Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Eten en drinken India

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 1

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

De keuken in India is bijzonder gevarieerd. Bij het eten India wordt gebruik gemaakt van veel verschillende soorten rijst, granen, aardappelen, groente en verse kruiden. Daarnaast hebben de verschillende religies grote invloed op het eten India. Zo is de koe volgens hindoes een heilig dier en daarom wordt er geen rundvlees gegeten. Moslims in India eten geen varkensvlees en daarnaast zijn veel hindoes vegetariër.

Eten India

Zoals in bijna alle Aziatische landen worden ook veel gerechten in India bereid met rijst. Het eten in India is een waar feest. Zo kleurig als de mensen en het straatbeeld is, is ook het eten.  Je hebt er veel verschillende curries, tandoori en groente. Veel van het eten India wordt bereid in ghee (een soort boter) en in restaurants kan je thali bestellen. Thali is redelijk bekend. Het is een complete maaltijd wat op een groot bord wordt geserveerd met daarop kleine schaaltjes met rijst, groenten, augurken en yoghurt.

Veel Europeanen zullen even moeten wennen aan het eten in India. Niet alleen aan het eten zelf  maar ook aan de manier van eten. Indiërs eten eigenlijk altijd zittend op de grond en altijd met hun rechter hand. De linker hand raakt het eten nooit en want deze wordt als onrein beschouwd.  Voor het eten wassen de Indiërs ook hun handen en gezicht. Praten tijdens het eten India wordt bijna niet gedaan. Als je wordt uitgenodigd voor eten zal je voorafgaand aan het eten wat praten maar tijdens het eten wordt er weinig tot niet gesproken. Bij het eten drinkt bijna iedereen water en als je wat anders wil zal je dit apart moeten bestellen.

Daarnaast merkt je dat in een traditioneel gezin de vrouwen en kinderen apart eten en pas nadat de man eerst gegeten heeft. Indiërs zijn ook heel erg gast vrij maar als je uitgenodigd wordt voor eten zijn degene die je uitnodigen meer bezig met de bediening van jou dan dat ze echt mee eten. Dit is een gebaar van beleefdheid.

Gerechten India

’s avonds wordt er altijd warm gegeten. Aangezien India zo’n groot land is zijn er ook veel verschillende gerechten te verkrijgen. Het mooie aan India is dat elke restaurant wel een speciaal (lokaal) gerecht op de menu kaart heeft staan. Hierdoor is het altijd een verrassing wat je krijgt. Je zal voornamelijk rijst en groente eten. Aangezien hindoes vegetariër zijn, zijn er weinig gerechten met vlees te verkrijgen. Dit is voor de meeste Europeanen even wennen. Daarnaast zijn er veel curries te verkrijgen. Als rijst en groente niet jou ding zijn hoef je niet te vrezen. Er zijn ook genoeg Westerse gerechten te krijgen.

Budget India

Drinken India

Met de temperaturen in India is het belangrijk om goed te drinken. Water uit de kraan kan je niet drinken dus je zal veel flessen water uit de supermarkt moeten halen. Je verliest heel erg veel vocht dus let hier goed op! Je kan als voorgerecht ok soep nemen om zo genoeg vocht binnen te krijgen. Zoals veel landen in Azië wordt er in India veel thee gedronken (chay). Dit wordt meestal geserveerd met melk en suiker wat even wennen is. Daarnaast is er ook veel frisdrank te krijgen. Verder drinken ze ook veel koffie en ijskoffie.

Meer lezen over India?

1 reactie

  1. Anoniem

    Visitor Rating: 5 Stars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU