Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Budget Jordanië

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 6

Bijgewerkt op 12 april, 2022

Jordanië wordt steeds populairder. De verbeterde veiligheid en de prachtige bezienswaardigheden maken het land in rap tempo een stuk populairder. Het is een totaal andere wereld dan Zuidoost-Azië of Oost-Azië, maar daarom des te leuker. Maar wat kost een reis eigenlijk? Wij delen onze tips over het budget voor Jordanië.

Budget voor Jordanië

Wat kost reizen in Jordanië? Je verwacht het misschien niet, maar Jordanië is een stuk duurder dan je denkt. Rondreizen voor €30 per dag zoals in Thailand of Indonesië misschien doet, zit er niet in.

Uiteraard ligt het er aan wat je reisstijl is. Jordanië is in alles net iets duurder dan omliggende landen. Daarnaast huren veel reizigers een auto, waardoor de kosten iets hoger uit vallen.

TIP ♥ – reken voor je budget voor Jordanië op minimaal €100 per dag (low-budget backpackers uitgezonderd)

Het kan ook goedkoper als je genoegen neemt met slapen op dorms, het koken van je eigen eten en reizen met bus. Daarnaast zijn prijzen voor bezienswaardigheden redelijk hoog.

 • Low budget backpackers  €50
 • Normaal budget €70 tot €100
 • Luxe reiziger €120+

Petra
Het bezoeken van Petra kost je al €65


Visa & Jordan Pass

Om Jordanië in te komen heb je een geen visum nodig, maar betaal je wel 40 JD. Daarover vertellen we op deze pagina meer. Jordanië heeft daarnaast de Jordan Pass. Dit is een soort OV kaart voor bezienswaardigheden.

Als je voor aankomst in Jordanië online een Jordan Pass koopt, hoef je geen visumkosten meer te betalen. Het mooiste is echter dat je ook gratis 40 attracties kunt bezoeken waaronder bekende plekken als Petra, Wadi Rum, Jerash etc. Aangezien de entree van Petra al 50 JD is, bespaar je dus een hoop kosten.

Er zijn 3 soorten passen variërend van US$99 tot US$113 p.p.

Wij raden iedereen aan een Jordan Pass te halen. Hierdoor hoef je bijna geen entree te betalen voor bezienswaardigheden

TIP ♥ – je kunt de Jordan Pass hier kopen


Wat kost reizen in Jordanië

Wat kost reizen in Jordanië? Dat is niet zo makkelijk te bepalen, omdat iedereen anders reist. Wij reizen niet (meer) als low-budget backpackers, maar ook niet extreem luxe. Door de kosten op te splitsen in meerdere categorieën hopen we een beter beeld te creëren.

Kosten voor accommodatie

Accommodatie zal het grootste deel van je budget voor Jordanië innemen. Je kunt heel goedkoop overnachten in steden als Amman, maar hou er rekening mee dat het principe ‘you get what you pay for‘ hier geldt. Budget accommodatie is hier niet heel goed.

De meeste schappelijke accommodatie begint vanaf €40 per nacht in de steden. Je hebt dan een degelijke tweepersoonskamer. Als je bij bekende bezienswaardigheden komt, wordt het al snel duurder. Reken op minimaal €60 per nacht.

Voorbeelden van onze kosten voor accommodatie:

 • Tweepersoonskamer in hostel in Amman €23
 • Tweepersoonskamer in Perta €71
 • Kamer in hotel in Jerash €57
 • Luxe tent in Wadi Rum (aanrader!) €62
 • Tweepersoonskamer aan de Dode Zee €39
 • Hotel in Aqaba €38

 

Budget voor JordaniëJe ‘moet’ een keer in een tent in Wadi Rum overnachten 🙂 

Kosten voor eten en drinken

Waar accommodatie vrij prijzig is, is het eten in Jordanië niet heel duur. Daarnaast is het ook nog eens heel erg lekker. Ook hier ligt het weer aan de regio waar je bent wat je qua kosten kwijt bent.

In steden is het eten veel goedkoper dan in afgelegen toeristische gebieden als Wadi Rum. In de meeste steden heb je voor €5 een goede maaltijd met hummus, falafel, salade en brood. Ga je meer richting grote toeristische trekpleisters al Petra of een restaurant bij de Dode Zee, betaal je al snel €15 tot €20 voor een maaltijd.

Voorbeeld van onze kosten voor eten:

 • Maaltijd in lokaal restaurant €10
 • Lunch in lokaal restaurant €3
 • Maaltijd in luxer restaurant Dode Zee €25
 • Snack (street food) €2,50
 • Simpel ontbijt €5

Kosten voor drinken

 • 0,5 liter water  €0,50
 • Kop koffie €2,50
 • Frisdrank  €1

TIP ♥ – hou er rekening mee dat Jordanië een Islamitisch land. Alcohol is er wel (zeker in supermarkten), maar niet in grote aantallen.

Budget voor JordaniëHet lokale eten is echt heerlijk!

Kosten voor vervoer

De kosten voor vervoer kun je zo gek maken als je zelf wil. De makkelijkste en leukste manier om hier te reizen is met je eigen huurauto. Dat gaat uiteraard ook meetellen in je budget voor Jordanië. Een andere optie is de bus.

Auto huren

Een auto huren is de leukste manier om het land te ontdekken. Daarnaast liggen de prijzen helemaal niet zo hoog, hoewel dat natuurlijk afhankelijk is van de auto die je huurt. Kleine auto’s huur je al vanaf €25 per dag.

Onze ervaring leert dat je beter een iets grotere auto kunt huren waarin je wat meer comfort hebt. Die kost vaak maar €5 tot €10 per dag meer.

Bekijk hier de beste huurdeals

Bussen

Als je goedkoop wil rondreizen kun je het beste met de bus reizen. Dit is veruit de goedkoopste manier, maar helaas ook erg traag en niet echt betrouwbaar. JETT Bus is de bekendste busmaatschappij die je door het hele land brengt.

Op hun website kun je prijzen checken. Een rit tussen Amman en Petra kost je zo’n €10.

Taxi

In de stede kun je gebruik maken van taxi’s. In afgelegen gebieden wordt dit een stuk moeilijker. Wij hebben alleen een taxi gebruikt om van het vliegveld naar Amman centrum te komen. Dat kostte ons US$30.

Vervoer in Jordanië

Tour door Wadi Rim

Kosten voor activiteiten

Een groot deel van je budget voor Jordanië zal je spenderen aan je accommodatie en activiteiten en bezienswaardigheden. Bezienswaardigheden zijn behoorlijk prijzig, maar tijdens je reis ook onmisbaar. Zo kost een dagpas voor Petra al 50 JD (€64), maar dit sla je ook niet over.

In steden kun je veel dingen op eigen gelegenheid doen, maar vaak ben je aangewezen op georganiseerde tours.

Voorbeeld van kosten voor activiteiten;

 • 1-daagse pas Petra 50 JD (€64)
 • 2-daagse pas Petra 55 JD (€71)
 • 3-daagse pas Petra 60 JD (€77)
 • Entree Wadi Rum 5 JD (€6,50)
 • Dagtour Wadi Rum 55 JD (€71)
 • Entree Dode Zee  20 JD (€26)
 • Entree Jerash  10 JD (€13)

TIP ♥ – check deze website met een handig overzicht van alle entree kosten voor bezienswaardigheden

JerashJerash

Jordanan Dinar

De munteenheid in Jordanië is de Dinar. De actuele koers kun je checken op xe.com. Je kunt op bijna alle plekken in Jordanië gewoon pinnen met je pinpas (vergeet deze niet in te stellen op Pinnen Wereldwijd).

TIP ♥ – daarnaast raden we iedereen aan om een creditcard mee te nemen.

Meer lezen over Jordanië?

6 comments

 1. Janny

  Prijzen zijn in2022 stuk hoger. Met name autoverhuur komt nu op ca 38 per dag. Ik ga wel met OV

 2. Anoniem

  Visitor Rating: 7.1/10

 3. Anoniem

  Visitor Rating: 10/10

 4. Anoniem

  Visitor Rating: 10/10

 5. Anoniem

  Visitor Rating: 9/10

 6. Anoniem

  Visitor Rating: 8.9/10

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU