6x mooiste stranden van Sri Lanka

Sri Lanka wordt ook wel de parel van de Indische oceaan genoemd. Dit is niet voor niets, want in het land vind je diverse prachtige stranden. Welke stranden Sri Lanka het allermooist zijn, lees je op deze pagina. Dus, ga je binnenkort naar Sri Lanka? Dan weet je na het lezen van dit artikel precies welke stranden je hier moet bezoeken.

1. TANGALLE

Vakantie Sri Lanka

Niet te verwarren met de stad Galle. Tangalle is een klein en knus strand, dat aan de zuidkust van Sri Lanka ligt. Het behoort zeker tot de mooiste stranden Sri Lanka. Het strand heeft prachtig goudgeel zand en een relaxte sfeer. Omdat het strand nog niet zo bekend is onder de vele toeristen die door Sri Lanka trekken, is het hier over het algemeen minder druk. Dit maakt Tangalle het perfecte strand voor mensen die massatoerisme willen ontwijken en lekker tot rust willen komen op een rustig strand.

2. MIRISSA

Mirissa

Mirissa is een vrij rustige baai waar je kunt surfen, bodyboarden en uiteraard kunt relaxen op het strand. Ook zijn er diverse restaurants op het strand te vinden, waar je in de avond erg romantisch kunt eten. Zoek je een strand waar je ook de avond kunt doorbrengen, dan is Mirissa zeker de ‘place to be’ voor jou.

TIP ♥ – meer weten over dit strand? Bekijk onze pagina Mirissa

3. NILAVELI

Stranden Sri Lanka

Niet het bekendste, maar wel een van de mooiste stranden Sri Lanka. Nilaveli ziet er niet alleen prachtig uit, maar is bovendien vrij rustig. Er komen wel locals en vissers op het strand, maar de meeste toeristen hebben het strand nog niet ontdekt. Wil je een strand bezoeken waar je niet zo veel andere toeristen tegenkomt, dan is Nilaveli zeker iets voor jou.

TIP ♥ – Bali heeft misschien nog wel mooiere stranden 😉 Check ons blogbericht ‘10x de mooiste stranden Bali

4. UNAWATUNA

Unawatuna

Unawatuna is een strand dat aan de zuidkust van Sri Lanka ligt. Het goudkleurige strand staat vol palmbomen, maar heeft ook veel barretjes met reggae muziek. Het kan wat druk zijn op het strand, maar dit maakt Unawatuna juist extra gezellig. Ook goed om te weten: in de vele barretjes op het strand kun je erg goedkoop eten en drinken.

TIP ♥ – meer weten over deze plek? Check dan onze pagina Unawatuna

5. ARUGAM BAY

Arugam

Arugam Bay is de populairste surfspot van Sri Lanka. Ga je naar het strand om een dagje te surfen, dan is dit de ‘place to be’. Overigens hoef je niet op de surfplank te stappen als je naar Arugam Bay gaat, want je kunt ook heerlijk relaxen op dit mooie strand. In de avond is er ook genoeg te beleven op Arugam Bay, want dan gaan de vele surfers en andere strandgangers lekker bij het kampvuur zitten.

6. HIKKADUWA

Hikkaduwa

Hikkaduwa is een druk, bruisend en gezellig strand waar veel hippies komen. Op het strand vind je leuke barretjes, maar ook gezellige restaurantjes. Het strand is niet zo fotogeniek als de andere stranden Sri Lanka, maar de sfeer is er wel erg goed.

TIP ♥ – meer weten over dit strand? Bekijk onze pagina Hikkaduwa

    Meer lezen over 6x mooiste stranden van Sri Lanka?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven