Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Visum voor Jordanië

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 2

Bijgewerkt op 12 april, 2022

Alle Nederlanders en Belgen die naar Jordanië reizen hebben een visum nodig. Dat klinkt heel spannend, maar het regelen van een visum voor Jordanië stelt heel weinig voor. Hoe je het regelt lees je op deze pagina.

Het visum voor Jordanië

Een visum is heel eenvoudig te regelen bij aankomst in Jordanië. Je hoeft dit daarom NIET vooraf in Nederland te regelen.

Een visum voor Jordanië is eenvoudig te regelen bij aankomst en geldig voor 30 dagen

De meeste reizigers die naar Jordanië reizen komen aan op het Queen Alia International Airport in Amman. Bij de immigratie kun je het visum aanvragen.

Zo regel jij je visum

Zodra je het vliegtuig uit bent volg je de borden richting de immigratie. Daar zullen ze je een paar vragen stellen over hoe lang je blijft, wat je komt doen etc.

Je betaalt 40 JD (± €50) en je kunt het land betreden. Om in aanmerking te komen voor het visum voor Jordanië moet je minimal 3 nachten in het land blijven.

TIP ♥ – blijf je korten dan 3 nachten? Dan betaal je een exit fee van 10 JD.

Wat heb je nodig

Het enige wat je nodig hebt om een visum voor Jordanië te krijgen bij de luchthaven is een pasport dat minimaal 6 maanden geldig is.

Officieel heb je ook een pasfoto in kleur, een bewijs van voldoende financiële middelen en een geldig retourticket nodig, maar hier wordt niet altijd om gevraagd.

Jordan Pass

Om Jordanië in te komen heb je een dus visum nodig. Deze kost 40 JD. Jordanië heeft echter ook de Jordan Pass. Dit is een soort OV kaart voor bezienswaardigheden.

Als je voor aankomst in Jordanië online een Jordan Pass koopt, hoef je geen visumkosten meer te betalen. Het mooiste is echter dat je ook gratis 40 attracties kunt bezoeken waaronder bekende plekken als PetraWadi Rum, Jerash etc.

Aangezien de entree van Petra al 50 JD is, bespaar je dus een hoop kosten.

Er zijn 3 soorten passen variërend van US$99 tot US$113 p.p.

Wij raden iedereen aan een Jordan Pass te halen. Hierdoor hoef je bijna geen entree te betalen voor bezienswaardigheden

TIP ♥ – je kunt de Jordan Pass hier kopen

Visum voor Jordanië

Meer lezen over Jordanië?

2 comments

  1. Ingrid

    Kan ik met mijn gewone identiteitskaart naar Jordanie (Belg) of moet ik een speciaal paspoort aanvragen en zo ja waar ??
    Bedankt

  2. Anoniem

    Visitor Rating: 10/10

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU