Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Reisinformatie Zuid Korea

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 26 april, 2022

Zuid-Korea wordt de laatste jaren steeds populairder bij mensen die uitdagende reizen willen maken in Azië. Dit land in Oost-Azië mag dan niet de tropische eilandjes hebben van de Filipijnen, de vulkanen zoals in Indonesië of de tempels zoals in Myanmar, maar dat maakt Zuid-Korea meer dan goed met de vriendelijke mensen, de unieke mix van hyper moderne steden en traditionele dorpjes en de prachtige natuur.

TIP ♥ – een retourtje Seoul boek je makkelijk en goedkoop bij Cheaptickets.nl

Zuid-Korea is een fascinerende bestemming. En wie denkt dat het alleen weggelegd is voor mensen met een groot budget heeft het mis. Ook de budget reizigers kunnen hier prima rondreizen. En er is meer dan genoeg te zien! Lees deze pagina goed door als je naar Zuid-Korea wil. Hier geven we je alle nodige reisinformatie Zuid-Korea met onder andere:

Backpacken Zuid-Korea

Backpacken Zuid-Korea is op geen manier te vergelijken met backpacken in Zuidoost-Azië. Het land is (nog) niet zo ingericht op backpackers hoewel dat langzaam veranderd. Het leven in Zuid-Korea is ook duurder dan landen als Thailand of Laos waardoor veel backpackers Zuid-Korea nog laten schieten.

Dat er zo weinig backpackers komen is ook de kracht van Zuid-Korea. Het is niet zo toeristisch maar wel ontwikkeld. WC’s, hostels, de straten, de metro… alles is super schoon en het vervoer is heel erg efficiënt wat het reizen door Zuid-Korea erg makkelijk (en relatief goedkoop) maakt. Zuid-Korea is echt nog een verborgen schat in Azië voor reizigers.

TIP ♥ – meer informatie over backpacken Zuid-Korea vind je op onze pagina Backpacken in Zuid-Korea.

Beste reistijd Zuid-Korea

Baegundae Peak in Zuid Korea

Beste reistijd Zuid-Korea

e gaat niet naar Zuid-Korea om aan het strand te liggen. De meeste mensen komen hier vanwege de prachtige natuur en eeuwenoude cultuur. En hoewel het weer je daar geen zon voor nodig hebt is het wel zo lekker om goed weer te hebben tijdens je verblijf in dit fascinerende land. Je kunt het klimaat van Zuid-Korea indelen in vier seizoenen.

De beste reistijd Zuid-Korea zijn de maanden juni tot en met november waarbij in juli veel regen valt.

TIP ♥ – meer info vind je op de pagina beste reistijd Zuid-Korea.

Beste reistijd Zuid-Korea

Budget Zuid-Korea

Zuid-Korea is een van de sterkste economieën in Azië maar toerisme is geen grote bron van inkomsten. Als je echt low-budget wilt reizen en slaapt in motels of dorms in hostels en je eet in goede, maar goedkoper restaurants of in straattentjes, zou je het kunnen redden met ₩40.000 (€30) per dag.

Wellicht nog minder als je echt low-budget gaat. Maar dit is dan wel erg low-budget. Als je meer wil ondernemen en dus ook moet reizen, entre tickets moet betalen en iets luxer slaapt en eet komt je budget Zuid-Korea op zo’n ₩80.000 (€60) per dag.

TIP ♥ – check de pagina Budget Zuid-Korea voor meer informatie

Visum Zuid-Kora

Goed nieuws voor alle Nederlanders en Belgen want die krijgen bij aankomst een gratis visum Zuid-Korea. Zodra je het land in komt krijg je een visum dat 90 dagen geldig is. Als je 90 dagen of korter in het land blijft heb je dus geen visum Zuid-Korea nodig.

Degene die langer dan 90 dagen (drie maanden) in Zuid Korea willen blijven zullen wel een visum moeten aanvragen. Dit kun je doen bij de ambassade van Zuid-Korea in Den Haag. Je kunt het ook online regelen bij bijvoorbeeld Visum.nl als je Den Haag te ver vindt.

Beste reistijd Zuid Korea

De bekende bloesem die elk jaar opbloeit

Inentingen Zuid-Korea

Net als dat een visum Zuid-Korea niet verplicht is, hoef je geen inentingen te regelen. Er zijn echter wel inentingen die men aanbeveelt wanneer je naar Zuid-Korea gaat. Deze zijn niet verplicht maar wel verstandig.

Zeker als deze worden gedekt door je verzekering. De inentingen die aanbevolen worden lees je op de pagina inentingen Zuid-Korea.

Eten en drinken Zuid-Korea

Het eten in Zuid-Korea barst van de smaken. De hoofdingrediënten zijn Aziatisch met veel knoflook, gember, ui, zwarte peper, sesamolie en azijn. Dat mixen ze weer met drie bekende ingrediënten; ganjang (sojasaus), doenjang (sojapasta) en gochujang (hete rode pepers).

\Met al deze ingrediënten maken ze de lekkerste gerechten klaar. Uiteraard met veel rijst. Het eten Zuid-Korea staat bekend om haar gezonde eigenschappen; weinig calorieën en veel groenten.

TIP  ♥ –  meer informatie over het eten en drinken vind je hier.

Myeongdong Market

Vervoer Zuid-Korea

Als er een land in Azië is waar het vervoer goed en efficiënt geregeld is dan is het wel in Zuid-Korea. Het vervoer Zuid-Korea is van hoge kwaliteit en verbind het hele land. Het openbaar vervoer tijd altijd op tijd. Op deze pagina behandelen we de meest voorkomende vervoersopties.

TIP ♥ – meer info over het vervoer vind je op de pagina vervoer Zuid-Korea.

Meer lezen over Zuid-Korea?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU