Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Visum El Salvador

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 26 april, 2022

El Salvador wordt steeds populairder bij reizigers. Het is een van de meest unieke en authentieke bestemmingen in Midden-Amerika. Een van de voordelen van reizen in dit land is dat je geen visum voor El Salvador nodig hebt. Wij delen op deze pagina alle tips over het visum.

Visum voor El Salvador

Je hebt geen visum voor El Salvador. Alle Nederlanders en Belgen kunnen – met een geldig paspoort – 90 dagen in het land reizen zonder daar een visum voor aan te moeten vragen. Zolang je een geldig paspoort hebt kun je het land betreden.

Ties: “Je kunt 90 dagen in El Salvador reizen zonder visum”

Wat heb je nodig

Je hoeft van tevoren geen visum aan te vragen voor El Salvador, maar je moet wel het een en ander geregeld hebben. Onderstaande dingen moet je op orde hebben bij aankomst om een toeristenvisum te krijgen;

  • een paspoort dat tenminste 6 maanden geldig is bij aankomst in El Salvador;
  • een retour- of doorreisticket (vlieg- of busticket);

Controle bij luchthaven/grens

Wij krijgen regelmatig vragen van reizigers of bovenstaande ook daadwerkelijk wordt gecondoleerd. Helaas valt daar weinig over te zeggen. Officieel moet je bewijzen dat je binnen 90 dagen (3 maanden) het land verlaat.

Dit is het makkelijkste met een retourticket, maar een bus- of bootticket naar een ander land (denk aan Guatemala, Honduras of Nicaragua) is ook voldoende. Het ‘probleem‘ is echter dat het zelden wordt gecontroleerd.

Wie vraagt het

Voor bijna alle landen geldt dat je een retourticket moet hebben. Zo ook voor backpack paradijs Thailand, waar 60% van de reizigers geen retourticket heeft. Het ligt er maar net aan wie je treft bij de douane. De één vraagt het wel, de ander niet.

Daarnaast zijn het ook vaak de luchtvaartmaatschappijen die het vragen. Niet de douanebeambte.

TIP ♥ – maak een kopie van je paspoort en ticket. Altijd handig mocht je paspoort gestolen worden.

Meer lezen over El Salvador?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU