Backpacken Zuid-Korea

Backpacken in Zuid-Korea is op geen manier te vergelijken met backpacken in Zuidoost-Azië. Het land is (nog) niet zo ingericht op backpackers hoewel dat langzaam veranderd. Het leven in Zuid-Korea is ook duurder dan landen als Thailand of Laos waardoor veel backpackers Zuid-Korea nog laten schieten.

Backpacken in Zuid-Korea

Toch hoeft het backpacken in Zuid-Korea niet heel erg duur te zijn. Het is duurder dan landen in Zuidoost-Azië maar als je gaat voor street food, lokaal transport, motels en hostels dan is het leven hier zeker niet zo duur als mensen denken.

Zuid-Korea is een van de minst toeristische maar best ontwikkelde landen in Azië

Dat er zo weinig backpackers komen is ook de kracht van Zuid-Korea. Het is niet zo toeristisch maar wel ontwikkeld. WC’s, hostels, de straten, de metro… alles is super schoon en het vervoer is heel erg efficiënt wat het reizen door Zuid-Korea erg makkelijk (en relatief goedkoop) maakt. Zuid-Korea is echt nog een verborgen schat in Azië voor reizigers. Het is absoluut een bezoek waard. Zuid-Korea biedt een duizelingwekkende ervaring met een indrukwekkend landschap, typische rijstvelden en energieke steden. En de eeuwenoude cultuur en tradities zijn altijd intact gebleven.

Wil jij graag backpacken in Zuid-Korea? Lees dan verder op deze pagina waar we de volgende informatie geven;

Visum Zuid-Korea

Als je gaat backpacken in Zuid-Korea hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken over je visum Zuid-Korea. Die heb je namelijk niet nodig. Alle Nederlanders en Belgen krijgen bij aankomst een gratis 90 dagen visum.

Als je langer dan 90 dagen in Zuid-Korea wil blijven heb je wel een visum nodig. Daarnaast moet je ook een visum halen als je naar Zuid-Korea gaat voor iets anders dan zaken of toerisme zoals werk of stage. Dit kan online op bij de Ambassade van Zuid-Korea in Den Haag.

TIP ♥ – lees meer over het visum Zuid-Korea.

De stad Suwon

Budget Zuid-Korea

Veel mensen hebben het idee dat Zuid-Korea erg duur is. Als je het vergelijkt met landen als Indonesië of de Filipijnen is het inderdaad duur. Het budget is vergelijkbaar met landen als Costa Rica. Een super mooi land, maar wel iets duurder.

Reken op zo’n €60 per dag als voor je budget in Zuid-Korea

De munteenheid in Zuid Korea is de Koreaanse Won (₩). Als je echt kosten wil besparen en je eet street food op marktjes, je slaapt in motels en je bezoekt niet te veel dure highlights kun je het redden op zo’n €30 per dag.

Dit is echter wel heel erg low-budget en je ziet niet veel van het land. Wij raden altijd aan om het budget Zuid-Korea iets hoger in te stellen, zodat je meer kunt doen en zien. Als je iets luxer slaapt, af en toe in restaurants eet, entree tickets koopt en meer reist, is een budget van ₩80.000 (€60) per dag realistischer.

TIP ♥ – lees meer over het budget Zuid-Korea.

Door te eten op marktjes bespaar je een hoop geld

Highlights Zuid-Korea

Zuid-Korea is een van de minst ontdekte landen van Azië. Je denkt ook niet meteen aan Zuid-Korea als je een backpack reis plant. Toch heeft het land ontzettend veel te bieden. En veel meer dan alleen de energieke steden.

Als je het binnenland in trekt vind je prachtige bergen, valleien en rijstvelden. En voor de kust liggen er mooie eilandjes die het verkennen waard zijn. En dan zijn er natuurlijk nog de indrukwekkende tempels.

TIP ♥ – wil je alle highlights zien? Check dan onze pagina highlights Zuid-Korea.

Vliegtickets Zuid-Korea

Een vliegticket naar Zuid-Korea is vaak de eerste stap voor je backpack reis. En een van de grote voordelen van backpacken in Zuid-Korea is dat je vliegticket niet zo heel duur is. Bijna alle vluchten komen binnen op Incheon International Airport, net buiten Soul.

Vanaf Incheon International Airport of Seoul, kun je heel makkelijk door de rest van het land reizen. De onderstaande sites bieden de goedkoopste tickets naar Zuid-Korea.

TIP ♥ – meer weten? Check dan onze pagina vliegtickets Zuid-Korea.

Keizerlijk Paleis Seoul

Het Keizerlijk Paleis in Seoul

Beste reistijd Zuid-Korea

Zuid-Korea bezoek je niet omdat je lekker aan het strand wil liggen. Je komt hier vooral vanwege de natuur en indrukwekkende cultuur. En als je een dagje tempels wilt bezoeken of een wandeling maakt door een nationaal park is het wel zo lakker als je goed weer hebt.

De beste reistijd voor Zuid-Korea zijn de maanden juni tot en met november waarbij in juli veel regen valt.

De beste reistijd is onder te verdelen in vier seizoenen. De winter, herfst, lente en zomer. Dit is dus vergelijkbaar met het weer in Nederland en België. Een echt regenseizoen zoals ze dat in Zuidoost-Azië hebben is er niet in Zuid-Korea. Winters, in de maanden december tot en met februari, kennen ze in Zuid-Korea wel.

Het kan dan zelfs sneeuwen. De zomers (juni tot en met augustus) kunnen behoorlijk warm worden met temperaturen die boven de 30 graden uit komen.

TIP ♥ – wil je meer weten over de beste reistijd? Check dan onze pagina beste reistijd Zuid-Korea.

Beste reistijd Zuid-Korea

4 gedachten over “Backpacken Zuid-Korea”

 1. Hallo,

  Ik zou graag willen backpacken. Ik ben al een tijdje er mee bezig om te kijken waar dan heen en Zuid-Korea lijkt me een geschikte keuze. Ik vroeg me af, vooral met corona, hoe de werkgelegenheid in het land is. Wat code geel in het land nou betekend voor mij als backpacker? Wat moet ik regelen om het land binnen te komen en met een goede start mijn reis te beginnen?

  Met dank en groet,
  Rick

 2. Hallo,

  Is het mogelijk om vanuit Zuid- Korea door te reizen naar bijvoorbeeld Thailand?
  Of een van de andere landen in Azië. Zo ja wat zijn de eventuele kosten hiervoor?

  Groetjes

 3. Beste medewerker,

  Ik zou graag met een kleine koffer alleen rond willen trekken in zuid-korea en dus ook gebruik willen maken van het openbaar vervoer. Wat is jullie advies wat betreft koffer/ backpack, of kan beide evengoed? Ik slaap ook een deel van de reis op 1pers kamers in hostels. Ik weet niet of ik nog op slaapzalen terecht kom, ik heb niet alle accommodaties vastgelegd.

  Groetjes

  1. Hoi,

   reizen met een koffer of backpack maakt weinig verschil. Een koffer is in Zuid-Korea waarschijnlijk makkelijker omdat je veel met het openbaar vervoer doet. Daar tillen ze niet je backpack in de bus en zul je dit zelf moeten doen. Een koffer (eventueel met wieltjes) is dus handiger in dit geval 🙂

   Groeten,
   Ties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven