Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Visum Zuid-Korea

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 26 april, 2022

Goed nieuws voor alle Nederlanders en Belgen want die krijgen bij aankomst een gratis visum Zuid-Korea. Zodra je het land in komt krijg je een visum dat 90 dagen geldig is. Als je 90 dagen of korter in het land blijft heb je dus geen visum voor Zuid-Korea nodig.

Visum voor Zuid Korea

Degene die langer dan 90 dagen (drie maanden) in Zuid Korea willen blijven zullen wel een visum moeten aanvragen. Dit kun je doen bij de ambassade van Zuid-Korea in Den Haag.

Je kunt het ook online regelen bij bijvoorbeeld Visum.nl als je Den Haag te ver vindt.

Alle Nederlanders en Belgen hebben bij een bezoek van 90 dagen of korter GEEN visum voor Zuid-Korea nodig.

Visum Zuid-KoreaSeoul Airport

Documentatie

Net als veel andere landen heb je in Zuid-Korea wat extra documenten nodig om in aanmerking te komen voor het 90 dagen visum. Dit zijn geen spannende dingen en bijna alle reizigers hebben dit standaard in orde. Het gaat om de volgende documenten;

 • Een geldig paspoort dat minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst
 • Een paspoort foto
 • Een bewijs van een retourvlucht of een vlucht naar de volgende bestemming


Bovenstaande informatie is afkomstig van de website van de ambassade van Zuid Korea. Zeker het laatste punt wordt in parktijk zelden gevraagd.

Werken in Zuid-Korea

Als je voor iets anders dan toerisme naar Zuid-Korea gaat heb je wel een visum nodig. Je kunt dan een visum voor Zuid-Korea online aanvragen of bij de ambassade in Den Haag. Hier vind je tevens de voorwaarde voor een werkvisum.

Visum verlengen

Houd er rekening mee dat je verblijf in Zuid-Korea niet langer dan 90 dagen mag zijn. Je kunt dit in Korea ook niet verlengen.

Wij doen ons best om alle informatie op de website zo up-to-date mogelijk te houden. Visumeisen kunnen echter snel veranderen. Check daarom regelmatig deze pagina of neem contact op met de ambassade van Zuid-Korea.

Meer lezen over Zuid-Korea?

0 comments

 1. Anoniem

  Visitor Rating: 4 Stars

 2. Anoniem

  Visitor Rating: 3 Stars

 3. Marike

  Even voor de zekerheid, hebben we een uitreisticket nodig voor Zuid Korea? We hebben alles al opgedoekt omdat ze in maart naar China zouden gaan. Maar weten nu nog niet zo goed hoe lang we in Zuid Korea willen blijven.

  1. Ties - Reis Expert Post author

   Beste Marike,

   je hebt altijd, voor bijna alle landen, een uitreisticket nodig. Dit is officieel verplicht. Het probleem is alleen dat het vaak de luchtvaartmaatschappijen zijn die hier naar vragen en niet de douane. Ter plekke wordt het zelden gevraagd. Luchtvaartmaatschappijen zijn echter verplicht je mee terug te nemen (op hun kosten) als jouw documenten niet op orde zijn.

   Officieel is het dus wel nodig. Of het gevraagd wordt weten we niet. Dat ligt maar net aan de medewerker die die dag bij de balie staat 🙂

   Happy travels,
   Ties

 4. Sandra Diaz Campos

  Hoi,

  Wat voor visum heb ik nodig als ik met mijn tiener zonen in Zuid-Korea wil wonen en werken (zij zullen naar de middelbare school gaan daar)? Ik kom er niet goed uit met alle informatie online.

  Met vriendelijke groet,
  Sandra Diaz Campos

  1. Sjoerd - Reis Expert

   Hi Sandra,

   dit is niet de juiste plek om daar vragen over te stellen. Ik zou het proberen bij de ambassade.

   Happy Travels,
   Sjoerd

 5. kirsten

  Waar kan ik dit visum formulier vinden? En moet ik deze verklaring van de bank (over het saldo) ook hebben als ik zeker weet dat ik geen visum nodig heb, omdat ik minder dan 90 dagen daar verblijf?

  1. Ties - Reis Expert Post author

   Hoi Kirsten,

   excuus. Dit was verouderde informatie. Je hoeft geen formulier te hebben.

   Happy travels,
   Ties

 6. yvonne

  bij overstappen van seoul naar amsterdam heb je dus geen visum nodig?

 7. Anoniem

  Visitor Rating: 4 Stars

 8. Anoniem

  Visitor Rating: 4 Stars

 9. Anoniem

  Visitor Rating: 4 Stars

 10. Anoniem

  Visitor Rating: 3 Stars

 11. Anoniem

  Visitor Rating: 4 Stars

 12. Anoniem

  Visitor Rating: 5 Stars

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU