Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Playa Esteron

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 26 april, 2022

Dit prachtige strand aan de grens van Nicaragua mag je niet overslaan wanneer je door El Salvador reist. Het strand is rustig en reizigers komen er bijna niet. Het donkere zand aan de lange stranden doet een beetje denken aan El Tunco. Playa Esteron is nog een ongerept stukje El Salvador! Benieuwd naar wat Esteron te bieden heeft? Lees dan snel verder!

Laid back Playa Esteron

Playa Esteron is perfect voor de echte strandliefhebber. Het langgerekte strand is perfect voor lange dagen in de zon, strandwandelingen, chillen in een hangmat en biertjes onder de palmbomen. Hier kun je echt tot rust komen.

Vele toeristen trekken direct door naar El Tunco, waardoor Playa Esteron heerlijk rustig is. Het dichtstbijzijnde dorpje is El Cuco. Dit ligt ongeveer op 3 kilometer afstand naar het westen. In El Cuco heb je ook stranden, maar deze zijn een stuk drukker.

Playa Esteron

Het strand van Esteron

Wat is hier te doen?

In de omgeving is niet veel te doen. Naast het werken aan je kleurtje en het drinken van cocktails draait het leven hier vooral om relaxen aan het strand.

Je kunt hier wel zeeschildpadden zien. Die komen hier naar toe om hun eieren te leggen op het strand. Een andere, iets actievere activiteit is suppen. Bij Intipuca komt de rivier uit in de stille oceaan, waardoor je hier goed kunt suppen.

TIP ♥ – je kunt ook de zonsopgang als zonsondergang bewonderen aan de stranden van Playa Esteron.

Overnachten

We raden je aan om in Playa El Cuco of Playa Las Flores te overnachten. Er zijn weinig hotels aan Playa Esteron te vinden. Een aanrader in El Cuco is La Tortuga Verde. Dit hotel ligt aan het strand, waardoor het op een perfecte locatie ligt.

Het hotel heeft veel te bieden naast alleen een accommodatie. Je hebt hier een restaurant, een schildpaddenreservaat, een yogacentrum en een kokosnoot plantage. Kortom: een heerlijke plek om te relaxen waar je het wel even volhoudt!

Zonsondergang El Salvador

Mooie afsluiter van de dag

Hoe kom je bij Playa Esteron

Vanuit San Miguel rijden er regelmatig bussen naar El Cuco. Het is een uurtje rijden vanuit San Miguel. Vanuit El Cuco kun je een taxi nemen naar Playa El Esteron. Daarnaast kun je ook met de taxi vanuit San Miguel naar El Cuco of direct naar Playa El Esteron.

Je moet rekening houden met zo’n €30 per rit. Daarnaast is het vaak handig om te kijken of het hotel waarin je verblijft shuttles aanbiedt.

Locatie

Meer lezen over El Salvador?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU