Vakantie naar Jamaica

Waar veel mensen kiezen voor een vakantie in Curaçao, Mexico of Costa Rica, kijk jij voor Jamaica. Goed bezig! Jamaica is namelijk een van de tofste en meest ongerepte bestemmingen van Midden-Amerika. Met hagelwitte zandstranden, een spectaculair binnenland, levendige steden, pittoreske baaien en de nalatenschap van niemand minder dan Bob Marley is dit een geweldig vakantieland. Benieuwd? Wij vertellen je alles wat je moet weten voor je vakantie naar Jamaica.

Op vakantie naar Jamaica

Hoewel het toerisme in Jamaica nog echt in kinderschoenen staat is het niet zo dat hier bijna geen toeristen komen. Die komen er namelijk wel. Het zijn alleen niet zo veel Nederlanders en Belgen, maar vooral Amerikanen die verblijven in luxe resorts. Rondreizen is nog niet zo bekend in Jamaica.

TIP ♥ – een vliegticket naar Jamaica kost je zo’n €520  boek ze hier

Toch gaan er de laatste jaren steeds meer mensen op vakantie naar Jamaica. Heel gek is dat niet want het is een schitterend land. De veiligheid was de afgelopen jaren nog wel eens een struikelblok voor veel vakantiegangers, maar dat is de laatste jaren enorm verbeterd.

Vakantie naar Jamaica
De stranden in Jamaica zijn wereldklasse

Is het veilig?

Misschien wel het belangrijkste wat je wil weten als je op vakantie wil naar Jamaica; is het veilig? Die vraag is niet voor niets. Jamaica stond namelijk niet bekend als het meest veilige land in de Caribbean. Gelukkig is daar de laatste jaren verandering in gekomen.

De Jamaicaanse regering de laatste jaren miljoenen geïnvesteerd om ervoor te zorgen dat vakantiegangers zich veilig voelen in het land. De kans op echte grote problemen is klein. Natuurlijk komt diefstal hier voor, maar dat is niet anders dan andere landen in Midden-Amerika.

De media

Jamaica heeft behoorlijk last gehad van een ‘slechte naam‘. De reden dat er weinig mensen een vakantie naar Jamaica boekte is vooral vanwege de schrikverhalen op internet en tv. Degenen die het wel naar Jamaica gingen kwamen allemaal terug met positieve verhalen.

Nogmaals, berovingen komen voor, maar in Den Haag of Amsterdam ook. Jamaica is niet onveiliger dan bijv. Cuba of Costa Rica.

Veiligheid in Jamaica
Port Antonio in Jamaica

Wat is de beste reistijd?

De beste tijd voor een vakantie naar Jamaica zijn de maanden december tot en met april. Door de ligging van het land is het hier het hele jaar door lekker warm. In juni en van augustus tot en met oktober kun je wel wat meer regen verwachten, maar het aantal dagen dat het stortregent is minimaal.

Hou er rekening mee dat het tijdens onze zomermaanden (juni t/m september) drukker wordt i.v.m. vakanties en dat prijzen voor vliegtickets en accommodatie omhoog schieten.

Orkaanseizoen

Een tijd die je misschien wilt vermijden is tijdens het orkaanseizoen, dat officieel duurt van 1 juni tot 30 november. Zoals hierboven ook staat vermeld is de kans op heftige orkanen in Jamaica vrij klein. Het eiland wordt in vergelijking met andere landen veel minder hard getroffen door orkanen.

TIP ♥ – lees meer over de beste reistijd voor Jamaica

Beste reistijd Jamaica

Rondreizen of een strandvakantie?

Een vakantie naar Jamaica boeken is niet zo lastig. Er zijn ondertussen behoorlijk veel reisorganisaties die vakanties naar Jamaica aanbieden. Er zit echter wel een verschil in die vakanties. Veel van de aanbieders bieden namelijk alleen strandvakanties aan. De vraag is: wil je rondreizen of in één hotel verblijven.

Rondreizen

Wij raden zelf altijd aan om rond te reizen door een land, maar het is natuurlijk een persoonlijke kwestie. Met een rondreis zie je meer van het land. Dat hoeft niet te betekenen niet dat je elke dag in de bus zit op zoek naar een nieuwe plek om te bezichtigen.

Er zijn genoeg rondreizen waar je twee of drie dagen op een plek verblijft voordat je verder reist. Op die manier reis je op een relaxte manier het land door en zie je veel meer dan alleen maar het strand en je hotel.

Strandvakantie

Je kunt voor je vakantie naar Jamaica ook voor een strandvakantie kiezen. De stranden op Jamaica zijn namelijk van wereldklasse. Het hele eiland wordt omringd door hagelwitte zandstranden en wuivende palmbomen. Het enige nadeel is dat je op één plek zit.

Blue Mountains
Het binnenland van Jamaica is net zo mooi als de stranden

Waar boek je een vakantie?

Dat kan eigenlijk overal. Zodra je in Google ‘Vakantie Jamaica‘ invult kom je tientallen reisorganisaties tegen. Bij wie je boekt zal waarschijnlijk afhankelijk zijn van je eerdere ervaringen en je budget. Voor een strandvakantie zit er weinig verschil tussen de aanbieders.

Wat kost een vakantie?

Daar valt weinig over te zeggen. Het ligt er aan wat jij over hebt voor een vakantie naar Jamaica. Je kunt voor €1.400 het hele land zien (excl. vlucht), maar je kunt ook voor €800 10 dagen aan het strand liggen. Wat je vakantie kost is vooral een kwestie van welke reis je kiest.

Kosten in Jamaica

Waar we je wel mee kunnen helpen, is het budget voor Jamaica. Wat kost het reizen in Jamaica zelf? Dus wat betaal je voor accommodatie, vervoer, eten en drinken etc. Het ligt een beetje aan je eigen reisstijl, maar Jamaica hoeft zeker niet duur te zijn.

De budget reizigers moeten rekenen op €30 tot €35 p.p. per dag. Als je wat luxer wil reizen reken dan op zo’n €50 0.0. per dag

Alleen de low-budget backpackers zullen een budget van €£35 per dag halen. Wij geven altijd liever iets meer uit zodat we meer van het land kunnen zien dan dat we op een houtje moeten bijten omdat we niet genoeg gebudgetteerd hebben. Een budget van €40 tot €50 voor je vakantie naar Jamaica is dan ook zeker nodig.

TIP ♥ – op onze pagina budget Jamaica lees je alles over wat reizen in Jamaica kost.

Montego Bay
Montego Bay in Jamaica

Hoe reis je rond?

Het vervoer in Jamaica is jarenlang een van de grootste mysteries van het land geweest. Dat komt doordat veel reizigers alleen aan het strand verbleven en alleen van het vliegveld naar hun hotel of resort reisden. De laatste jaren komt hier echter verandering in. Rondreizen in Jamaica wordt steeds makkelijker, zeker met een huurauto.

Reizen met de bus

Als je geen huurauto hebt moet je rondreizen met de bus. Dit is veruit de goedkoopste manier om het land te verkennen, hoewel het niet altijd de snelste manier is. Onder bussen kun je ook alles scharen. Van luxe touringcars tot minivans en van omgebouwde trucks tot krakkemikkige bussen.

Er is een uitgebreid busnetwerk dat vrijwel elk dorp verbindt. Hoewel er veel bussen rijden, is er niet echt een systeem of tijdsschema. Bussen vertrekken wanneer de bestuurder dat wil of als de bus vol zit.

De meeste grote steden hebben een busterminal. Kingston is het zenuwcentrum van busvervoer.

De lokale bussen, minibusjes en taxi’s vertrekken bijna allemaal van het busstation of in de buurt van de grote markt. Op de stations en bij de markten zullen de locals je snel genoeg naar de juiste bus wijzen.

TIP ♥ – meer info over het vervoer vind je op onze pagina vervoer in Jamaica

Auto huren

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een vakantie naar Jamaica te boeken inclusief huurauto. Je kunt je hotel dan als uitvalsbasis gebruiken en overdag het land verkennen. Jamaica is namelijk niet zo groot; vergelijkbaar met de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht en Flevoland samen. Prima te doen in een auto!

Je kunt bij aankomst een auto huren. Dit zijn vaak Japanse auto’s van goede kwaliteit. Je kunt echter ook in Nederland al een auto huren/reserveren. Dit is makkelijker en sneller. Daarnaast heb je vaak Nederlandstalige assistentie en ben je verzekerd van een auto.

 Ties: “Wij hebben altijd goede ervaringen met RentalCars”

Kosten

De kosten voor het huren zijn afhankelijk van de auto die je huurt, het aantal dagen en of je in het hoogseizoen zit of niet. Tarieven beginnen bij ongeveer US$40 per dag. Een grote 4×4 kost je zo’n US$100 per dag. Check altijd het aantal kilometers dat je mag rijden voor het huurbedrag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven