Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Reisinformatie Jordanië

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 12 april, 2022

Jordanië is een land dat steeds populairder wordt. Het heeft dan ook veel voordelen. Er is ontzettend veel te zien en te doen, je vindt er een unieke cultuur, het land is niet heel groot, het klimaat is aangenaam én de vliegtickets zijn niet heel duur! Om je goed voor te bereiden hebben we een wat reisinformatie voor Jordanië op een rij gezet.

Reisinformatie voor Jordanië

Jordanië is een super tof land. Jarenlang heeft het land geleden onder de schrikbarende omstandigheden in omliggende landen waardoor veel mensen het land links lieten liggen. Zonde, want er is heel veel te zien. En dat op korte afstand van Nederland (het is maar zo’n 5 uur vliegen!).

Iedereen die er even tussenuit wil, niet te veel wil betalen, maar toch het gevoel wil hebben alsof je aan de andere kant van de wereld bent, zou een keer naar Jordanië moeten reizen. Daarom delen wij onze tips en reisinformatie voor Jordanië:

Backpacken in Jordanië

Jordanië is bij de gemiddelde reiziger of backpacker minder bekend. Dit kan zijn omdat het Midden-Oosten over het algemeen geen goede reputatie heeft, of omdat het simpelweg nog onontdekt is. Zo is het verstandig alvorens je vertrekt bekend te zijn met de lokale cultuur, en wat je allemaal moet inpakken voor jouw reis.

Backpacken in Jordanië wordt wel steeds populairder. En dat is niet zonder reden. Het is een uniek land met mooie bezienswaardigheden. Denk aan het wereldberoemde Petra, de Wadi Rum woestijn, of de prachtige stad Jerash.

Is het veilig?

Ja. Althans, dat vinden wij. En dat is ook meteen het ‘probleem’ met de vraag ‘is het veilig?‘. De een vindt een plek sneller veiliger of onveiliger dan de ander. Ik heb je op het busstation in Bogota in Colombia geen moment onveilig gevoelt, maar er zullen ook mensen zijn die daar heel anders over denken.

Backpacken in Jordanië is niet onveilig. Het land heeft jaren geleden al afgerekend met het gewelddadige karakter en backpackers komen zelden in de problemen.

TIP ♥ meer info lees je op onze pagina over backpacken in Jordanië

Backpacken in Jordanië

Petra ontdekken

Beste reistijd Jordanië

Goed om te weten is dat Jordanië een bestemming is die je het hele jaar kunt bezoeken, hoewel er wel verschillen zitten in klimaat op bepaalde bestemmingen. De beste reistijd in Jordanië zijn de maanden vlak voor onze zomermaanden; maart tot en met mei. Dit wanneer de temperaturen nog aangenaam zijn en de regen minimaal is.

De beste maanden om Jordanië te bezoeken zijn maart tot en met mei

Nogmaals, Jordanië kan het hele jaar door bezocht worden. We raden aan om de zomermaanden (juni t/m augustus) te vermijden. We weten dat dit de makkelijkste tijd is om te reizen i.v.m. vakanties, maar de hitte kan extreem zijn in sommige delen van het land.

TIP ♥ – meer informatie over het weer vind je op beste reistijd Jordanie.

Wadi Rum

AqabaJe kunt in Aqaba ook lekker aan het strand chillen 

Budget Jordanië

Wat kost reizen in Jordanië? Je verwacht het misschien niet, maar Jordanië is een stuk duurder dan je denkt. Rondreizen voor €30 per dag zoals in in Thailand of Indonesië misschien doet, zit er niet in.

Uiteraard ligt het er aan wat je reisstijl is. Jordanië is in alles net iets duurder dan omliggende landen. Daarnaast huren veel reizigers een auto, waardoor de kosten iets hoger uit vallen.

Reken voor je budget voor Jordanië op minimaal €100 per dag (low-budget backpackers uitgezonderd)

Het kan ook goedkoper als je genoegen neemt met slapen op dorms, het koken van je eigen eten en reizen met bus. Daarnaast zijn prijzen voor bezienswaardigheden redelijk hoog.

  • Low budget backpackers  €50
  • Normaal budget €70 tot €100
  • Luxe reiziger  €120+


TIP ♥ – info vind je op budget Jordanie.

Visum Jordanië

Iedereen heeft een visum nodig als je naar Jordanië reist. Gelukkig is dat vrij makkelijk te regeleen. Zodra je het vliegtuig uit bent volg je de borden richting de immigratie. Daar zullen ze je een paar vragen stellen over hoe lang je blijft, wat je komt doen etc.

Je betaalt 40 JD (± €50) en je kunt het land betreden. Om in aanmerking te komen voor het visum voor Jordanië moet je minimal 3 nachten in het land blijven.

Blijf je korten dan 3 nachten? Dan betaal je een exit fee van 10 JD.

TIP ♥ – meer info vind je op visum Jordanië

JerashJerash

De Jordan Pass

Om Jordanië in te komen heb je een dus visum nodig. Deze kost 40 JD. Jordanië heeft echter ook de Jordan Pass. Dit is een soort OV kaart voor bezienswaardigheden.

Als je voor aankomst in Jordanië online een Jordan Pass koopt, hoef je geen visumkosten meer te betalen. Het mooiste is echter dat je ook gratis 40 attracties kunt bezoeken waaronder bekende plekken als Petra, Wadi Rum, Jerash etc.

Aangezien de entree van Petra al 50 JD is bespaar je dus een hoop kosten.

Er zijn 3 soorten passen variërend van US$99 tot US$113 p.p. Wij raden iedereen aan een Jordan Pass te halen. Hierdoor hoef je bijna geen entree te betalen voor bezienswaardigheden.

Vervoer in Jordanië

Er zijn diverse must-sees en do’s die door het hele land verspreid liggen, dus een manier vinden om gemakkelijk rond te reizen is zeker aan te raden. Jordanië is echter nog niet heel populair onder reizigers.

Het is misschien minder bekend, of er is simpelweg te weinig informatie te vinden over het bereizen van Jordanië. Doordat het land minder bekend is onder reizigers, zijn de vervoersmogelijkheden misschien minder ontwikkeld dan bijvoorbeeld in veel landen in Azië.

TIP ♥ – voor meer informatie over het vervoer kun je onze pagina vervoer Jordanie bekijken.

Meer lezen over Jordanië?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU