Reisinformatie Jamaica

Ya man! Jamaica is een land dat iedereen lijkt te kennen. Het land van Bob Marley, reggae muziek, mooie stranden en marijuana… Hoewel dat laatste nog niet helemaal legaal is. Jamaica wordt steeds populairder onder reizigers en dat is geheel terecht. Voordat je naar dit land afreist is het wel handig om deze reisinformatie Jamaica door te nemen.

TIP ♥ – een retourtje Jamaica kost je ‘slechts’ €512

Is het veilig?

Jamaica heeft te maken met veel criminaliteit. Gelukkig heeft de Jamaicaanse regering de laatste jaren miljoenen geïnvesteerd om ervoor te zorgen dat het eiland veilig is voor toeristen. De kans op echte grote problemen is klein.

Natuurlijk komt diefstal hier voor, maar dat is niet anders dan andere landen in Midden-Amerika. In een all-inclusive hotel aan het strand chillen is geen enkel probleem. Als je wat meer van het land wil zien vergt dat voorbereiding, maar het is zeker mogelijk.

Backpacken Jamaica

Jamaica is niet het eerste land dat in je op komt als je een backpackreis aan het plannen bent. Sterker nog; Jamaica is een van de bekendste en meest bezochte bestemmingen als het gaat om all-inclusive strandvakanties. Het staat hier vol met resorts en internationale hotelketens. Met name om Amerikaanse vakantiegangers te vermaken.

Dat betekent niet dat je hier niet kan backpacken. Door de recente veiligheidsproblemen in het land bleven backpackers vaak weg, maar door de toenemende mate van veiligheid komt Jamaica steeds vaker op de rader van backpackers te staan.

Je kunt er goedkoop reizen – €40 per dag is mogelijk – en het reizen in het land is super makkelijk. Daarnaast is het met mooie stranden en indrukwekkende natuur een prima backpack bestemming. En als dat niet genoeg is kun je vanuit Jamaica makkelijk je reis vervolgen naar landen als Cuba, Dominicaanse Republiek en zelfs Nicaragua of Costa Rica.

TIP ♥ – meer info over het backpacken vind je op de pagina backpacken in Jamaica

Martha Brae

Jamaica heeft meer te bieden dan alleen stranden.

Beste reistijd Jamaica

Door de ligging van het land is het hier het hele jaar door lekker warm. In juni en van augustus tot en met oktober kun je wel wat meer regen verwachten, maar het aantal dagen dat het stortregent is minimaal.

Tijdens de zomermaanden (juni t/m september) wordt het warmer. Hou er rekening mee dat de prijzen in het hoogseizoen flink omhoog gaan. Het hoogseizoen in Jamaica loopt van december tot en met april met januari tot en met maart als piekseizoen.

Jamaica is het beste te bezoeken in de maanden december tot en met april.

TIP ♥ – meer info vind je op de pagina beste reistijd Jamaica

Beste reistijd Jamaica

Budget Jamaica

Als je aan Jamaica denkt, denk je aan witte zandstranden, reggae beats en all-inclusive resorts, hoewel dat laatste niet bij heel veel mensen bekend is. Jamaica staat niet bekend als low-budget bestemming zoals andere landen in Midden-Amerika of Zuidoost-Azië.

Afhankelijk van wat voor soort reiziger je bent kun je tussen de €30 en €100 per dag uitgeven. Hoe groot je budget Jamaica moet zijn is afhankelijk van je eigen wensen. Het is in ieder geval minder duur dan een hoop mensen denken.

Low-budget backpackers kunnen hier met €30 per dag prima reizen, maar slaap je liever in een hotel en reis je wat luxer? Dan ga je al snel richting de €50 per dag.

Kosten per dag

Reken op zo’n €30 tot €50 per dag als budget voor Jamaica. Dan slaap je in je eigen (tweepersoons) kamer en kook je af en toe je eigen maaltijden. Je ontbijt wel buiten de deur en je doet af en toe een betaalde tour. Het kan natuurlijk goedkoper, maar ook veel duurder.

TIP ♥ – meer over de kosten op reis lees je op de pagina budget Jamaica

Visum Jamaica

Zodra je in Jamaica aan komt, waarschijnlijk op het vliegveld van Kingston, krijg je een stempel in je paspoort waarmee je 3 maanden (90 dagen) lang door Jamaica mag reizen. 90 dagen is meer dan genoeg voor Jamaica. Wil je langer blijven dan 3 maanden, of ga je voor werk of een stage naar Jamaica? Neem dan contact op met de ambassade.

Om het land in te mogen, moet wel het een en ander geregeld hebben. Onderstaande dingen moet je op orde hebben bij aankomst om een toeristenvisum te krijgen;

  • een paspoort dat tenminste 6 maanden geldig is na vertrek uit Jamaica;
  • een retour- of doorreisticket (vliegticket);
  • bewijs van voldoende financiële middelen.

TIP ♥ – meer weten? Check onze pagina visum Jamaica

Jamaica

De stranden van Jamaica 

Inentingen Jamaica

Het regelen van je inentingen staat bij niemand hoog op het to-do lijstje. Begrijpelijk, maar we raden aan om dit onderwerp, ongeacht je bestemming, altijd serieus te nemen. Gelukkig ben je voor Jamaica snel klaar, want er zijn namelijk geen verplichte inentingen.

De enige inentingen die worden aanbevolen zijn die tegen DTP en Hepatitis A. Deze zijn echter niet verplicht.

TIP ♥ – meer info vind je op de pagina Inentingen Midden-Amerika.

Vervoer Jamaica

Er zijn eigenlijk maar drie manieren om rond te reizen in Jamaica. De bus, een (route) taxi en een huurauto

Reizen met de bus

Bussen worden vaan gebruikt om door Jamaica te reizen. Ze zijn niet heel snel en ook niet heel goedkoop. Zeker niet als je dat vergelijkt met andere landen in Midden-Amerika. Het is een handige manier om in de steden te reizen.

Een apart verschijnsel in Jamaica zijn de routetaxi’s. Dit is veruit de goedkoopste manier van reizen en dus voordelig voor je budget Jamaica. Routetaxi’s zijn de belangrijkste manier van openbaar vervoer in Jamaica. Een routetaxi rijdt, zoals de naam doet vermoeden, een vaste route voor een “vaste” prijs. Onderweg pikken ze mensen op. Eigenlijk een lijnbus in de vorm van een auto.

TIP ♥ – meer info over het vervoer vind je op de pagina vervoer in Jamaica

Auto huren

Auto’s kun je op veel plekken op het eiland huren, met name rondom het vliegveld en Kingston. Of het heel veel zin heeft is de vraag. Als je alleen of met z’n tweeën reist heeft een huurauto weinig toegevoegde waarde aangezien je al snel €100 per dag betaald. Het is voordeliger als je met meerdere personen reist.

Wij huren onze auto op reis altijd bij RentalCars. Zij vergelijken de grootste verhuurbedrijven en vinden de beste huurdeals.

1 gedachte over “Reisinformatie Jamaica”

  1. Hallo, er staat dat je vanuit Jamaica makkelijk kunt reizen naar omringde eilanden. Ik zit eraan te denken om vanaf een ander land terug te vliegen. Dan rest mij dus nog de reis van Jamaica naar Dominicaanse of andersom. Is dit lokaal te regelen? Zo nee, wat adviseren jullie dan? Gr, Shanna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven