaanseizoen

Een tijd die je misschien wilt vermijden is tijdens het orkaanseizoen, dat officieel duurt van 1 juni tot 30 november. Zoals hierboven ook staat vermeld is de kans op heftige orkanen in Jamaica vrij klein. Het eiland wordt in vergelijking met andere landen veel minder hard getroffen door orkanen.

Beste reistijd Jamaica

Meer over de beste reistijd lees je op de pagina beste reistijd Jamaica

Martha Brae

Martha Brae in het binnenland van Jamaica

Rondreizen of een strandvakantie?

Een vakantie naar Jamaica boeken is niet zo lastig. Er zijn ondertussen behoorlijk veel reisorganisaties die vakanties naar Jamaica aanbieden. Er zit echter wel een verschil in die vakanties. Veel van de aanbieders bieden namelijk alleen strandvakanties aan. De vraag is: wil je rondreizen of in één hotel verblijven.

Rondreizen

Wij raden zelf altijd aan om rond te reizen door een land, maar het is natuurlijk een persoonlijke kwestie. Met een rondreis zie je meer van het land. Dat hoeft niet te betekenen niet dat je elke dag in de bus zit op zoek naar een nieuwe plek om te bezichtigen.

Er zijn genoeg rondreizen waar je twee of drie dagen op een plek verblijft voordat je verder reist. Op die manier reis je op een relaxte manier het land door en zie je veel meer dan alleen maar het strand en je hotel.

Strandvakantie

Je kunt voor je vakantie naar Jamaica ook voor een strandvakantie kiezen. De stranden op Jamaica zijn namelijk van wereldklasse. Het hele eiland wordt omringd door hagelwitte zandstranden en wuivenden palmbomen. Het enige nadeel is dat je op één plek zit.

Auto huren

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een vakantie naar Jamaica te boeken inclusief huurauto. Je kunt je hotel dan als uitvalsbasis gebruiken en overdag het land verkennen. Jamaica is namelijk niet zo groot; vergelijkbaar met de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht en Flevoland samen. Prima te doen in een auto!

Je kunt bij aankomst een auto huren. Dit zijn vaak Japanse auto’s van goede kwaliteit. Je kunt echter ook in Nederland al een auto huren/reserveren. Dit is makkelijker en sneller. Daarnaast heb je vaak Nederlandstalige assistentie en ben je verzekerd van een auto.

TIP ♥ – wij hebben altijd goede ervaringen met RentalCars.

Kosten

De kosten voor het huren zijn afhankelijk van de auto die je huurt, het aantal dagen en of je in het hoogseizoen zit of niet. Tarieven beginnen bij ongeveer US$40 per dag. Een grote 4×4 kost je zo’n US$100 per dag. Check altijd het aantal kilometers dat je mag rijden voor het huurbedrag.

Waar boek je een vakantie?

Dat kan eigenlijk overal. Zodra je in Google ‘Vakantie Jamaica‘ invult kom je tientallen reisorganisaties tegen. Bij wie je boekt zal waarschijnlijk afhankelijk zijn  van je eerdere ervaringen en je budget. Voor een strandvakantie zit er weinig verschil tussen de aanbieders.

Wat kost een vakantie?

Daar valt weinig over te zeggen. Het ligt er aan wat jij over hebt voor een vakantie naar Jamaica. Je kunt voor, zoals hierboven te zien is, €1.400 het hele land zien (excl. vlucht), maar je kunt ook voor €800 10 dagen aan het strand liggen. Wat je vakantie kost is vooral een kwestie van welke reis je kiest.

Kosten in Jamaica

Waar we je wel mee kunnen helpen is het budget voor Jamaica. Wat kost het reizen in Jamaica zelf? Dus wat betaal je voor accommodatie, vervoer, eten en drinken etc. Het ligt een beetje aan je eigen reisstijl, maar Jamaica hoeft zeker niet duur te zijn.

De budget reizigers moeten rekenen op €30 tot €35 p.p. per dag. Als je wat luxer wil reizen reken dan op zo’n €50 0.0. per dag

Er zijn weinig reizigers die helemaal low-budget gaan. Wij geven altijd liever iets meer uit zodat we meer van het land kunnen zien dan dat we op een houtje moeten bijten omdat we niet genoeg gebudgetteerd hebben. Een budget van €40 tot €50 voor je vakantie naar Jamaica is dan ook zeker nodig.

TIP ♥ – op onze pagina budget Jamaica lees je alles over wat reizen in Jamaica kost.

Beste reistijd Jamaica

Hoe reis je rond?

Het vervoer in Jamaica is jarenlang een van de grootste mysteries van het land geweest. Dat komt omdat veel reizigers alleen aan het strand verbleven en alleen van het vliegveld naar hun hotel of resort reisden. De laatste jaren komt hier echter verandering in. Rondreizen in Jamaica wordt steeds makkelijker, zeker met een huurauto.

Reizen met de bus

Als je geen huurauto hebt moet je rondreizen met de bus. Dit is veruit de goedkoopste manier om het land te verkennen, hoewel het niet altijd de snelste manier is. Onder bussen kun je ook alles scharen. Van luxe touringcars tot minivans en van omgebouwde trucks tot krakkemikkige bussen.

Er is een uitgebreid busnetwerk dat vrijwel elk dorp verbindt. Hoewel er veel bussen rijden, is er niet echt een systeem of tijdsschema. Bussen vertrekken wanneer de bestuurder dat wil of als de bus vol zit.

De meeste grote steden hebben een busterminal. Kingston is het zenuwcentrum van busvervoer.

De lokale bussen, minibusjes en taxi’s vertrekken bijna allemaal van het busstation of in de buurt van de grote markt. Op de stations en bij de markten zullen de locals je snel genoeg naar de juiste bus wijzen.

TIP ♥ –meer info over het vervoer vind je op onze pagina vervoer in Jamaica

Alles over het huren van een auto in Jamaica lees je hier.

Meer lezen over Jamaica?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU