Beste reistijd El Salvador

El Salvador heeft een mild klimaat. Het kan er heet worden, maar tegelijkertijd regent het hier niet zo veel als in Costa Rica. De beste reistijd van El Salvador is El verano. Ook wel de zomer. Dit zijn de maanden november tot en met april.

Beste reistijd van El Salvador

De maanden november tot en met april vormen de beste reistijd voor El Salvador omdat dit de droogste tijd is. Maart en april zijn ook de warmste maanden en in mei begint de regen toe te nemen. Er zijn wel wat verschillen in temperatuur. Zeker tussen de kust, waar het altijd warm is, en de bergen waar het flink kan afkoelen.

De maanden juli en augustus zijn ook populaire maanden. Niet zozeer qua weer, meer qua drukte. Wil je alles weten over de beste reistijd van El Salvador? Check dan onze tips.

TIP ♥ – het droge seizoen is de beste reistijd van El Salvador. Dit zijn de maanden november tot en met april.

Maand Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Temp. 31 32 33 32 31 30 30 30 29 29 29 30
Regen (mm) 5 0 10 45 155 175 180 155 205 165 35 5

Groen = beste reismaanden
Oranje = tussenseizoen
MOBIEL: swipe naar rechts voor meer maanden

De seizoenen van El Salvador

Zoals gezegd kun je El Salvador het hele jaar door bezoeken, maar de beste kans op mooi weer heb je in de maanden november tot en met april, zoals eigenlijk alle landen in Midden-Amerika.

Echter heeft de beste reistijd niet alleen te maken met het weer, maar ook qua drukte met toeristen.

Hoogseizoen

Tazumal

November tot en met april

Deze maanden zijn vormen de beste reistijd van El Salvador. Het is dan zomer. De temperaturen zijn goed en er valt minder regen dan de overige maanden. Het kan wel wat duurder zijn in deze periode.

Tussenseizoen

Playa El Tunco

Mei t/m oktober

Vanaf mei tot en met oktober begint de regen iets meer toe te nemen, maar je kunt nog prima reizen in El Salvador. De prijzen liggen wat lager, behalve in juli en augustus wanneer het drukker wordt door internationale vakanties.

Laagseizoen

Beste reistijd El Salvador

September en oktobert

Er is niet echt een laagseizoen in El Salvador omdat het het hele jaar door goed weer is. De maanden juli tot en met oktober zijn de regenachtigste maanden maar in vergelijking met andere landen valt dat best mee.

Beste reistijd per maand

De beste reistijd is helaas nooit helemaal te voorspellen. Soms heb je in het regenseizoen droge periodes en in het koele, droge seizoen dagen achter elkaar regen. Het kan per maand verschillen.

Om je een goed beeld te geven over de beste reistijd, hebben we het weer per maand op een rijtje gezet.

Weer in januari

Januari, evenals februari, kenmerkt zich door weinig regen en veel zon. Het is een van de beste maanden om El Salvador te bezoeken. Het is nog niet zo heet als in april en mei. Het is hoogseizoen, maar je mist de drukte van Kerstmis, Nieuwjaar en Pasen.

– 31°C
– 5 mm


Weer in februari

Februari is qua weer vergelijkbaar met januari. De temperatuur begint al een beetje op te lopen, maar de regen is nog minimaal. Daarnaast is de grote drukte van december en januari voorbij.

– 32°C
– 0 mm


Weer in maart

Maart is een van de heetste maanden in El Salvador samen met april. De regen begint iets toe te nemen. Als je de hitte niet erg vindt is dit een van de beste maanden om te reizen omdat het een van de rustigste maanden is.

– 33°C
– 10 mm


Weer in april

Officieel de laatste maand van het hoogseizoen en de beste reistijd van El Salvador. Gelukkig is het niet zo zwart/wit en is april een van de betere maanden om te reizen. Het is wel een van de drukste maanden in verband met Semana Santa waarin het hele land vakantie viert.

Reserveren kan geen kwaad!

– 32°C
– 45 mm


Weer in mei

Tegen het einde van april tot mei begint het warm te worden en het regenseizoen komt eraan. De regen valt mee in vergelijking met andere landen, maar het regent wel meer dan in voorgaande maanden.

– 31°C
– 155 mm


Weer in juni

Als je het hebt over ongunstige maanden heb je het over juni, juli en augustus. Het regent veel, maar het geluk van El Salvador is dat hier zelden stormen voorkomen omdat het land aan de Pacifische kust van Midden-Amerika ligt in plaats van het Caribisch gebied. Temperatuur zakt ook iets.

– 30°C
– 175 mm

El Tunco
Als je een relaxte strand vibe zoekt moet je naar El Tunco

Weer in juli

De maand juli is qua weer vergelijkbaar met juni. Het enige verschil is dat het in juli, en augustus, iets drukker is in verband met internationale vakanties. Prijzen gaan omhoog en reserveren van accommodatie kan geen kwaad.

– 30°C
– 180 mm


Weer in augustus

De regen begint iets af te nemen, maar het is nog steeds het regenseizoen. De drukte van internationale vakanties blijft, maar neemt tegen het einde van de maand af. Als je een bui af en toe net erg vindt is augustus een prima maand om te reizen.

– 30°C
– 155 mm


Weer in september

September is een van de meest regenachtige maanden van het jaar. De regen begint even toe te nemen. Vooral richting het einde van de maand. Wat wel leuk is aan september is dat de zeeschildpadden nestelen van mei tot september aan de idyllische Jiquilisco Bay.

– 29°C
– 205 mm


Weer in oktober

Oktober is qua beste reistijd van El Salvador niet de beste maand. Het is samen met september de maand waarin de meeste regen valt dus mocht je de keuze hebben kun je oktober beter overslaan.

– 29°C
– 165 mm


Weer in november

November is het begin van het hoogseizoen. Het weer is weer top en activiteiten als hiken, steden verkennen en Maya ruïnes bezoeken. November is een van de betere maanden om in El Salvador te zijn omdat je de drukte van december mist.

– 29°C
– 35 mm


Weer in december

In december is het droog en het landschappen is mooi groen na de regen in de voorgaande maanden. Dit is het échte hoogseizoen in El Salvador dus boek ruim van tevoren en verwacht hogere prijzen.

– 30°C
– 5 mm

Beste reistijd van El Salvador

Cerro Verde National Park
Cerro Verde National Park

Beste periode om te gaan

Het hoogseizoen, de maanden november tot en met april, is de beste tijd om naar El Salvador te reizen. De maanden mei tot en met september vormen het regenseizoen, maar dat betekent niet dat je hier niet kunt reizen.

Regenseizoen

Tijdens het regenseizoen in El Salvador is het weer vaak prima alleen heb je kans op een bui in de (late) middag of ochtend. Het regent hier niet heel veel als je dat vergelijkt met bijvoorbeeld Costa Rica waar in een regenachtige maand makkelijk 4x zo veel regen kan vallen.

Aan de kust, rondom El Tunco en Esteron blijft het vaak warm terwijl het in de bergen rondom Suchitoto frisser kan worden. Sterker nog, in de bergen kan het zo koud worden dat temperaturen tegen het vriespunt komen.

TIP ♥ – de maanden september en oktober zijn de regenachtigste maanden

Droge seizoen

Het droge seizoen is ook de beste reistijd van El Salvador. In het droge seizoen valt er nauwelijks regen – hoewel dat nooit te voorspellen is. Het is er niet zo droog als in Kenia, maar er valt hier wel minder regen dan in andere Midden-Amerikaanse landen.

Vaak heb je vaak blauwe lucht en hoge temperaturen. Hou er rekening mee dat het in steden heel erg warm kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven