Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Watersporten Malediven

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Als er één plek is in Azië waar je goed kan watersporten dan is het wel op de Malediven. Het kristal heldere water, de lekkere watertemperatuur en de schitterende onderwaterwereld maken dit land tot een paradijs voor water liefhebbers. Je kan er zeilen, snorkelen, duiken, waterskiën, kitesurfen en zeevissen en nog veel meer. En dat allemaal in een tropisch paradijs

Surfen in de Malediven

Op de Malediven kan je ook goed surfen. Het is een tropisch paradijs midden in de Indische Ocean wat vol in het bereik ligt van de swells in de Zuidelijke Oceaan. Je kan in het vliegtuig je surfboard meenemen en anders kan je uiteraard surfboards huren.

Je zal wel af moeten reizen naar wat afgelegen atollen maar dan kom je ook wel op echt surfspots. In de Malediven zijn drie grote surf zones te weten; Male Atolls, Central Atolls en Outer Atolls

Kanoën

Je moet er tegen kunnen om in de brandende zon in je kano op zee te drijven maar eerlijk is eerlijk; als er een plek is waar je kan kanoën in een oogverblindend mooie omgeving is dat wel de Malediven.

Terwijl je in je kano rond vaart zie je de zeebodem onder je voorbij toeven omdat het water zo helder is. Na een flinke inspanning kan je even een verfrissende duik nemen in het heerlijk lauwe water.

Duiken en snorkelen

De duik- en snorkellocaties op de Malediven behoren tot de beste ter wereld. Het water rondom de eilanden ligt vol met schitterend en uniek koraal en er leven honderden verschillende soorten tropische vissen.

Op elk eiland kan je snorkelspullen huren en waar je ook het water in gaat, het zal altijd een waanzinnige ervaring zijn. Weinig plekken ter wereld hebben zulke diverse en unieke koraalriffen als de Malediven. Je kan hier uiteraard ook verschillende cursussen volgen.

Waterskiën

Bij de toeristische plekken kan je vaak waterskiën. Het is een leuke activiteit als je op het water bezig wil zijn. Op eilanden waar resorts staan worden vaak activiteiten op het water aangeboden waaronder waterskiën.

Mocht je heel graag willen waterskiën maar het niet kunnen vinden vraag er dan naar bij je hotel of hostel. Mensen zullen je graag helpen.

Kitesurfen en zeilen

De Malediven zijn een prima locatie voor mensen die van wind en water houden. Voor kitesurfers zijn de Malediven een paradijs met vlak water, constante wind en heerlijke watertempraturen. Een wetsuit is hier niet nodig.

Zeilen kan hier ook erg goed. Er worden op verschillende eilanden ook zeiltochten tussen de eilanden aangeboden wat een unieke belevenis is en een mooie manier om de omgeving te verkennen.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

We need you!

Wij houden van reizen, maar niet van schreeuwerige websites. Reis-Expert is een onafhankelijk platform en dat houden we graag zo.

Het up-to-date houden kost echter wel veel tijd. Gebruik jij graag onze website en wil je deze gratis en advertentievrij houden? 

KOOP EEN PRODUCT!

of

DONEER!
Dan houden wij Reis-Expert gratis en advertentievrij!