Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Thoddoo

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

De Malediven staat niet bekend om de culturele bezienswaardigheden. Je komt hier vooral voor zon, zee en strand. Toch zijn er wel een aantal dingen die je kan bezoeken. Het eilandje Thoddoo is er hier één van. Het behoort bij de Alif Alif Atol. Jaren geleden zijn hier boeddhistische ruïne overblijfselen gevonden. Iets wat redelijk uniek is voor zo’n afgelegen plek.

Thoddoo

Die eiland hoort bij het Ari Atol maar is een afzonderlijk eilandje op zo’n 20 kilometer van het belangrijkste eilandje binnen het Ari Atol. Er wonen maar 1.400 mensen op dit mini eilandje wat maar een kilometer breed is.

De meeste mensen leven hier van de visserij maar is ook bekend vanwege de fruit productie. Met name watermeloenen worden hier veel verkocht. Daarnaast heb je op Thoddoo nog traditionele dansers, die in de nabijgelegen resorts hun act opvoeren.

Thoddoo

Bezienswaardigheden Thoddoo

De belangrijkste bezienswaardigheid op het eilandje is echter de vondst van boeddhistische beelden. In de jaren rond 1950 werd er een hoofd van een Boeddhabeeld gevonden. Deze was met grootste zorg begraven waardoor deze goed is bewaard gebleven.

Het hoofd is vandaag de dag te bewonderen in het National Museum in Male. Doordat dit gebied waar het beeld is gevonden niet is beschermd, zijn helaas vele bevindingen in de jaren verloren gegaan.

Er wordt geloofd dat er al sinds 90 voor Chr. mensen wonen op Thoddoo. In een boeddhistische tempel ligt namelijk een Romeinse munt geslagen in 90 voor Chr.

Om hier te komen kan je een dagelijkse ferry nemen vanaf het nabij gelegen Rasdhoo. De tocht duurt ruim 1,5 uur.

Locatie Thoddoo

Meer lezen over Malediven?

0 comments

  1. Renate

    Er wordt hier een boeddhistisch tempel genoemd, maar ik kan hier op internet niets over vinden.
    Kun je hier meer informatie over geven?
    Erg bedankt alvast!
    Met vriendelijke groet Renate

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU